DAFT-PUNK 0 Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 (edited) Jak w temacie.... zastanawiam się nad kupnem i nie jestem zdecydowany. Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. Proszę o pomoc P.S sorry za literówkę w temacie.... Edited December 29, 2009 by DAFT-PUNK Quote Link to comment
Mejm 15213 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Jak w temacie - MK2. Quote Link to comment
Meanthord 324 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 . Quote Link to comment
ciwa22 856 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 . Klimat a system walki to dwie różne rzeczy. Quote Link to comment
Meanthord 324 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 I co w zwiazku z tym? Quote Link to comment
ciwa22 856 Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 (edited) I co w zwiazku z tym? Na przykład to, że z wypowiedzi Daft-Punka można wyciągnąć wniosek, że szuka gry z serii MK, która ma klimat porównywalny do tego z MKT. Czyli MK: Deadly Alliance, MK: Deception lub Shaolin Monks powinny mu pasować. Edited January 8, 2010 by ciwa22 Quote Link to comment
Spyker 59 Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Jeżeli ma być porównywalny do MKT to polecam Shaolin Monks i Deception. Polecam jeszcze MK Armageddon . Quote Link to comment
Mejm 15213 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Przeciez MKT i Armageddon to zlepki z wszystkich czesci (2D i 3D) wiec gdzie tu mowa o klimacie? To jak album "the best of" i tyle. Quote Link to comment
DAFT-PUNK 0 Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Wnioskując, to powinienem kupić MK Armagedon skoro jest to zlepka wszystkich części 3D. A Shaolin Monks to raczej przygodówka z tego co czytałem. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1710 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 MK Armageddon jest słaby, co z tego, że jest tyle postaci, jeśli fatality praktycznie niczym się nie różnią, więc odechciewa się grać, przynajmniej ja tak miałem. Dla mnie zdecydowanie najlepszy MK z PS2 to Shaolin Monks, jest tam świetny coop, przemierzamy mnóstwo znanych lokacji ze starszych odsłon, szczególnie MK2, jak The Pit (arena z mostem), arena z kwasem, kolcami itd. Spotkamy również mnóstwo klasycznych postaci (tych najlepszych), jak Baraka, Scorpion, Sub-Zero, Ermac itd, a nie pajaców w stylu Bo Rai Cho. System walki jest bardzo dobry, a cały czas odblokowujemy nowe akcje. Fatality są rewelacyjne, gdzie rządzi głównie Kung Lao. Chyba jedyna odsłona z tych w 3D, która choć nie jest bijatyką, to jednak klimatem najbardziej zbliżona jest do najlepszej drugiej części. 2 Quote Link to comment
Finch 1 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 To fakt, Shaolin Monks jest bardzo dobry, a w szczególności w co-op'ie. Warto zagrać, bo klimatem najbardziej zahacza o MK2 (jak zresztą już wyżej wspomniano). Z nowych bitek 3D, to niezgorszy jest MK5: Deadly Alliance (szkoda tylko, że do dyspozycji jest 1 fatal na postać... coś jak w MK1) i Deception. O "Armageddon'ie" nie wypowiadam się z tego względu, iż nie grałem. Quote Link to comment
DAFT-PUNK 0 Posted January 7, 2010 Author Share Posted January 7, 2010 Zaryzykowałem i zamówiłem MK Armagedon, zobaczymy co z tego będzie. Quote Link to comment
ciwa22 856 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 (edited) Ze swojej strony polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy). Ale jeśli nie musi to być bijatyka 1 on 1, to faktycznie Shaolin Monks jest najlepszy. Co do Armageddon to liczba postaci napewno daje do myślenia, ale zgadzam się z przedmówcami, że to najsłabsza gra z czterech wcześniej wymienionych. Edited January 8, 2010 by ciwa22 1 Quote Link to comment
Suavek 4560 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy)Deception bo ma świetny Konquest świetny Konquest świetny To jest żart mam nadzieję? Z nowych Mortali grałem tylko w Deception i Armageddon. Pierwszy jest fajny jako prosta mordoklepka, ale konieczność przechodzenia irytującego Konquest w celu odblokowania większości rzeczy to trochę chybiony pomysł. Armageddon stawia na ilość, nie jakość. Postaci jest dużo, ale każda ma tylko dwa style walki (zwykły i broń) co strasznie spłyciło już i tak dość prostą rozgrywkę. Także ikona serii - Fatality - to jakiś żart. Cicho też liczyłem, że ta minigierka z gokartami będzie prezentować nieco wyższy poziom (pomysł ciekawy się wydał) ale niestety i tutaj się zawiodłem. Deception przynajmniej ma jakieś puzzle. Quote Link to comment
DAFT-PUNK 0 Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Hmm powiem , że gra prezentuje się całkiem przyjemnie. Tak jak mówicie, postaci jest dużo dzięki czemu jest w czym wybierać. Również dobrze wygląda tworzenie postaci, w którym 'bajery' kupuje się za zdobyte żetony. Co do minigry powiem szczerze, że chwilami lepiej się bawiłem z kumplem jeżdżąc biednymi gokartami niż przy VS. Tryb Conquest przypomina mi grę Marvel Ultimate Aliance i wygląda to całkiem dobrze Ogólnie mówiąc nie jestem zachwycony.. oczekiwałem czegoś więcej, co nie znaczy, że się nie opłacało wydać 20 zł Quote Link to comment
Dabman 104 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Jeśli chodzi o klimat to MK2, jest osadzony w konkretnym klimacie, co do MK:SM ( w klimatach MK2 odbywa się rozgrywka... zresztą w grze jest do wyboru MK2 ) Co do gameplay i balansu postaci. Najlepszy jest UMK ( Stąd na turniejach tylko i wyłącznie grany na turniejach ) Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1710 Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 W Mortal Kombat: Shaolin Monks jest Mortal Kombat 2, ale tylko w wersji NTSC. Z PAL-u został chamsko wycięty, a co ciekawe misje Smoke'a, za które odblokowywało się właśnie MK2 są w grze nadal. Midway poleciał w chuja i powinni dostać z plaskacza. 2 Quote Link to comment
gatling 0 Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Dla mnie najlepszy był - jest i będzie MK2 najlepiej w wersji arcade a z nowszych najbardziej odpowiadał mi deception. Quote Link to comment
fristajlo 7 Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Ja ochoczo polecam Mortal Kombat Trilogy (N64,PSX) ! http://www.mortalkombat.pl/MKT/mkt.htm http://www.mortalkombat.pl/MKT/at.htm http://www.mortalkom...l/MKT/zawot.htm Quote Link to comment
dameron 1 Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Wszystkie MK 2D (MK, MK II, MK III, MK Trilogy) bezapelacyjnie. Czwarty był kiepski a następne już nie mają klimatu prawdziwego MK. PS. Na pegazusie grałem kiedyś w MK XVI Quote Link to comment
Figaro 8171 Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 PS. Na pegazusie grałem kiedyś w MK XVI Ta, ja podobnie, fajne to było. Quote Link to comment
gapol 1 Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 MK Deception, a jeśli szuka czegoś więcej niż rudowa bijatyka to MK;SM:thumbsup: Quote Link to comment
Recommended Posts