Snejk 273 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Film tagowany jako Crime,Drama, Thriller Leonidas, przykładny maz i ojciec jest swiatkiem brutalnego morderstwa zony i córki. Mimo rozpoznania sprawcy i jak by sie wydawalo niezbitym dowodom, dzieki zyebanemu systemowi prawa, ten wychodzi na wolnosc. Mija 10 lat. Czas na rozprawe z systemem i ludźmi winnymi smierci Leonidasowej rodziny! No, tyle z fabuly, zeby nie zdradzac za wiele. Dodam, ze jeszcze tu występuje Foxx. Z poczatku jako oskarżyciel bandyty, następnie jako prokurator Butlera.. Film przez wiekszosc czasu jest naprawde znakomity. Fabula wciaga, tempo wzorowe, postac, w ktora wciela sie Butler rowniez w pytke. Naprawdę z dziką przyjemnoscia obserwowalem jak Geralnd bawi sie w kotka i myszke Foxxem i jak brutalna i pomyslowa jest jego zemsta... Film ma Rkę za strong bloody brutal violence and torture, a scene of rape, and pervasive language. Wszystko sie zgadza. Przemoc miejscami baaardzo dostadna (cela - fuck yeah), ALE... Film z powaznego, doroslego dramatu sensacyjnego zmienia sie w (pipi)a bajeczke. To co sie dzieje rozkminięciu o co biega jest doprawdy zenujace, smieszne, niesmaczne, naciagane, ze pierdziele. Nie bede spojlerowac ale daje slowo, ze większość bedzie tego samego zdania co ja;] Dobra, oceniam na 7/10 bo przez wiekszosc czasu jest bardzo dobrze, ale na pewne kuriozalne pomysly scenarzysty nie moge przymknac oka. Quote
Shankor 1642 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Film dobry, tylko końcówka wg mnie bardzo słaba. Butler idealnie dobrany do roli, Foxx przy nim trochę w cieniu (lepszy byłby tutaj Edward Norton). Quote
gork 19 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Jw. film fajny, az do koncowki z wyjasnieniem w stylu druzyna A. Zabraklo czasu/pomyslu ? Quote
.:marioo:. 104 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 E tam narzekacie na zakończenie, jak to się niby miało zakończyć? Wybuchem bomby atamowej? Mi się film bardzo podobał, coś nowego. Ogląda się z zaciekawieniem i bez przynudzania. M.Scofield+McGyver+Bond+Andy Dufresne w jednej osobie Ogólnie fajny film akcji z fabularnymi elementami Sci-Fi. Ode mnie mocne 8/10 Quote
gekon 1787 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Raczej nie chodzi o zakonczenie tylko o całą drugą połowę. Brak jakiejs ustalonej konwencji, bo zaczeło się jak dorosły dramat, a na pewno jak dobry film o zemście, a od drugiej połowy mamy motywy nie lepsze niż w Saw. Jakby zaczeli od razu z komedia s-f to by się człowiek nie nastawiał na dobry thriller i ogladał jak każdy inny film rozrywkowy. A tak? Od połowy szlag cie trafia. Quote
mishka 5 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Heh, podobnie jak przedmowcy - swietnie do pewnego momentu, pozniej im dalej tym gorzej... szkoda szkoda, bo pomysl byl naprawde dobry ale chlopaki sie naczytali za duzo Kapitana Zbika chyba.... Quote
Guest Siwy_ Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 (edited) Zapowiedzi mnie zaciekawily wiec obejrzalem, Niestety film okazal sie slaby, nudny i naciagany. Nie oceniam. Edited December 22, 2009 by Siwy_ Quote
Ölschmitz 1523 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 do momentu jak foxx z policjantem rozkminiaja o co chodzi film jest swietny. koncowka zje.bana koncertowo. ogolnie warto. Quote
--wojtas-- 609 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Obejrzałem przed chwilą. Spoko pierwsze 5 minut, ze 2-3 razy film zaciekawił, ale tak generalnie to takie gó.wno trochę. Quote
Banny 2656 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 dobry jest, na koniec musieli cos wymyslec.. nie za duzo sie namyslili, ale ogolnie milo zobaczyc butler'a, lubie go. nie tylko z filmu 300, ale przede wszystkimz ROCKNROLLA dobry jest, na koniec musieli cos wymyslec.. nie za duzo sie namyslili, ale ogolnie milo zobaczyc butler'a, lubie go. nie tylko z filmu 300, ale przede wszystkimz ROCKNROLLA dobry jest, na koniec musieli cos wymyslec.. nie za duzo sie namyslili, ale ogolnie milo zobaczyc butler'a, lubie go. nie tylko z filmu 300, ale przede wszystkimz ROCKNROLLA xDD 1 Quote
Recommended Posts