Jump to content

1080p na componencie?

zajudzony

Recommended Posts

Uszanowanie

Mam takie małe pytanko ,wczoraj zakupiłem telewizor Sony KDL 40D3500 i jest on full HD , posiadam starą wersje Xboxa tj bez wyjścia HDMI. Do tej pory byłem święcie przekonany o tym że aby uzyskać obraz 1080p należy podłaczyć konsole właśnie kablem HDMI , ale jakie było moje wielki zdziwienie jak na kablu component przełączyłem tryb na 1080p i działa ,tivik pokazuje że jest 1080p. I tu właśnie moje pytanie jak to możliwe?Bo ja już nic nie rozumiem.Proszę o pomoc mądre głowy.Pozdrawiam.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 9 months later...
Wszędzie szukałem info potwierdzającego, jaki TV obsługuje full HD po componencie i __zwłaszcza__ po vga.

Może ktoś mi powiedzieć, czy nowe samsungi wyświetlają 1920x1080 z komputera?

Ewentualnie jakikolwiek inne TV.

Ja mam na moim samsungu t260hd 1080p po componencie.

Wszędzie szukałem info potwierdzającego, jaki TV obsługuje full HD po componencie i __zwłaszcza__ po vga.

Może ktoś mi powiedzieć, czy nowe samsungi wyświetlają 1920x1080 z komputera?

Ewentualnie jakikolwiek inne TV.

Ja mam na moim samsungu t260hd 1080p po componencie.

Dałbyś radę sprawdzić, czy masz taką rozdziałkę z komputera?

Tzn, czy to na bank jest pełne 1080p, a nie jakaś inna i skalowana na pełny ekran.

Byłbym bardzo wdzięczny za taką informację.

Witam, ja posiadam model le40n87bd, czyli nie najnowszy już ale obsługuje 1080p po component. Z komputera nie mam jak sprawdzić, ale w instrukcji stoi że optymalne ustawienie ekranu to 1920x1080 przy 60Hz, zależnie od karty graficznej, Są też podane tryby obrazu i rozdzielczości z których wynika że z kompa leci 1080p Jakby co to mogę podesłać skan instrukcji z tymi trybami na maila.