Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli ktoś posiada PS3 to równie dobrze może nie brać multiplatformerów pod uwagę i napisać, że na X360 jest tylko kilka gier... A samych exów na PS3 wymieniłeś tylko garstkę ze wszystkich dostepnych.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nie zaczynajcie takiej bezsensownej dyskusji. Sytuacja w każdą stronę jest identyczna, wszystko zależy od upodobań do gier konkretnej osoby.

Opublikowano

Lukas, masz 100% racji. W tej generacji pierwszorzędną rolę grają multiplatformy, konsole HD bardzo się przenikają. Dlatego kupienie obydwu raczej mija się z celem, chyba, że te nieliczne w sumie exy są aż tak potężne, że musisz zagrac. Ja wybrałem Xboxa, bo te trzy lata temu na PS3 była taka posucha, że tragedia, gry multiplatformowe były sporo droższe, sama konsola kosztowała majątek. Z perspektywy czasu dobrze zrobiłem, bo IMO exy na PS3<exy na X360. A gier wymieniłem garstkę, bo tylko dla tej garstki warto kupic PS3. Resistance czy LBP to fajne gierki, może bym w nie dłużej pograł, ale nie warte kupna konsoli przecież. A co do Wii: jestem fanbojem Nintendo, posiadanie Wii było poza wszelką dyskusją ;]

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano
A gier wymieniłem garstkę, bo tylko dla tej garstki warto kupic PS3

Ale zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem. Bo dla mnie must-have to dwie części Motorstorma (jestem fanem wyścigów) czy nawet głupie Warhawk. Także to jak najbardziej tylko subiektywna opinia. Dla Ciebie ta garstka, a dla innych osób moga to byc wszystkie exy.

Opublikowano

True, true. Ale jesteś fanem wyścigów i Motorstormy > Forza 2 i 3, PGR 3 i 4, TDU?

Opublikowano

Chętnie bym w pozycje na X360 zagrał, ale kasy brak (na razie) :). I bardziej wole klimaty Destruction Derby, Fuel czy Motorstorm właśnie.

Opublikowano

True, true. Ale jesteś fanem wyścigów i Motorstormy > Forza 2 i 3, PGR 3 i 4, TDU?

Motorstorm to offroad, dość słabo zaopatrywany gatunek wyścigów w tej generacji, nie licząc średniego Jeep na Wii, a o ile mnie pamięć nie myli Forza 2,3 PGRy i TDU to gry stricte asfaltowe.

e: co mnie ma pamięć nie mylić, oprócz Forzy 3 mam je wszystkie w swojej kolekcji.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

I w tym właśnie rzecz. Mimo, że nie masz tych gier na PS3 to i tak jako fan wyścigów masz w zupełności wystarczającą ilośc tytułów. I identycznie jest w praktycznie każdym rodzaju gier. Kiedyś fan wyścigów nie mógł posiadac tylko GCN, bo by się zanudził. Tak samo posiadacz jRPGów Xboxa, czy fan FPSów PS2. Teraz wybór konsoli sprowadza się do porównania naprawdę niewielkiej liczby tytułów. Uncharted czy Gearsy? Killzone czy Halo?

Opublikowano

GT5P, Motorstorm, Motorstorm Pacific Rift, Wipeout HD Fury, Ferrari Challenge, SuperCar Challenge, Formula 1 Championship Edition >,<,= Forza 2 i 3, PGR 3 i 4, TDU.

Opublikowano

Dopisywanie crapiszczów czy demek do tej listy jest chybionym pomysłem (Ferrari 72%, Supercar 65%, Formula 1 76%). Równie dobrze po stronie X360 mogę dopisac Burnout Revenge, NFS MW, Race Pro. Chodzi o jakośc, nie o ilośc. Zresztą, grałeś w Forze, PGRy, TDU, że porównujesz je do jakiegoś Supercar Challenge?

Opublikowano

A Ty grałeś w SuperCar Challenge? To, że gra jest niszowa, nie znaczy, że jest zła. Gdzieś mam średnie i jeśli uważasz, że 76% to zła średnia to gratuluję. Nie dziwię się czemu teraz gra musi mieć 10 by była dobra...

Opublikowano

A wszystko przez to,że oceny są popie.rdolone w branży growej. Najlepsze gry są obecnie oceniane jako bóstwa na 9,5-10 (Taki Bioshock, GTA IV to wybitne gry ale czy idealne lub prawie idealne żeby mieć średnią 9,5-9,7?) więc jeśli przy takim ocenianiu gra dostaje 7,0-7,6 to jest bardzo przeciętna. Gry z tego przedziału w które grałem udowodniły mi, że słowo "przeciętnośc" jest jak najbardziej na miejscu. Force Unleashed, Dark Sector czy Bourne Conspiracy to najlepsze przykłady rzemieślniczej roboty niestety bez znaczka wysokej jakości.

Wracając do twojego "jeśli uważasz, że 76% to zła średnia to gratuluję" - tak uważam i jak widac nie tylko ja. Gry mające taką średnią są ogólnie słabe/przeciętne (Jak zwał tak zwał ja je wkładam do wora z nazwą "gra wydmuszka") a już szczególnie słabe gdy rozpatrujemy tylko jeden gatunek. W tym przypadku racery na rynku mają znacznie więcej do zaoferowania niż Super Car Chellenge, Undercovery, Pro Streety i inne kiepskie produkcje. Ponadto również uważam za sensowne porównywanie tylko ilości gier wyskoiej jakości według tych przesklaowanych w góre ocenometrów, którym wszyscy się posługują (gamerankings i metacritic).

