Jump to content

Pytania i odpowiedzi

Recommended Posts

Ten temat służy zadawaniu pytań z zakresu serii Monster Hunter, pytań dotyczących głównie jak co zrobić, gdzie i jak złowić stworka, czy co jak znaleźć :)

Temat dotyczy każdej gry z serii. Zasada jest, że w odpowiedzi na pytanie MUSI znaleźć się cytowany post pytającego :)

nie słyszałem o takim bugu, ale zależy na jakich kamieniach ci zależy.

jeśli masz na myśli dosłownie "stone" to tego badziewia jest wszędzie na pęczki na lo-ranku

ps. podpowiem że najwięcej "pękniętych skał" z których można wykopać minerały mają pustynia i wulkan w wersji dziennej (w nocy 3 punkty są odcięte)

Edited by firana140

Witam, jestem nowym wyznawcą monsterka ( mój synio chyba też się wciągną ), za mną dopiero około 10 g gry, więc czuje się jak dziecko we mgle. Pewnie będę miał do wymiataczy setki pytań ale na początek mam jedno :). Z jakiego monstra wypada Giant Bone ? wyczytałem w necie ze z bulldrome ale ubiłem go juz kilka razy i nic, jeżeli to jakis droprate w granicach 10 % to sobie daruje.

z blangogi albo congalali (za złapanie mozna dostac 2), za rozwalenie czaszki hermitaua , najwiecej z buldroma na higranku..

no i z tego co podal Serge najlepiej polwoac na małe wulkaniczne kraby, maja 8% ale lepsze to niz walczyc z kims powaznym, a te kraby sa na 2 ciosy

w sumie mysalem ze to bardziej popularny item

ee zara moje informacje sa inne niz to co podał Serge, z tego co on dal wynika ze z bulldroma jest az 30% wiec luzik, ze 2-3 zabicia i powiniens miec kilka

Edited by Yano
kumplom sie nie chce grac od nowa w unite ale maja sejvy z japonca z patchem, mozna przekonwertowac te sejvy zeby chodzilu na wersji ue? ktos o tym pisal ostatnio, ale teraz jest tyle tematow ze nie wiem w ktorym to bylo

no siema

http://forums.minegarde.com/index.php?c=10

edit- a moze lepiej tu :

http://forums.minegarde.com/index.php?showforum=61

• 4 weeks later...

Czy pelne "zestawy" zbroji (np. pelen zestaw congalala) daja jakies dodatkowe bonusy ?? czy moze lepiej olac to i tworzyc poszczegolne elementy zbroi "niezaleznie" (rekawice congalala, helm giaprey itp...) ??

Sory ale dopiero zaczynam swoja przygode z MHU.

Pozdrawiam

Guest mate5

W demku unite, drugi potworek jest na pustyni (taki krab), ale hunter mi tam słabnie cały czas. Jak to zatrzymać? Gdzieś znalazłem o "blue box" w obozie, ale nie moge z tego korzystać. :(

• 5 weeks later...

plotka, niepotwierdzona

wiekszosc ludzi kompletnie to olewa

zreszta wszystkie "potwierdzone" sposoby na lepsze nagrody też są bardzo malo skuteczne (skille w zbroi i od kotów), czasem zadziałają a czasem nie, czasem wydaje sie ze rpzynosza pecha zamiast pomagac

wiec lepiej nie zawracac sobie glowy

• 1 month later...