Opublikowano 9 stycznia 200916 l no, no no Zassałem Tolkiena z Empika Hobbit, czyli tam i z powrotem. Edytowane 9 stycznia 200916 l przez il capitano
Opublikowano 14 stycznia 200916 l Trzy części Lord of The Rings w przekładzie Marii Skibniewskiej. Jadę z zaległościami. Później Silmarillion i będę udobruchany.
Opublikowano 15 stycznia 200916 l pojechałem po całości zakupiłem pack 11 książek z serii 'Miecz Prawdy' Terry'ego Goodkind'a <-- już je niestety czytałem ale chiałem mieć w kolekcji bo to jedna z moich ukochanych serii No a na teraz do poczytania zakupiłem dwie książki Neil'a Gaiman'a 'Księga Cmentarna' i 'Chłopaki Anonsiego' oraz książkę o buddyjskim przesłaniu 'Las Duncton' William'a Harwood'a <-- genialna opowieść o kretach (brzmi głupio ale takie nie jest;))
Opublikowano 25 stycznia 200916 l 'ksiezycowy park' Ellisa Mam ochotę to przeczytać. Lubię Ellisa. Również czaję się na "Księżycowy park". A aktualnie zamówiłem: * F. Scott Fitzgerald "Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona" * F. Scott Fitzgerald "Wielki Gatsby" * H. P. Lovecraft "Zew Cthulhu"
Opublikowano 25 stycznia 200916 l Dobre to? Film strasznie cienki, a brat kupil i go wysmialem. Z tylu jest napisane, ze King o malo nie wyskoczyl z kapci po przeczytaniu. Tak sie bał!.
Opublikowano 25 stycznia 200916 l Najlepsza powiesc z gatunku horroru ostatniego dziesieciolecia! RUINY to jeden wielki krzyk przerazenia... Stefan Krol no ponoc za(pipi)iste ;] Jestem dopiero na 70 stronie http://horror.com.pl/books/recka.php?id=338
Opublikowano 26 stycznia 200916 l A aktualnie zamówiłem: * F. Scott Fitzgerald "Wielki Gatsby" Great Gatsby mi osobiście się nie podobał. Ja rozumiem, że metaforyczny, niby skłaniający do przemyślenia niektórych spraw, ale jednocześnie bardzo nudny.
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Pamiętnik znaleziony w wannie - Stanisław Lem Niezwyciężony - Stanisław Lem Herold Zmierzchu - Tom Lloyd
Opublikowano 15 lutego 200916 l Użyczyła mi koleżanka - "Dziesięciu Murzynków" kryminał Agathy Christie :f Edytowane 15 lutego 200916 l przez sir_ryszard
Opublikowano 15 lutego 200916 l Blisko 45minut maruderowania po Empiku dało: - Jacek Piekara - Przenajświętsza Rzeczpospolita - Jacek Piekara - Charakternik (obie polecone przez znajomego - zobaczymy czy się sprawdzą) - Terry Pratchett - Piekło pocztowe Edytowane 15 lutego 200916 l przez greah
Opublikowano 22 lutego 200916 l "Tyranki: Najokrutniejsze kobiety w historii" Helmuta Wernera. Znowu książkę użyczyła mi koleżanka :f Edytowane 22 lutego 200916 l przez sir_ryszard
Opublikowano 24 lutego 200916 l "Czarownik Iwanow" i "Wieszać każdy może" czyli dwa tomy przygód Jakuba Wędrowycza od A. Pilipikua
Opublikowano 25 lutego 200916 l moja kolekca clarksonow powiekszyla sie o "wiem ze masz dusze", a posiadam juz "swiat wedlug clarksona 2" i "nie zatrzymasz mnie"
Opublikowano 25 lutego 200916 l Kup sobie jeszcze Motoświat, bo to chyba najlepsza jego dotychczasowa książka po polsku w moim odczuciu. bez offtopu Steven Gerrard, My story
Opublikowano 3 marca 200916 l ide do empiku po "motoświat" no chyba ze beda mieli "swiat według clarksona" to bede mial dylemat co wziac edit: no i wrocilem z "wsciekły od urodzenia" Edytowane 3 marca 200916 l przez wielad
Opublikowano 3 marca 200916 l Dorwałem 'Ruiny' Smith'a oraz 'Kwiaty Zła' Baudelaire Dobrze, że odpuściłeś sobie Coelhów tego świata na rzecz Baudelaire`a. Polecam Paryski Splin.
Opublikowano 3 marca 200916 l No troche czytałem o Splinie na Twoim blogu, ale w pobliskiej bibliotece nie maja, a nie stac mnie by kupic. No ale kiedys na pewno obczaje, bo 'Kwiaty Zla' są naprawde dobre
Opublikowano 13 marca 200916 l moja kolekca clarksonow powiekszyla sie o "wiem ze masz dusze", a posiadam juz "swiat wedlug clarksona 2" i "nie zatrzymasz mnie" Ja też sobie kupiłem "Świat wedlug Clarksona 2" i "Wiem ze masz dusze" ale in english. Pierwszego Clarksona czytałem po polsku i stwierdziłem że te felietony są idealne do szlifowania języka. Krótkie, intelektualnie nie męczące, językowo ciekawe, w sam raz. Przy innych książkach po angielsku bym wymiękł pewnie.
Opublikowano 15 marca 200916 l Dzisiaj nabyłem: N. Gaiman, „Nigdziebądź” F. Kafka, „Proces” Ponadto jakiś czas temu kupiłem „Amerykańskich bogów” Gaimana.
Opublikowano 16 marca 200916 l No troche czytałem o Splinie na Twoim blogu, ale w pobliskiej bibliotece nie maja, a nie stac mnie by kupic. No ale kiedys na pewno obczaje, bo 'Kwiaty Zla' są naprawde dobre Są stare wydania splinu, nawet chyba w tym samym tłumaczeniu co te nowe wydanie. Pewnie kosztują mniej. Baudelaire`a znam jeszcze fragmenty Rajów utraconych czyli Wino i haszysz. Również polecam!