Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Disgaea 3

Featured Replies

Opublikowano

"Prawie" Każdy fan Disgaea grał w wersję NTSC ;p więc ciężko Ci będzie znaleźć kogoś grającego w wersję PAL, choć jest paru takich ;p

• Odpowiedzi 72
  • Wyświetleń 18,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z tego co pamiętam idzie z automatu do wszystkich którzy są na planszy.

Opublikowano

Sakiu, Bardziej mi chodziło że na Polskich forach nikt nic nie pisze o tej grze. Wystarczy tutaj zobaczyć 2 stronki i niczym:p I to wszystko.

Opublikowano

Ktora czesc powinienem przejsc zeby zalapac o co biega w Disgaea 3?

Opublikowano

Ja grałem w jedynkę i chwile w dwójkę i jeśli ch0odzi ci o rozgrywkę to w każdej części jest podobna co najwyżej bardziej rozbudowana. A jeśli o fabułę to każda część jest o czym innym( poprawcie mnie jeśli się mylę). Więc sadze że łykać możesz od razu 3.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby jeszcze były trofea w europejskiej wersji to może bym spróbował lecz z tego co widzę to najwięksi hardcorowcy dopiero to zrobią:P

Opublikowano

Szczerze to miałem wersję US przed trofeami, i niestety wizja dziesiątek godzin przed grą dla platyny mi się nie spodobała ;p W cross edge poddałem się po ponad 130-150h grania, dlatego wielki respect od gracza dla gracza do osób, które w tym lub Xedge nabiły platynę ;p

Opublikowano

Ja mam przegrane ponad 100 godzin i dopiero 34% pucharów, wiec pewno drugie tyle trzeba poświęcić na zrobienie platyny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja gram w wersję Europejską. Pierwsza część bardziej mi sie podobała. Laharl i Etna jakoś bardziej przypadli mi do gustu . Może się zestarzałem ale fabuła tutaj nie podoba mi się tak jak tam.Chyba będzie się trzeba pożegnać z tą grą:(

rozczarowałem się niestety.

Opublikowano

Już Disgaea2 była słabsza od jedynki. Laharl, Etna, Prism Rangers, Gordon,Prinnies - to była prawdziwa ekipa.

Opublikowano

Dla mnie to dalej świetny kawałek kodu, na razie ją dostawiłem ale na pewno jeszcze do niej wrócę.

Opublikowano

Fabula i atmosfera 3 czesci starala sie na sile odtworzyc to co w 1 i 2 bylo fajne moim zdaniem. Ogolnie gra mi sie nie podobala i ani troche mnie nie wciagnela.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panie i Panowie w końcu dostaliśmy trofea dla europejskiej wersji,jupi:D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj odpaliłam grę i się przestraszyłam grafiki, bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Jednak już po jakimś czasie gra mi się nawet spodobała, a humor jest rewelacyjny.

Opublikowano

No pewnie i to jest w tej grze najpiekniejsze:) masz tyle kombinowania ze swoją drużyną że spokojnie starczy na 300 godzin grania:)

W pierwszym momencie widzisz klona ff tactics z gratisowymi "klocami:P" ale po głębszym wejściu w system widzisz i nie wierzysz ile tego jest:)

Edytowane przez xzdunx

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możecie mi powiedzieć czemu od jakiegoś czasu nie mogę użyć magichance??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bo monster i ten kogo ma byc bronia musza byc w 1 klubie.

Opublikowano

No pewnie i to jest w tej grze najpiekniejsze:) masz tyle kombinowania ze swoją drużyną że spokojnie starczy na 300 godzin grania:)

W pierwszym momencie widzisz klona ff tactics z gratisowymi "klocami:P" ale po głębszym wejściu w system widzisz i nie wierzysz ile tego jest:)

Dokładnie. Na starej PS3 60GB miałem sejwa z około 200 godzin gry i nie robiłem backupów.

Trzeba zacząć od nowa;)

Opublikowano

Dobra potrzebna mi pomoc kogos kto w wiekszym stopniu 'zniszczyl' ta gre ;D Zaczynam wbijac 9999lv itp, tyle ze wg dwoch poradnikow. I kazdy mowi co innego :/

Na www.gamefaqs.com - typek pisze o jakims zbieraniu managerow w broniach w Item Worldzie w Dual Beakach i Brace Cannonach - w DB doszedlem do 20lv i cale nic, poza wbiciem lvl i podniesieniem statow :/ Managerow dalej nie mgoe przeniesc ani nic.

Z kolei na www.ps3trophies.org typek pisze o reinkarnacji Viper Fightera z Big Bangiem i innymi skillami (mam juz nawet omege heal itp, bo reinkarnowalem healra na 4tierze chyba) w Thiefa. Ale do cholery po co? Kumam, zeby krasc itemy ale czy nie bedzie statystycznie slabszy i nie bedzie zadawal mniej dmg niz postac, ktora jest 'skojarzona' z broniami typu Fist?

Najlepiej to niech ktos sie odezwie na gg, bo za duzo mam pytan xD

I jakies pro-tipy co do HoO 3?

Opublikowano

Troche sceptycznie nastawiony (z powodu wygladu gry), ale pelen wiary (z powodu dobrych ocen i recenzji oraz opinii), zaopatrzylem sie w te gre ;) Mam nadzieje ze sie nie zawiode :thumbsup: Jedno pytanko - jak wciagne sie w te gre, to warto zaopatrywac sie w te platne dlc, czy to strata kasy ?

Opublikowano

Z tego co czytalem to glownie dla paru postaci (2/3 DLC) i Chaptery Beryll.