Skocz do zawartości

Nasze osiągniecia

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Ale sightread to chyba dotyczy tego ze grajac dany kawalek poraz pierwszy go slyszysz i widzisz c'nie?

• Odpowiedzi 955
  • Wyświetleń 52,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

To ja dziś sobie małe osiągnięcie sprawiłem - gold stars na Gimme Shleter Rolling Stones. 100% nie było, ale i tak jestem zadowolony : )

Opublikowano

IMO Sightread znaczy pierwsze zagranie utworu, czyli że gram i widzę ścieżkę nutek po raz pierwszy. EOT.

Opublikowano

Nie można tego uznać za sightread, Deadfish. Znasz układ nutek i bez ściem, to że tam się pare nutek zmieniło to pryszcz - znasz rytm itp. Nie pauzowałbyś na Rifie i nie wycierał rąk :)

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

Myślę że jest kilka rodzai sightreadów.

Pierwszy, to taki totalnie czysty sightread. Nigdy się nie widziało charta ani nie słyszało nigdy piosenki.

Drugi zaś to sightread, w którym jedyną nowością jest chart. I powiem Ci że w wielu momentach jest trudniej, bo pamiętam stary chart bardzo dobrze i jestem do niego bardzo przyzwyczajony, przez co dziwnie się czuję.

Także już każdemu zostawiam do prywatnej oceny czy coś takiego to sightread czy nie.

Opublikowano

qb3k ma rację.

IMO Sightread znaczy pierwsze zagranie utworu, czyli że gram i widzę ścieżkę nutek po raz pierwszy. EOT.

Opublikowano

Z ostatniej chwili

Drums expert: ...And Justice For All 5*

Gitara expert: One, Peace Sells, Painkiller, Cliffs of Dover, Master Exploder, Battery(3 dni ostrego treningu dały efekty :E)

Opublikowano

One w GH:M jest o wiele łatwiejsze niż na GH3, imo. Bo na GH:M za każdym razem kończe, na GH 3 nie jestem w stanie przejść solo.

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano
Czyli to był sightread.

W teorii tak, w praktyce to już opinie podzielone. Ale to tam nieważne, dobry film, tyle. ; )

Opublikowano

Run To The Hills (zaliczyłem, jakiś czas temu, ale teraz daję fotkę :))

img0153put.th.jpg

No i teraz graliśmy z Fisiem kilka piosenek, ja perka, a on lead i kilka gold starów udało się zrobić, ofkoz Expert :):

img0169d.th.jpg

img0171xpg.th.jpg

img0174mju.th.jpg

Edytowane przez marcin0903

Opublikowano

Przy "new kid in school" otwierałem drzwi domofonem xD

Przyjemnie się grało =)

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

A po co wy gracie takie chu.jowe piosenki? Byleby mieć gold stara?

Opublikowano

powiem tak... odpie,rdolić się, voila.

Graliśmy Toura Marcinka, a że były to piosenki Random :)

Opublikowano
powiem tak... odpie,rdolić się, voila.

Graliśmy Toura Marcinka, a że były to piosenki Random :)

Ta, ehe...

Opublikowano

Zagraj Mr. Brightside na gold stara to pogadamy ;) Albo przynajmniej na YT obacz.

A tak w ogóle to ja nie mam tej paczki jeszcze, bo MSP nie kupiłem :P

PS. Niechaj przypomnę: "mnie to się najlepiej gra Livin on a Prayer i Eye of the Tiger" :E

Edytowane przez qb3k