Wrzucając kamyczek do ogródka w którym koguciki się trzaskają na słowa - wiecie jaka jest różnica w rankingach FIFY 10 na obydwie najmocniejsze konsole? FIFA10 na PS3 ze średnią 92% plasuje się na 9 miejscu na liście wszechczasów a wersja na X360 na 17 miejscu z taka samą średnią ocen. To tyle odnośnie ilości gier wysokiej jakości na PS3 i X360.

http://www.metacritic.com/games/ps3/scores/

http://www.metacritic.com/games/xbox360/scores/

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Nawet moze miec i 6-7 ale fun w niej jakis jest jak np. Airbornie, Jericho czy Stuntman. Gra dostala tyle, wiesz ze nie jest czyms super ani czyms slabym jak kilka crapow jak Risen na 360, Bomberman w porownaniu do GTA4 ktory ma srednia ocen co by sugerowala ze to krok do przodu w sandboxach (przebija ocena poprzednie GTA) - w rzeczywistosci kilka krokow wstecz. Gra na 10 byla przez pierwsze 10h, potem wialo tylko nuda w misjach i dziwnym multi (niby wyscigi a goscie zchodza z motoru kampia przy zakrecie z pistoletem i zbieraja kase za fragi)

Crapa mozna nazwac ta nowosc - http://www.gamerankings.com/xbox360/960114-star-wars-the-clone-wars-republic-heroes/index.html

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

zero64

Twoje sarkastyczne podejście do mnie i Xboxa 360 nie zmieni faktu, ze tak właśnie jest. :thumbsup:

A poza tym:

Fajnie, że tutaj siedzi więcej fanów Forzy z klepkami niż GT. Ja nawet teraz nie porównuje tego do GT, a wy usilnie to robicie i przyczepiliście się daty premiery.

Śmieszny temat, ja stąd spadam.

Widać, że umiesz dotrzymać słowa. :down:

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Moim zdaniem gry określane jako średnie są uważane za średnie tylko dlatego, że gier w ogóle i samych dobrych jak i bardzo dobrych wychodzi bardzo dużo, jeśli ktoś jest otwarty na bardzo różne gatunki gier to co roku na X360 czy PS3 "ma" do kupienia dziesiątki pozycji, których właściwie nie jest nawet w stanie ograć dobrze, dlatego jak trzeba dokonać jakiejś selekcji to gry z dalszych miejsc wirtualnego rankingu mogą się wydawać dużo mniej atrakcyjne niż są w rzeczywistości.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Porównajcie sobie oceny filmów i muzyki z grami. Gry mają stanowczo za wysokie oceny. Jak już kiedyś mówiłem: co parę miesięcy wychodzi gra przełomowa.

Gooral, aha czyli Twoje zdanie jest jedyną prawdą? Spoko.

Opublikowano

Czyjeś zdanie - jak sama nazwa wskazuje - jest... czyjeś. Nie interesuje mnie fakt, że lubisz bawić się w nadinterpretację. Rozumiesz czy umówić cię na korepetycje z języka polskiego?

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Widać, że umiesz dotrzymać słowa. :down:

Szkoda, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. To dotyczyło wojny GT5P vs Forza 3.

To Ty teraz próbujesz innym na siłę wcisnąć, że Xbox 360 to jedyna słuszna konsola na rynku.

Czepiaj się dalej.

Rozumiesz czy umówić cię na korepetycje z języka polskiego?

Najpierw trzeba nauczyć się myśleć.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

zero64

Twoje sarkastyczne podejście do mnie i Xboxa 360 nie zmieni faktu, ze tak właśnie jest. :thumbsup:

Daruj sobie skracanie nicka. Moje podjcie jest sarkastyczne wobec ciebie nie konsoli. Do 360 nic nie mam, mam do ciebie, ponieważ uparcie uważasz, że kupno 360 to najlepsze wyjście.

Opublikowano

Ano właśnie. Ja TAK UWAŻAM. I wszystko w temacie. To moje zdanie w dodatku w większości przypadków dobrze uargumentowane. Chyba te przedstawiane przeze mnie argumenty oraz degradowanie stereotypowo niesamowitej wydajności PS3 sprawia, że większość Sonybojów mnie nie cierpi. Nie dziwię się. W końcu co chwilę dodaję oliwy do ognia i niszcze wasze starannie ułożone światopoglądy na temat konsol obecnej generacji. Taka już moja rola na tym forum. I ten zwyczaj będzie nadal kultywowany jeśli będziecie umieszczać tutaj swoje mądrości.

Zero64 - skracałem bo ta jego część bardziej do ciebie pasuje (Według mnie). He-he, taki troszkę chamski (Celowo) żart. Nie przepraszam.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

MZ64, nie przejmuj się, Oral już tak po prostu ma.

Opublikowano

Weź go pociesz troszkę bardziej bo najwyraźniej się popłakał i w końcu sobie poszedł do budy. I nie skracaj tak chamsko jego nicka bo się na ciebie obrazi. :lol:

EDTYTA: Cóż, ten temat się kończy. Już dawno nie widziałęm tak jałowych dyskusji. Tak jak poprzedni wojenny topic i ten zostanie niedługo zamknięty.

Edytowane przez Gooral

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.