Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szukam książki

Featured Replies

Opublikowano

Witam serdecznie , jak w temacie -poszukuję książki , ale mój problem jest taki,że nie pamietam tytułu ,ani autora ( możliwe,że było to nazwisko Scott,ale nie jestem pewien...) czytałem ją około 10-ciu lat temu .Może troszkę opiszę,jak by ktoś się zetknął ,to serdecznie proszę o info .

Rzecz dzieje się bodajże w XIX wieku ,grupa chłopców spotyka anioła .Od tej chwili ich życie diametralnie zmienia się , on potrafi zmieniać bieg życia różnych osób (alternatywne żywoty) .Miesza się w życie miejscowej społeczności .Później się okazuje,że on jest szatanem ,ale ogólnie kawał dobrej prozy -pomimo mizerności mojego opisu ,to tylko ogólny zarys. Nigdzie nie mogę na tą książkę trafić ,szukam od kilkunastu miesięcy.Pomóżcie .

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 8,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
  • Autor

ponawiam pytanie ...

• 1 rok później...
Opublikowano

szukam (i to bardzo) pewnej książki którą czytałam dawno, nie pamiętam tytułu

a walnęła mnie po głowie na tyle porządnie, ze muszę do niej powrócić

szczegóły: mroczne fantasy, CIENIE(świat jasny, świat ciemności, oczywiście przenikające się na wzajem), jednym z bohaterów zdaje się był jakiś skrzydlaty kruk czy inny ptak, no i był bardzo mądry, był tez jakimś upadłym księciem ciemności czy coś w tym stylu

może ktoś skojarzy, bardzo mi zależy

hehe, już znalazłam, ale pomieszały mi się dwie ksiązki:'Widmowy Jack' R. Żelaznego(tą której szukałam) z Mroczną Wieżą S.Kinga, pozdro i saionara

Edytowane przez ogicool

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Witam serdecznie , jak w temacie -poszukuję książki , ale mój problem jest taki,że nie pamietam tytułu ,ani autora ( możliwe,że było to nazwisko Scott,ale nie jestem pewien...) czytałem ją około 10-ciu lat temu .Może troszkę opiszę,jak by ktoś się zetknął ,to serdecznie proszę o info .

Rzecz dzieje się bodajże w XIX wieku ,grupa chłopców spotyka anioła .Od tej chwili ich życie diametralnie zmienia się , on potrafi zmieniać bieg życia różnych osób (alternatywne żywoty) .Miesza się w życie miejscowej społeczności .Później się okazuje,że on jest szatanem ,ale ogólnie kawał dobrej prozy -pomimo mizerności mojego opisu ,to tylko ogólny zarys. Nigdzie nie mogę na tą książkę trafić ,szukam od kilkunastu miesięcy.Pomóżcie .

Kojarzy ktoś?

Opublikowano
  • Autor

ok, zaczynam szperać w jego twórczości (spooro tego:) , bo to może być to . Dzięki !

Opublikowano

snapback.pngUżytkownik MAJOCHEY_PL dnia 15 maj 2008 - 14:24 napisał

Kojarzy ktoś?

Mark Twain - Tajemniczy przybysz.

Edytowane przez Dajzner

Opublikowano
  • Autor

To jest to !!! Wielkie Thx .

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Szukam czegoś w temacie podróży po kosmosie, wszechswiecie. Jakieś kosmiczne przygody.

Opublikowano

Solaris?

Moze nie tyle co podróże, ale książka świetnie napisana i moim zdaniem bardzo ciekawa.

Opublikowano

Czytalem. Cos innego moze?

Polecam Trzy Stygmaty Palmera Eldritcha autorstwa P. Dick'a.

Opublikowano

a ja szukam książki ,w której bohaterem/bohaterką jest prawnik, ktoś związany z prawem. Najlepiej jeszcze, jakby ta postać była super fajna, tak, że po przeczytaniu czytelnik chciałby zostac prawnikiem.

dziwnie to napisałem ,ale chyba podłpiecie o co mi chodzi :)

Opublikowano

Sprawdź sobie bibliografię John'a Grisham'a. Facet jest dość monotematyczny, gdyż pisze właściwie same powieści prawnicze, ale z tego co wiem, jest w tym doskonały.

Opublikowano

Sorry Wojtq, że się przypier.dalam, ale jeśli słowo kończy się na spółgłoskę to nie stawiamy apostrofu przy odmianie ;) Normalnie nawet bym się nie odezwał, ale akurat ten błąd zawsze mnie kłuje w oczy :P