Opublikowano 6 marca 201114 l On cię podpuszcza. Obczaj "Amer", nowa francuska rzecz, ale nie do końca w stylu tej nowej fali ekstremizmu, tylko taki tribute dla Dario Argento.
Opublikowano 6 marca 201114 l Szukam jakiś filmów dotyczących walki jednostki z jakąś siłą wyższą. Przykładowo rząd wprowadza ustrój, w którym główną rolę spełnia policja, każdy obywatel jest przeszukiwany, ma naruszane prawa osobiste i nasz główny bohater chce się temu sprzeciwić. Znacie coś takiego? Strasznie się wciągnąłem w coś takiego po przeczytaniu "Małego Brata" Cory'ego Doctorowa
Opublikowano 6 marca 201114 l Tutaj jest cala lista: http://snarkerati.com/movie-news/the-top-50-dystopian-movies-of-all-time/ Osobiscie polecilbym Brazil, Gattaca i Children of Men Edytowane 6 marca 201114 l przez Mq
Opublikowano 13 marca 201114 l zapodajcie jakies dobre, mocne koreanskie kino. trylogie zemsty, chaser, memories of m., i saw the devil, the man from nowhere i ichi the killer ogladalem
Opublikowano 13 marca 201114 l Sprawdz koniecznie Mother, warto tez obejrzec Fighter in the Wind jesli lubisz "filmy karate" W troche innym klimacie jeszcze 3-Iron. P.S. Ichi the Killer to film japonski.
Opublikowano 13 marca 201114 l Fighter in the Wind też polecam ! Jet Li w dobrej formie, aktorsko też nieźle.Tylko ja zawsze myślałem że to jest made in China .
Opublikowano 13 marca 201114 l Sprawdz koniecznie Mother, warto tez obejrzec Fighter in the Wind jesli lubisz "filmy karate" W troche innym klimacie jeszcze 3-Iron. P.S. Ichi the Killer to film japonski. dzis biore sie za ogladanie, oprocz tego wyszperalem w necie takie tytuly jak: A Bittersweet life, A dirty carnivale, world of silence. znajdzie sie cos jeszcze?
Opublikowano 13 marca 201114 l W Fighter in the Wind Jet chyba nie gral No, poyeabalo mnie sie z "Fearless" :potter:
Opublikowano 13 marca 201114 l dzis biore sie za ogladanie, oprocz tego wyszperalem w necie takie tytuly jak: A Bittersweet life, A dirty carnivale, world of silence. znajdzie sie cos jeszcze? Jesli jestes zainteresowany komediami romantycznymi ktore Koreanczycy uwielbiaja to moge Ci jeszcze cos polecic, z kina "mocnego" made in Korea to juz wiecej nic nie kojarze. Sprawdz jeszcze Mad Detective, co prawda to z HK ale tez ma klimat koreanskich kryminalow.
Opublikowano 13 marca 201114 l Zapodajcie coś od Lyncha. Mullholand Drive i Lost Highway już widziałem, teraz wolałbym coś z deko mniej mindfuckowego.
Opublikowano 13 marca 201114 l Jesli jestes zainteresowany komediami romantycznymi ktore Koreanczycy uwielbiaja to moge Ci jeszcze cos polecic Jak możesz to poleć, bo wypadłem z obiegu jeszcze za czasów My Sassy Girl i Sex is zero
Opublikowano 13 marca 201114 l http://www.imdb.com/title/tt0297721/ z Japonii,ale warte uwagi. Edytowane 13 marca 201114 l przez _M_
Opublikowano 13 marca 201114 l Jak możesz to poleć, bo wypadłem z obiegu jeszcze za czasów My Sassy Girl i Sex is zero Ja tez juz jakis czas temu wypadlem z obiegu. W kazdym razie jesli nie widziales to sprawdz My Tutor Friend. Singles i My Boyfriend is Type B jeszcze kojarze z tematu ale te juz nie byly tak dobre.