Opublikowano 19 czerwca 200816 l A co tam tede i jego nowa plyta, na tego pana czekam. Na zaostrzenie apetytu promomix. Tracki: 01. DGE - Go Poznan 02. DGE - El Polako - Live 03. DGE - Mercedes Benz - Live 04. DGE - To Co Powiesz - Live 05. DGE - Zlote Maski - Live Download: http://rapidshare.com/files/123427639/Donguralesko-El_Polako-5_Track-PL-2008-1st.rar 8)
Opublikowano 19 czerwca 200816 l A to co? http://peb.pl/albumy-hip-hop-and-rap/32528...2008-empik.html A tak przy okazji, to mógłby się tak nie wygłupiać na tej okładce. Edytowane 19 czerwca 200816 l przez Kmiot
Opublikowano 19 czerwca 200816 l Ukradnę z neta jak wyjdzie , ale jak będzie cała braggadacio to przyhejterze napewno.
Opublikowano 21 czerwca 200816 l Jedno co mogę stwierdzić po 10 min przesłuchaniu to to, że bity są prze.je.bane.
Opublikowano 21 czerwca 200816 l Ja tylko tak przy okazji. Pamiętać wers "Z małej chmury duży deszcz, Gural chmury kurzy też Biały murzyn, wiesz, mam na sobie duży dres" ? No więc jest coś na rzeczy. Wczoraj widziałem Gurala na mieście z panną, na spacerze z dzieckiem w wózku. Panna była czarna. Tak bardzo chce się upodobnić, skubany.
Opublikowano 21 czerwca 200816 l Autor Ja tylko tak przy okazji. Pamiętać wers "Z małej chmury duży deszcz, Gural chmury kurzy też Biały murzyn, wiesz, mam na sobie duży dres" ? No więc jest coś na rzeczy. Wczoraj widziałem Gurala na mieście z panną, na spacerze z dzieckiem w wózku. Panna była czarna. Tak bardzo chce się upodobnić, skubany. Takie rzeczy to tylko u was w Poznaniu. O_o
Opublikowano 21 czerwca 200816 l Nie od dzisiaj wiadomo, że gural ma, żonę murzynkę Edytowane 22 czerwca 200816 l przez Reiko
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Autor Nie od dzisiaj wiadomo, że gural ma, żonę murzynkę To sie chlopak rzeczywiscie w "czarne klimaty" wczul, ale ja nie o tym. Plyta jest po prostu "guralska", hehehe. Dobre podklady, kilka b. dobrych IMO kawalkow. Tytulowy "El Polako" jest dobry, buja. W pamiec zapadaja "zlote maski". Uwielbiam flow gurala, nie wiem jak on pisze rymy ale cholernie mnie to rusza, niby czesto chaotycznie a rozwala jako calosc. Plyty dobrze sie slucha, troche duzo o "PDG" i takie tam ale przymkne oko. Dobry kawalek muzyki, chociaz z nostalgia za kawalkami pokroju "Cisza" tesknie - takie lekko abstrakcyjne, a tak dobrze sie tego sluchalo. Napewno klase wyzej niz nowa plyta Jacka, Gural ma ode mnie ta kase na album - dla samej okladki, kekekeke. ;]]]]
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Ale nie ma co porównywać do opowieści z betonowych lasów a już na pewno do drewnianej małpy rocka Płyta dobra ale IMO najgorsza z tych trzech. I co mnie boli to brak osób na featach z PDG. Tylko Rafi
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Parę kawałków naprawde bangery , ogólnie LP lepsze od wydawnictwa Tedego. Around the Globe czy Zachodni wiatr wieje 2 rozpi.erdol. Co mnie jednak trochę śmieszy to coraz głębszy postęp w chorobie bycia białym murzynem. Go poznań? Enemy mine? Pluję czarną śliną (żeby nie było wiem ,że murzyni mają białą , ale każdy wie o co chodzi). Do tego na deser teledysk El Polako w ciuchach 7 XL plus motyw do łapu capu czyli koszulka z metką xD
Opublikowano 24 czerwca 200816 l GURAL SŁUCHA FAŁENEMA!!1 ten system łuupi jak goldberg | choć podobno jest głupi
Opublikowano 28 czerwca 200816 l Coś takiego jest w tej plycie, ze czlowiek chce do niej wracac. Gural naprawde dobrze jedzie, a Matheo udowadnia ze jest dobrym producentem. Bit do tytulowego El Polako naprawde zaje.bisty, pare innych na tym samym poziomie. A z tym bialym murzynstwem to faktycznie przeginka, i nie wiem, czy ktos to jeszcze zauwazyl, ale w teledysku jest motyw jak trzyma coreczke na rekach i ja caluje bedac w ciemnych okularach. Nie przypomina wam to czegos?
Opublikowano 28 czerwca 200816 l Chodzilo mi o motyw z teledysku juicy, jak biggie w ciemnych okularach (Gural nie wiem czy nim sie wzorowal ale dosc podobne) w skorzanej kurtce przy zachodzacym sloncu daje buziaka swojej malutkiej coreczce. Troche beka jakby nie patrzec
Opublikowano 28 czerwca 200816 l W "hate it or love it" taki motyw jest tylko ,że tam gejm bez okularów całuje dzieciaka. Generalnie w następnym klipie Gural powinien pojawić się wymazany pastą do butów , jedyny rozsądny krok w ewolucji tego rapera. No i mały follow up do misia.
Opublikowano 28 czerwca 200816 l W nastepnym klipie Gural wejdzie na boisko do streetballa i zbije piatke z ziomkiem ktory we wczesniejszym ujeciu wrzuci pilke do kosza w zwolnionym tempie. Taki jest moj typ
Opublikowano 8 lipca 200816 l Płyta niezła, świetne bity. Ale nie rozummiem dlaczego Gural chce być czarny Teledysk do "El Polako" to najlepiej pokazuje.
Opublikowano 12 lipca 200816 l mi się najbardziej podoba łyk ginu i cin cinu, złote maski ok, el polako rula. dobra płyta, ale spodziewałem się czegoś innego. zachodni wiatr wieje za bardzo jednak
Opublikowano 14 lipca 200816 l Jak dla mnie bardzo solidna płytka. Wstyd się przyznać, ale słuchania Gurala zacząłem od tej płyty. Na szczęście już to nadrobiłem, i stwierdzam że wciąż jednak jego najlepszym krążkiem jest "Drewnianej Małpy Rock", ale wciąż jest świetnie. Najlepsze kawałki to "Łyk Ginu, Lodu i Cin Cinu", "El Polako", "Sens Tomów" i "Opowieść o Jednym z Miliona". Te miażdżą, reszta jedynie bardzo dobra
Opublikowano 29 sierpnia 200816 l Konar$ky a badałes Manewry mixtape i Jonity, konserwy, muzyka bez przerwy? tam się dopiero Piotrek popisuje.
Opublikowano 29 sierpnia 200816 l Właśnie ściagam Rzadko kiedy u jakiego wykonawcy badam też mixtape'y, ale w tym przypadku się skuszę
Opublikowano 16 grudnia 200816 l Gural wciąż trzyma poziom:) podobno w planach ma nowy mixtape. ciekawe co tam smaży nowego