Jump to content

Sklepy z grami w największych polskich miastach

Recommended Posts

Witam!

Nasze hobby staje się coraz bardziej popularne, w związku z czym w całym kraju powstaje coraz więcej sklepów nastawionych stricte na rynek gier wideo. Mowa tu przede wszystkim o mniejszych, lokalnych sklepach, które oferują takie usługi jak chociażby wymiana gier, skup gier, naprawa sprzętu etc. Każdy prawdziwy Gracz wie o czym mówię ;)

W związku z tym wychodzę z propozycją, abyście podzielili się swoimi doświadczeniami i napisali, z jakich sklepów tego typu korzystacie w miejscu swojego zamieszkania. Wielu z nas może chcieć je odwiedzić chociażby podczas podróży (ah, te handheldy), wielu nie posiada podobnych placówek niedaleko siebie, co uniemożliwia im korzystanie z oferowanych przezeń dóbr. A zawsze istnieje coś takiego, jak wysyłka ;)

Wielu z Was powie - "równie dobrze można otworzyć najnowszego <<extrima>> i zapoznać się z reklamami takich sklepów". OK, rzeczywiście - ale wolnorynkowa konkurencja służy przede wszystkim nam, klientom. Poza tym wielu z Was może nie wiedzieć, że tego typu usługi świadczone są w pobliżu jego miejsca zamieszkania! Jestem żywym przykładem takiej historii ;)

Jesteście przekonani? Skoro tak - wypowiadajcie się, to w końcu nic nie kosztuje, a efekt może być naprawdę fajny. Żeby zachować jako taki porządek ustalmy sposób zapisu informacji. Najlepiej pokazać to na przykładzie - napiszę o jedynym sklepie tego rodzaju w Lublinie, gdzie mieszkam.

Miasto: Lublin

Sklep: VIP Gamer

Adres WWW: http://www.vipgamer.pl/

Wypowiadajcie się!

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Obecnie nie gram, ale jak kupuje gry to obadam włąsnei pare stronek sklepów, też ych mniejszych, a zazwyczaj kończy się na allegro albo na pchlim. Póki co to tutaj udało mi się najtaniej kupić pare gierek. w tych punktach skupu to mają drożej, no ale wiadomo - żyją z tego. tutaj udało mi się kupić ze 3 gry po 20 zł, a potem na allegro zeszły każda po 30-40zł, były to starsze tytuły, na nowszych tak sie zarobić nie udało.

byłem pare razy u nich: konsolki.net

Playsoft -Chorzów, Katowice, Bytom i jeszcze gdzieś, w Chorzowie ceny nawet nawet ( na x'a przynajmniej ).

Playsoft w Chorzowie wg mnie najciekawszy.Omijać ten w Katowicach-szczególnie jeśli chcesz tam sprzedać jakąś gierkę.Frajer tam robiący podaje zawsze takie śmieszne kwoty za które odkupi,że głowa opada(np. Valkyria Chronicles skupi za 40zł,Fallout3 za 30zł itp :D).W chorzowie i ceny dobre i za własne gry można uzyskać w miarę spoko kwoty tak więc i wymiana się opłaca.Często u nich biorę.

Jedyny minus we wszystkich Playsoftach to kłopoty z dostaniem najnowszych gier-sklep oferuje gry jedynie z drugiej ręki(nieliczne wyjątki) więc większość nowości ląduje u nich dopiero po miesiącu od premiery jak skupią od kogoś.

Zauważyłem, że wielu z Was korzysta raczej z rozwiązań pokroju giełdy komputerowe czy sklepy internetowe.

Cóż, sam nie tak dawno korzystałem z tych drugich, dopóki nie odkryłem sklepu w mojej okolicy. Wszystko jest teraz łatwiejsze, no i ogółem wychodzi taniej - nie ma kosztów związanych chociażby z wysyłką czy przelewem pieniędzy na konto.

Ktoś zna jeszcze jakieś sklepy z grami w swojej miejscowości?

W Krakowie jest kilka, chocby Gamesoft w hucie. Poza tym jest jeszcze OliPlay przy wadowickiej no i gielda rtv co weekend.

Mimo to korzystam glownie z allegro - zwykle jest taniej a koszty wysylki to zwykle i tak groszowe sprawy.

Omijać ten w Katowicach-szczególnie jeśli chcesz tam sprzedać jakąś gierkę.Frajer tam robiący podaje zawsze takie śmieszne kwoty za które odkupi,że głowa opada(np. Valkyria Chronicles skupi za 40zł,Fallout3 za 30zł itp :D).W chorzowie i ceny dobre i za własne gry można uzyskać w miarę spoko kwoty tak więc i wymiana się opłaca.Często u nich biorę.

(...)

Nie jest, aż tak źle ( w Katowicach ), czasami trafi się dobra okazja ( parę gier już tam wymieniłem ). Ale fakt, czasami ceny walną z sufitu. A, i z tego co wiem robi tam dwóch kolesi. Raz miałem taką sytuację, że siedzi jeden - pytam się po ile weźmie grę, a on mówi - 7 dyszek. Przychodzę parę dni później - siedzi inny, pytam się po ile weźmie ( tę samą ) - mówi 9 dyszek. Drobna różnica;). Ale generalnie można tam czasami kupić używkę/wymienić za w miarę rozsądną cenę.

Ale z tego co piszesz będę musiał kiedyś obadać ten sklepik w Chorzowie:).

Edited by Kris Blake