Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Pepe, chodzi o coś całkiem innego :P Za to Rajner dostaje plusa za eksra wyjaśnienie, nieźle się uśmiałem.

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 416,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

Na wszelki wypadek rzucę swoim typem - Dead Nation, strzela się, to raz, a dwa, można robić 360' w trakcie strzelania ;)

Opublikowano

CoD to oczywiście zła odpowiedź, tak jak Dead Nation. Rozwiązanie nie jest takie oczywiste :)

Opublikowano

Dodałem obrazek, powinno być łatwiej teraz ;)

Opublikowano

Gdyby był tam tylko drugi obrazek to może i tak, ale jest ich więcej więc źle :P

Opublikowano

Nie macie pomysłów, czy był jakiś inny powód na brak odpowiedzi ? Bo nie wiem czy kminić jakąś wskazówkę.

Opublikowano

No to zle kojarzysz :) Podpowiem ze to dzieki dwom osobom z tego tematu jest taka forma zagadki.

Opublikowano

Super teraz trzeba wyciągać literki z obrazków. Crisis (2). Broń - strzelanka, piła Stihl (niemiecka firma) - niemiecki twórca gry Crytek, 360 stopni - miejsce akcji ( niegdyś tętniąca życiem metropolia obróciła się o 360 stopni i teraz jest opustoszałym miejscem)

Opublikowano

Oczywiście że źle ;) Rozwiązaniem nie jest gra w której się strzela.

Dodam jedynie, że zacząłeś dobrze kombinować :)

Opublikowano

Forma zagadki po części wyszła od Ciebie, po części od ... :) Ale spróbuje wam podpowiedzieć, że dwa pierwsze obrazki trzeba połączyć :)

Może teraz będzie łatwiej.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Jak łączę obrazki wychodzą mi Gearsy :confused: .... No tak! Gears of War obrócone 360 stopni daje nam.... God of War 3? Się tam nie strzela (jak już to z łuku). Co wygrałem? :)

Opublikowano

Wygrałeś możliwość wrzucenia swojej zagadki. Połączenie dwóch pierwszych obrazków to oczywiście Gears of War na X360 (dlatego 360 stopni). A Sonowy odpowiednik GoW to God of War.

Forma zagadki wyszła od triboya i Pepe, który sam kiedyś pisał że było by ciekawie wykorzystać grę z konsoli konkurencji w quizie.

Opublikowano

Okami HD ? Tam się rysowało pędzlem różne takie :)

Edytowane przez Square

Opublikowano

Forma zagadki wyszła od triboya i Pepe, który sam kiedyś pisał że było by ciekawie wykorzystać grę z konsoli konkurencji w quizie.

kiedy ostatni raz mówiłem Ci, że Cię nienawidzę? :)

dalej tylko nie rozumiem skąd od smg i piły stihl wzięło się gears of war

a mój komentarz, że schemat "wujowy" dotyczył odpowiedzi podanej przez Farmera:

Broń - strzelanka, piła Stihl (niemiecka firma) - niemiecki twórca gry Crytek, 360 stopni - miejsce akcji ( niegdyś tętniąca życiem metropolia obróciła się o 360 stopni i teraz jest opustoszałym miejscem)

który skomentowałeś słowami, że dobrze kombinuje; jak pomyślałem, że to takie skomplikowane, to stwierdziłem, że tylko fartem ktoś to dźwignie - tutaj nie rozumiem w jaki sposób można dojść do gearsów, więc w ogóle ta uwaga wydaje się bez sensu...

(karabin = gear? ale gdzie reszta?)

Odpowiedź na quiz:

Mod nation racer - można "namalować" sobie tor, po którym się ściga (ósemka może symbolizować tor wyścigowy)

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

Też nie grałem w Gearsy (nawet 360 nie mam) ale motyw z piłą w broni zna chyba każdy

ecd3e150286df6f3875b8556e27beebd,61,1.jpg

A z tym dobrym kombinowaniem to chodzi o obrót o 360 stopni. Na forum wiele razy pojawiał się motyw GoW(360) vs GoW(ps3). Wystarczyło obrócić tytuł dokoła i wszystko jasne, że Gears of War po odwróceniu daje nam God of War.

Aha twoja odpowiedź jest zła :)

Edytowane przez Farmer87

Opublikowano

pozwólcie, że sam sobie zapodam facepalma... :/

GoW i GoW2 przerobiłem, piłą przy karabinie cieszyłem się jak arabusek kursem pilotażu, a teraz zapomniałem przy quizie o tym fantastycznym wynalazku :/

Opublikowano

na początku rysunku jest kulka, dalej przechodzi w znak ósemki - nieskończoność, ale może też symbolizować, robienie czegoś tego samego non stop; pędzel może oznaczać malowanie czegoś;

kulka + malowanie + non stop (można w nieskończoność zmieniać kolorki) = Deblob2cover.jpg