--wojtas-- 609 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 na prawdę dobra gala jak na realia polskiej sceny mma. Najlepsze ksw od baaaardzo dawna z sportowego punktu widzenia Na papierze to może ta rozpiska wyglądała dobrze ze sportowego punktu widzenia, ale już w praniu wyszło to słabiutko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) na prawdę dobra gala jak na realia polskiej sceny mma. Najlepsze ksw od baaaardzo dawna z sportowego punktu widzenia Że co? O_o PS. Szkoda MMA Attack 4, ale przynajmniej Jotko dostał kontrakt od juefsi Edytowane 2 Października 2013 przez M4c Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 mi się podobało:świetna walka kobiet, utarcie nosa "jestem już prawie w ufc" meterli, odesłanie na emeryturę nastuli, do pełni szczęścia brakowało drugiej porażki pudziana Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Uważasz walkę Nastuli z Bedorfem za dobrą ze sportowego punktu widzenia? Walka Karoliny jak najbardziej na +, a pierwsza runda walki (pipi) to bardzo dobry dowód na to że ring się nie nadaje do mma, no i te miny Silvy - to do cyrku się nadawało xD Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Jeszcze odnosząc się do tego sportowego poziomu - to, że komuś podobała się gala nie znaczy, że była dobra pod względem sportowego poziomu, bo w tym aspekcie było wprost przeciwnie i dla mnie to zdecydowanie najsłabsze ksw od bardzo dawna. Pomimo, że trafiły się fajne walki (dokładnie to 2), to in minus: - Gamer z Winnerem - nudy. Bardzo zachowawcza walka, a w dodatku Winner sprawiał wrażenie jakby (po wyleceniu z rozpiski Irokeza) nie podszedł poważnie do przygotowań do tego starcia. - Azhiev, który zaj'ebał Kornikowi w z dyńki i walka musiała zostać przerwana. Pomijam już dziwną sytuację polegającą na tym, że Bronder, który sędziował ten pojedynek i od którego zależało podjęcie decyzji co do orzeczenia NC lub DQ, a pod skrzydłami którego trenuje Kornik, znalazł się w ciężkiej sytuacji. Jeżeli dałby DQ, to wszyscy posądziliby go o stronniczość na korzyść swojego zawodnika , a właśnie taka decyzja powinna zapaść. O ile lubię Anzora, to powinien zostać zdyskwalifikowany za to uderzenie z bańki. No a Bronder wybrał bezpieczniejszy wariant No Contest. - Różal ze Słowińskim. No to MMA Różala jakie jest to jest, w sumie facet jakoś tam się rozwija. Natomiast ze Słowińskiego to jest żaden zawodnik MMA, co było widać w tym starciu. - walka Ci'pka z Silvą to jakaś hucpa przez to co wyprawiał Silva, tj. zamiast walczyć przez znaczną część rundy krzywił mordę i sygnalizował w sposób nieuzasadniony sędziemu niedozwolone uderzenia ze strony przeciwnika. Abstrahuję już od komicznej sytuacji z pasem, która powstała po tej walce. - walka Bedorfa z Nastkiem (na którą bardzo czekałem) okazała się niewypałem. Nastek miał kondycji może na pół rundy i po tym czasie zaczął się już słaniać na nogach - wyglądało to po prostu fatalnie. Natomiast kiedy wyleciał za liny to autentycznie myślałem, że chłop schodzi na zawał - to z kolei wyglądało przerażająco. - walka Pudziana z Big Sexy to też lipa, akolwiek wobec tej walki nie miałem żadnych oczekiwań. Przy czym za jej poziom nie winię Mariusza, bo on zrobił swoje, tylko McCorkle'a, który w tej walce nie zrobił prawie nic. Gdyby dali Pudzianowi manekina to podejrzewam, że ta walka wyglądałaby tak samo. No i jeszcze ta sytuacja, w której Pudzian na czworakach, przy gromkim śmiechu całej hali, udawał się na środek ringu. Tylko brakowało, żeby Big Sexy usiadł na plecach Maria i zaczął krzyczeć IHHHAAA!! Cyrk panie, cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Cisza w temacie, a dzisiejszej nocy już 3 starcie Velsaqueza z Dos Santosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
oranjefan 3 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Oczywiście trzemam kciuki za Caina. O ile zazwyczaj lubię brazylijskich zawodników tak JDS mnie irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Lubie jednego i dugiego ale Cain to prawdziwy naturalny mistrz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Kibicuje Cainowi! Rok temu zrobił pulpę z twarzy JDS, tym razem liczę na KO/TKO. Melendez vs Sanchez też się zapowiada zaje,biście, lubie obu zawodników i szkoda że ze sobą walczą, ale czuję że wygrana pójdzie na konto Gilberta. Jak obstawiacie Marquart vs Lombard? Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Co za gala. niesamowita noc. Gala roku która zawiera walkę roku. To pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dokładnie, gala roku. Nie ma szans żeby coś przebiło UFC 166 w 2013. JDS wyszedł w 100% formie, miał sztab brazylijskich konowałów, inżynierów i innych jajogłowych i nic mu to nie pomogło. Udowodnił tylko że JDS vs Velasquez I to był zwykły lucky punch i nic nie może zrobić Cainowi. Wystarczy tylko sobie porównać twarz CV i JDS po walce. Jeden wygląda jak bo drobnej bójce, drugi jak Quasimodo . Melendez vs Sanches, co tu dużo pisać - moc. Już w połowie drugiej rundy wiedziałem że nic nie przebije ich walki i fight of the night poleci właśnie do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Walka wieczoru bardzo podobna do tej sprzed roku. Dominacja Velasqueza i tyle w temacie. Cigano już chyba czwarty raz nie podejdzie do oktagonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 4 walka jak nic do 1,5 roku będzie, Cain zrobi z 2-3 obrony,a JDS w między czasie wszytskich innych prospektów wysadzi Next Fight JDSvsCormier Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Cormier schodzi do LWH, nie powalczy z JDS. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Kolejnym dla Caina będzie Werdum. Nie wiadomo jeszcze kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 http://www.ufc.com/media/prelims Jak ktoś nie ma Orange Sport a chce walkę Płetwala w dobrej jakości obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 To wszystko przez ukyo ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Gala nudna wchuj, ale to głównie zasługa goty UFC166. Mogliby dać bardziej rozpoznawalnych zawodników, bo oprócz co-main i main eventu walczyły same randomy. Jeśli tak będzie wyglądać gala w Łodzi (chyba tutaj zawita UFC?) to ja podziękuje i obejrzę na jakimś streamie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 No będzie walczył Pletwal Omielenczuk i Jotko tylko po to ich Dana zatrudnił Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Nie przesadzaj. Na 12 walk tylko 4 zakończyły się decyzją sędziów. Jak dla mnie to nie była nudna gala ale porażka Płetwala też mi trochę zniekształciła jej obraz. gala na wyspach to też nazwiska wyspiarsko-europejskie. Szkoda mi Sakary:( ukyo jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Napisze później z pociągu albo jak już dotre do domu Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Mi się gala podobała. Hallman pomimo tego, że przegrał to jak dla mnie walczył naprawdę dobrze, nie stał w miejscu, robił dobre uniki, dobrze trafiał. Jedynie miał problem ze sprowadzeniem Aquinty ale cóż, widocznie Amerykanin był zayebiście przygotowany. Nie kojarzę nazwisk ale fajnie prezentował się nokaut na wątrobę w jednym z pojedynków. Zayebiście to wyglądało. Edytowane 27 Października 2013 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jak sie ogląda te walki na żywo to powiem wam że (pipi)owo walka Piotrka wyglądała taki zal że prawie mnie uspil za to te laski to masakra jaralem sie w (pipi) a kobiecego MMA nie trawie Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 na żywo fakt, mogło to robić wrażenie lecz prawda taka, że obie panie słabo się zaprezentowały nie mówiąc o Sexton która każdy cios blokowała twarzą. Nawet Rogan w 2 rundzie zaczął jęczeć by sędzia się zlitował i to przerwał. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dobra to co chcecie wiedziec bo jezeli byliscie na jakiejkolwiek gali to poziom jest identyczny wszedzie i nie ma sie w sumie nad czym spuszczac. Ogladanie walk na zywo jest w chuy lepsze niz w TV i na nastepna gale w Londynie pewnie wezme bilety VIP zeby platac sie pomiedzy fighterami Bufferem Dana i "Gwiazdami" ( mozna swobodnie sie przemieszczac w sektorze pogadac wziasc autograf walnac fotke itd ) Organizacyjnie gala szla sprawnie szkoda tylko ze nie zapowiadali ile trzeba czekac na nastepna walke przez co ciezko bylo czasami wyjsc kupic browar czy jakas szamke ( bilet VIP zalatwi sprawe bo wszystko jest wliczone ) odnosnie walk toz tych co pamietam Barnett Craig - Swietna kontrola dystansu Barnetta publicznosc na pelnej (pipi)ie dobre KO szkoda ze nie wykonczyl rekoma Hallman Iaquinta - Nudy prawie mnie uspili nic sie nie dzialo Laski - Super walka na zywo dawno nie widzialem takiego w(pipi)u na zywo Szwed Sakara - Zal mi Sakary bo go teraz zwolnia a to dobry fighter Norman Parke z kims tam - Nuda nuda po drugiej rundzie poszedlem kupic piwo Jimi Jimmo - Super walka fajne "KO" i hejt na Jimmo Ross Malvin - Mialo byc tak pieknie i nawet bylo przez minute a wyszlo jak wyszlo Machida Munoz - Wiadomo Nie ma co wiecej chyba o walkach pisac bo kazdy je ogladal i wie jakie byly roznica byla taka ze ci ktorzy mowili ze np walka Normana czy Hallmana byla ciekawa na zywo byla (pipi)a warta i sam mialem ochote buczec Pozniej postaram sie wrzucic jakies zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi