Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

a mi sie wydaje, ze pędzel oznacza gre na PS'Move (Epic Mickey 2 : Sila Dwóch) ;)

- raz: dosłownie malowanie pędzlem, jaki i pałeczką: Move,

- dwa: ta ósemka przypomina mi oczy Głównej postaci,

blisko.. ?

Edytowane przez MEVEK

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 417,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

Nie... powiem nawet, żeś daleko. Pędzel miał za zadanie naprowadzić was na odpowiedź z pierwszego obrazka co zresztą Grześ uczynił tylko, że nie poszukał głębiej. 280px-Norblin_-_Farmer_with_a_scythe_02.jpg

Edytowane przez Farmer87

Opublikowano

hmmm gniecie mi sie cos na bani alenie do konca sobie przypominm o o kaman i musze poszukac, zeby sensownie tamto wyjasnic. po drdkze wpadlo flower.

lata sie w te i nazad (pierwszy obrazek moze byc obrazem lotu) by malowac laki

Opublikowano

no to może...

• nieskończoność (d245777abca64ece2d5d7ca0d19fddb6.png) = nieskończenie wiele możliwości przy tworzeniu np. czegokolwiek,

• pędzelek = kreowanie/kreatywność,

LittleBIGPlanet 2 ?

Opublikowano

Czytacie moje podpowiedzi? Ostatnią rzeczą jaką bym zrobił to zapodanie zagadki matematycznej. Pół odpowiedzi jest w odpowiedzi Square'a...

Opublikowano

Jeżeli chodziło o malowanie/rysowanie, to pewnie odpoweidzią jest Unfinished Swan ;) Tam farbą maluje się wszystko.

Opublikowano

A zagadka wydawała się prosta. Niestety Grzegorz to nie jest Niedokończony Łabędź.

Podpowiem tak: Czego Issun (kompan Amaterasu) poszukiwał przez całą przygodę? Wśród tych 13 "skarbów" jest połowiczna odpowiedź na quiz.

Opublikowano

dante inferno?

bo dante i kosa

a wczesniej nie wiem, 8 jak kregi piekła? a pędzel to chvj wie

szczerze mowiac to mi przyszlo do glowy juz wczesniej jak zobaczylem kose, ale bylem dosyc nie w temacie i nie chciałem sie wybijać

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Dobrze. Kosa wiadomo atrybut rycerza, Dante z DMC pierwsza część odpowiedzi, a odwrócona ósemka i pędzel miało za zadanie naprowadzić was na drugą część odpowiedzi. Odwrócona ósemka to mutacja techniki "Inferno" którą otrzymujemy w Okami od jednego z trzynastu bogów i to ich poszukiwał Issun.

Dajesz Yano.

Opublikowano

tak dobrze, chcialem przyspieszyć temat po poprzedniej zamułce :P

Opublikowano

Pepe, przecież to proste. Na podstawie drugiego obrazka (pędzel) miałeś domyślić się, że chodzi o Okami, ale to nie ta gra była odpowiedzią. Na tym etapie zagadki trzeba było przypomnieć sobie że jeden z elementów Okami (dokładnie to "mutacja techniki "Inferno" którą otrzymujemy w Okami od jednego z trzynastu bogów") to odwrócona ósemka czyli pierwszy obrazek. Czaisz ? Najpierw rozkminiasz drugi obrazek, dopiero potem pierwszy.

Jak wrzuciłeś chłopa z kosą, to od razu pomyslałem o DI, ale ni chuchu nie pasowały mi dwa pierwsze obrazki. Heh, i to niby było proste.

Opublikowano

Kto grał w Okami od razu skojarzyłby ósemkę

Edytowane przez Farmer87

Opublikowano

Farmer, tak masz rację i nikt by nie burzył gdyby chodziło o Okami. Przykładowo gdybyś dał na początek tylko pierwszy obrazek, a po czasie jako podpowiedź wrzucił pędzel, było by git. Ty za to wrzuciłeś od razu oba obrazki (oba naprowadzające bezpośrednio na Okami) i się dziwisz.

Ogólnie chodzi mi o to że mogłeś to lepiej rozegrać, przy wyborze DI.

Opublikowano

Pewnie źle, ale niech będzie. Guitar Hero: Aerosmith :sorcerer:

Opublikowano

nie :) daj jeszcze jedną odpowiedź, na pewno zgadniesz :D

w sensie to nie żadne GH

Opublikowano

Farmer, tak masz rację i nikt by nie burzył gdyby chodziło o Okami. Przykładowo gdybyś dał na początek tylko pierwszy obrazek, a po czasie jako podpowiedź wrzucił pędzel, było by git. Ty za to wrzuciłeś od razu oba obrazki (oba naprowadzające bezpośrednio na Okami) i się dziwisz.

Ogólnie chodzi mi o to że mogłeś to lepiej rozegrać, przy wyborze DI.

Dobra może trochę przegiąłem, Pepe zluzuj majty bo przyznaję się do błędu ale karnego kutasa i tak nie wezmę :D