Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Hmm, wspólnym mianownikiem może być opowiedziana historia. W jednych książkach mamy działania wojenne, walkę o wolność, o przetrwanie, o wyzwolenie. W romansie mamy historię, która ma poruszyć nasze (w domyśle, wszak nie każdego ruszają romansidła ;) ) serce. Gdy tak wezmę obie cechy, dodam do siebie i pomyślę o takiej historii, to pierwsze co mi się nasuwa, to Hevenly Sword.

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 417 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

wchodzisz w treść... zupełnie niepotrzebnie; weź znaczenia najbardziej ogólne jakie tutaj pasują do tych obrazków (jedno wymieniłeś) i dodaj do siebie... its easy ;)

Opublikowano

Blazing Angels: Squadrons of WWII

Pierwszy obrazek, opowiadania o wojnie. Drugi czyli serce, gra wrzuca nas w najważniejsze wydarzenia wojny.

Opublikowano

Strzelam. Darksiders: Wrath of War. Pierwszy obrazek to cztery książki, jak czterech jeźdźców. Zgaduję, że każda opisuje wojnę, co jest bliskie postaciom czterech jeźdźców. Drugi obrazek przedstawia książkę o tytule "Zdrada", a Wojna został zdradzony.

Opublikowano

dodałem obrazki, żeby uświadomić o co chodziło z kilkoma książkami w jednym z JPGów; powtarzam: nie liczy się treść książek, chodzi o coś innego; jeśli nie ruszy, około północy dorzucę jeszcze jednego tipa

ale ja jestem za(pipi)iaszczy! nie musicie dziękować, wystarczy, że będziecie mnie wielbić na klęczkach (Król Julian zaprasza do kin... ;))

to teraz coś hard, w ramach zemsty, męczcie się i nie ważcie się odgadnąć za szybko!

prl_9.jpeg

equal_sign-s300x300-91791.jpg

tp-books.jpg

equal_sign-s300x300-91791.jpg

1286693430_75594936_1-Pictures-of--FOR-DUMMIES-SERIES-Reference-ebooks-1286693430.jpg

danielle-steel-zdrada-cover-okladka.jpg

Opublikowano

God of War Collection ? 4 = kolekcja, a Kratos zostałzdradzony wielokrotnie.

Opublikowano

Jeszcze jedno skojarzenie. Na zdjęciach są książki. Dużo książek. Książka = tekst. Dużo książek = dużo tekstu. Skyrim?

Opublikowano

dobra... nie będę czekał, może ktoś dzięki temu szybciej odgadnie;

pierwsze 3 obrazki przedstawiają serię książek; seria jest tu kluczem; teraz połączcie to z drugim obrazkiem i uzyskacie jedną z postaci z gier i tym samym odgadniecie o jaką chodzi grę (ta postać i nazwa gry to nie to samo!)

Opublikowano

Call of Duty: World at War.

Pierwszy obrazek gdzie na okładkach książek są ilustrowane elementy wojny = war, na 4 są encyklopedie czy poradniki o świecie (Szkocja, Rzym, bliski wschód itd.) czyli world.

Opublikowano

A takie coś: Leisure Suit Larry: BOB. Seria? Jest. Ta część jest ósmą w serii. Książka "Zdrada". Skoro pisałeś, że nie chodzi o "zdradę", to może chodzi o "uczucia", a tych w Larrym nie brakuje ;)

Opublikowano

uwaga: wyjaśnienie numer 2:

druga książka to romans

(tak szczerze mówiąc, myślałem, że będzie easy, a to, że niby jest hard, dałem złośliwie)

Opublikowano

Nie kojarze serii z romansem wiec Assassins Creed 2 bo Rzymianie.

Opublikowano

Seria gier? romans?

The Sims 3 ?

bo seria, a romanse mozna nawiazywac

Opublikowano

A GDZIE POŁĄCZENIE OBU ELEMENTÓW!!! :wallbash: :wallbash: :wallbash:

a potem płacz, że za trudne zagadki, a nie czytacie tego co się pisze: osobno seria i osobno romans NIC NIE ZNACZĄ!!!

Opublikowano

Naruto ktorys????? nie kojarze czesci, ale przecie Kakashi czytal ROMANSE :potter:

Opublikowano

sieria Uncharted ?

Drake jest w całej serii oraz jest typem romantyka " lubiącym przebywać w towarzystwie pięknych kobiet " :)

z innej beczki...

" 0 punktów ostrzeżeń "

sorras, ale po ostatniej aktualizacja forum wyskakują mi jakieś błędy, oraz nie mogę pisać prywatnych wiadomość, także skorzystam z okazji i spytam sie czy te "0" powyżej to zasługa pana Grzesia, czy kolejny błąd ?

Edytowane przez 4 mE

Opublikowano

(podpowiedź) facet z kluczem francuskim + (podpowiedź) wąsy = (po połączeniu dwóch rzeczy) hydraulik z wąsami -> (postać z gry) Mario -> odpowiedź: Super Mario

mniej więcej tak wygląda schemat, na którym zbudowany jest ten quiz; aż mi przykro, że nikt tego nie łapie, bo naprawdę spodziewałem się szybkiej reakcji; i nie jest to zagadka, po której powinniście mnie jechać, za chore skojarzenia;

gra jest mega znana, postać jest mega znana, a skojarzenie tego co wyjdzie po połączeniu z grą jest tak proste, jak skojarzenie cycatej lalki w szortach z gnatami z Tomb Riderem!

Opublikowano

GTA IV? seria, nico bellic, mogl nawiazac romanse, co skonczylo sie zlamanym sercem... jesli nie to to nie wiem kogo skojarzyc z seria romansow skoro nawet Kakashi odpada...

Opublikowano

seria = seryjny,

złamane serce = krzywda, śmierć,

Scott Shelby - > Heavy Rain ?

Edytowane przez 4 mE

Opublikowano

Batman Arkham City bo Harley Quinn. A seria romansideł to Harlequiny.

Edytowane przez Square