Skocz do zawartości

Pytania różne i różniste

Featured Replies

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 44,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie Butcher, tylko Keymaker poczynił artykuł ;]

• Tez jestem laikiem, ale wiedz, ze w PE168 (sierpien 2011) Butcher popelnil artykul o serii GH z porownaniem kolejnych czesci. Podobno III i WoR najlepsze.

• W sumie widzialem ten filmik i raczej to mi sie nie oplaca ;d Jedynie co dobre to teraz sobie przypomnialem ze program to Adobe After Effects. Hm, chyba lepszym rozwiazaniem bedzie postawienie sobi

Opublikowano

Zimol, ale ja sobie z tym partem jak mam Overdrive to sobie nawet radze bo najpierw jest zielony-czerw-zol potem przerwa, czerw-zol-nieb dluzsza przerwa i potem się wysypuje na pomarancz-nieb-zolty bo juz nie mam Overdriva : P

Opublikowano

Poćwicz to. Dziś zagrałem (jak mi się wcześniej wydawało) piosenkę nie do zagrania - mianowicie All Nightmare Long, Metallici - solówka teraz wydaje się wręcz banalna. Roma. Spróbuj nauczyć się początku solówki i zapuszczaj Overdrive dopiero pod koniec :)

Opublikowano

Zacząłem solo tour w RB na gitarze; jest jakiś sposób, żeby to przejść jeszcze raz na basie? Wiem, że można w qp, ale to nie to samo.

Opublikowano

Czy jest w RB2 możliwość wyświetlania ile ma się gwiazdek w danym utworze czy tylko największa ilość zdobytych punktów?

Opublikowano
Czy jest w RB2 możliwość wyświetlania ile ma się gwiazdek w danym utworze czy tylko największa ilość zdobytych punktów?

Tylko punkty, bez gwiazdek.

Opublikowano

Tak wracając do tych wężyków, to ja po x próbach włączyłem kamerę, rock band i ...

Za 1szym razem udało mi się przejść gg&ht :P Nagranie tego wyczynu jest u mnie na kompie ale niestety kamera nagrywa tylko 9 minut, a green grass trwa 10,5 X_X Moja metoda na tą piosenkę była taka że weżyki na 80% przechodzę koniecznie bez overdrive'a i włączam jej na samej końcówce kiedy wchodzą schodki (pomarań->niebie->żółty->pomarań->niebie->żółty itd.).

Opublikowano

solówka dla mnie nie do przejścia, po prostu nie potrafię ręki drugiej na gryf przenieść...

Teraz dopiero to przeczytałem i myślałem, że (pipi) ze śmiechu. :)

Drugą rękę przenosi się na gryf tylko po to, jak chce się tą solówkę zagrać na 100%, nie wiem czy więcej niż kilkunaście osób ją zagrało.

Dla "zwykłych" graczy, to to jest proste, trzymasz zielony i ciulasz na przemian czerwony i żółty i strumujesz. I analogicznie do tego, dalej grasz.

Nauka tapowania na gitarze plastikowej jest naprawdę trudne, jak się prawie rok ciągle przyciska przyciski lewą ręką a tu nagle wchodzi prawa ręka, no cóż.

Opublikowano
solówka dla mnie nie do przejścia, po prostu nie potrafię ręki drugiej na gryf przenieść...

Teraz dopiero to przeczytałem i myślałem, że (pipi) ze śmiechu. :)

Drugą rękę przenosi się na gryf tylko po to, jak chce się tą solówkę zagrać na 100%, nie wiem czy więcej niż kilkunaście osób ją zagrało.

Dla "zwykłych" graczy, to to jest proste, trzymasz zielony i ciulasz na przemian czerwony i żółty i strumujesz. I analogicznie do tego, dalej grasz.

Nauka tapowania na gitarze plastikowej jest naprawdę trudne, jak się prawie rok ciągle przyciska przyciski lewą ręką a tu nagle wchodzi prawa ręka, no cóż.

Żebyś się nie ździwił, bo pierwszą serie przelatuje, ale potem następuje zmiana i wszystko szlag trafia...

Poza tym, Number of the beast i Cliffs of Dover przeszedłem :)

Został Slayer (o ku...) i One - tu już prawie prawie...

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

zdziwił*, jak w ciągu powiedzmy 2 miesięcy zagrasz tą solówkę na 100%, to wrzucę na YT film jak kopuluję z moim psem. ; )

Opublikowano

Stoi! Deadfish, przyjeżdżaj tu do mnie i nauczaj mnie, już! Chyba każdy chce zobaczyć s1ntexa xD

Opublikowano

Jak chcesz robić takie Slayery na 100% to musisz raczej zgłosić się do kogoś pokroju JLC a nie do mnie ;)

Opublikowano

Nie nie nie, mam zrobić tylko One, solo A-D. Nie chcesz zobaczyć ruchacza psów? :E

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

Takie które Ci pasują. Jak Ci powiem że ja lubię jak pałeczka waży 10kg to taką kupisz? :D

Opublikowano

Polecam podłączenie dramsów do kompa i zabawę z Drum Machine :) Można ustawić dźwięki padów jakie się chce, zapuszczamy Winampa i można grać :D

Opublikowano

Ściągasz program Drum Machine, podłączasz perkę pod kompa, instalujesz ją automatycznie w Windowsie. Uruchamiasz program, tam masz taką opcję do wyboru dźwięku padów, można włączyć metronom też i nawet nagrać swoje poczynania (znaczy dźwięk). Nie wiem czy działa to z IONem. Ja mam drumset xboxowy od RB1 i on działa :P

Opublikowano
  • Autor

Hmm hmm chetnie bym to zobaczyl lecz po wpisaniu w google Drum Machine Download nie widze by to mialo jakies duze zainteresowanie (tzn google tego nie widzi). Moze po prostu to jest jeden z tych linkow ale nie wiem czy sciagam dobra rzecz:

http://www.pcdrummer.com/

http://www.gold-software.com/download9340.html

http://www.topshareware.com/The-Incredible...nsfer-14848.htm

Chyba ze wy e-koledzy mozecie podzielic sie to wiedza i dac mi prawidlowy link ; >

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko komp chce sterowników do urządzenia :(

EDIT: już mam

Edytowane przez Darko.