Jump to content

Soul Calibur 4

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jakaś połowa, jak nie lepiej achievów 'wpada sama' jak po prostu grasz.

Najbardziej czasochłonne są te z TotlS - ale na to jest sposób - dopakowany Asta - na poczatek rundy A+B i potem gnebi się oponenta z daleka oponenta za pomocą d/t+A,A wymieniane z d/t+A,B, które jak siądzie na blok to sadzimy A+B. Dodatkowo jak oponent podejdzie to spamujemy kolankiem, barem i rzutami - tak sie przechodzi cale TotlS:P.

100 x critical finish to totalny banał - bierzemy Yun-seonga, pakujemy go aby miał sporo hp i defensa i dajemy mu skilla pozwalajacego efektywniej niszczyć kulke przeciwnika i walimy na 11 piętro TotlS - mamy tam 4 ułomnych oponentów, bardzo lubiących blokować wiec spamujemy p+B,B które niesamowicie szybko kosi kulke przeciwnika. 20 powtórek i po bólu - darmowe 50G;].

Najbardziej denerwujący jest achiev co trzeba wszystko w grze kupic - bardzo dużo kasy na to idzie, a gdy dodamy do tego strasznie nudne walki z kompem mamy obraz długiego i żmudnego zbierania funduszy. Osobiście olałem walkę z kompem i póki co walczę tylko online - za wygrany mecz w ranku mam 2000, więc jakieś 1500 winsów i mamy flote;].

• 3 months later...
Posted

mam problem z osiągnięciem Transcend History and the World, wykupiłem wszystko co się dało ale i tak ono mi nie wskoczyło, może ktoś mi doradzić co trzeba jeszcze zrobić?

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

poszukuję chętną osobę do zdobycia kilku acziwentów na XBL.

zależy mi przede wszystkim na World Class Fighter, bo w sieci króluje 5-6 postaci.

z pozostałymi powinienem sobie w miarę poradzić. mistrzem SC4 nie jestem, ale jak przegrywam to minimalnie : P

z czasem powinno być lepiej. ale jeśli ktoś faktycznie znajdzie czas na zrobienie innych acziwmentów, szczególnie Hero King, to byłby wdzięczny : ]

• 1 month later...
Posted

czy tajny Achiewment dotyczący 1000.000 goldów zalicza jesli w sumie uzbieraliśmy w czasie gry tę sumę, czy należy mieć tyle naraz na koncie ?

Posted

W sumie 1.000.000 wpadł od normalnego grania (powtarzane piętra w wieży, żeby zdobyć niektóre skrzynki + maksowanie style levelu postaci)

A co chodzi z achiewmenty "Exuast each power" ? W jakiś sposób mam uzyć mocy przeciwników?

Posted

Zajrzałem na Twój GameCard. Widzę że brakuję Ci 2 achivow :

- zdobycia 20 lvl online

- rozegraniu 100 walk online

Jak zrobisz te 2 to na 95% wpadnie achiv za walkę z 20 rożnymi stylami ;)

Dasz radę :)

Posted

rozegrałem blisko 50 walk i do tej pory spotkałem może 4-5 postaci, stąd moja wątpliwość, co do zrobienia tego acziwa legalnie ; ]

ponadto granie przez net mnie kompletnie nie bawi. wręcz przeciwnie wk'wia mnie cała masa przeciwników stosujących 2-3 ciosy naprzemiennie. żadna przyjemność z gry przeciwko takim typom. szczególnie jak ktoś ma nędzne łącze i gra na jeden najszybszy cios, przed którym uciec się nie da, bo reakcja postaci jest zdecydowanie za wolna...