Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MORTAL KOMBAT - który najleszpy?

Featured Replies

Opublikowano

Jak w temacie.... zastanawiam się nad kupnem i nie jestem zdecydowany. Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. Proszę o pomoc :)

P.S sorry za literówkę w temacie....

Edytowane przez DAFT-PUNK

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 21 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

MK Armageddon jest słaby, co z tego, że jest tyle postaci, jeśli fatality praktycznie niczym się nie różnią, więc odechciewa się grać, przynajmniej ja tak miałem. Dla mnie zdecydowanie najlepszy MK z

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

W Mortal Kombat: Shaolin Monks jest Mortal Kombat 2, ale tylko w wersji NTSC. Z PAL-u został chamsko wycięty, a co ciekawe misje Smoke'a, za które odblokowywało się właśnie MK2 są w grze nadal. Midway

• Ze swojej strony polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy). Ale jeśli nie musi to być bijatyka 1 on 1, to faktycznie Shaolin Monks jest najlepszy. Co do Armageddon to liczba postac

Opublikowano

Jak w temacie - MK2.

Opublikowano

Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx.

I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 :).

Opublikowano

Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx.

I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 :).

Klimat a system walki to dwie różne rzeczy.

Opublikowano

I co w zwiazku z tym?

Na przykład to, że z wypowiedzi Daft-Punka można wyciągnąć wniosek, że szuka gry z serii MK, która ma klimat porównywalny do tego z MKT. Czyli MK: Deadly Alliance, MK: Deception lub Shaolin Monks powinny mu pasować.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Jeżeli ma być porównywalny do MKT to polecam Shaolin Monks i Deception. Polecam jeszcze MK Armageddon ;).

Opublikowano

Przeciez MKT i Armageddon to zlepki z wszystkich czesci (2D i 3D) wiec gdzie tu mowa o klimacie? To jak album "the best of" i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Wnioskując, to powinienem kupić MK Armagedon skoro jest to zlepka wszystkich części 3D. A Shaolin Monks to raczej przygodówka z tego co czytałem.

Opublikowano

MK Armageddon jest słaby, co z tego, że jest tyle postaci, jeśli fatality praktycznie niczym się nie różnią, więc odechciewa się grać, przynajmniej ja tak miałem.

Dla mnie zdecydowanie najlepszy MK z PS2 to Shaolin Monks, jest tam świetny coop, przemierzamy mnóstwo znanych lokacji ze starszych odsłon, szczególnie MK2, jak The Pit (arena z mostem), arena z kwasem, kolcami itd. Spotkamy również mnóstwo klasycznych postaci (tych najlepszych), jak Baraka, Scorpion, Sub-Zero, Ermac itd, a nie pajaców w stylu Bo Rai Cho. System walki jest bardzo dobry, a cały czas odblokowujemy nowe akcje. Fatality są rewelacyjne, gdzie rządzi głównie Kung Lao. Chyba jedyna odsłona z tych w 3D, która choć nie jest bijatyką, to jednak klimatem najbardziej zbliżona jest do najlepszej drugiej części.

Opublikowano

To fakt, Shaolin Monks jest bardzo dobry, a w szczególności w co-op'ie. Warto zagrać, bo klimatem najbardziej zahacza o MK2 (jak zresztą już wyżej wspomniano). Z nowych bitek 3D, to niezgorszy jest MK5: Deadly Alliance (szkoda tylko, że do dyspozycji jest 1 fatal na postać... coś jak w MK1) i Deception. O "Armageddon'ie" nie wypowiadam się z tego względu, iż nie grałem.

Opublikowano
  • Autor

Zaryzykowałem i zamówiłem MK Armagedon, zobaczymy co z tego będzie.

Opublikowano

Ze swojej strony polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy). Ale jeśli nie musi to być bijatyka 1 on 1, to faktycznie Shaolin Monks jest najlepszy. Co do Armageddon to liczba postaci napewno daje do myślenia, ale zgadzam się z przedmówcami, że to najsłabsza gra z czterech wcześniej wymienionych.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy)

Deception bo ma świetny Konquest

świetny Konquest

świetny

To jest żart mam nadzieję?

Z nowych Mortali grałem tylko w Deception i Armageddon. Pierwszy jest fajny jako prosta mordoklepka, ale konieczność przechodzenia irytującego Konquest w celu odblokowania większości rzeczy to trochę chybiony pomysł.

Armageddon stawia na ilość, nie jakość. Postaci jest dużo, ale każda ma tylko dwa style walki (zwykły i broń) co strasznie spłyciło już i tak dość prostą rozgrywkę. Także ikona serii - Fatality - to jakiś żart.

Cicho też liczyłem, że ta minigierka z gokartami będzie prezentować nieco wyższy poziom (pomysł ciekawy się wydał) ale niestety i tutaj się zawiodłem. Deception przynajmniej ma jakieś puzzle.

Opublikowano
  • Autor

Hmm powiem , że gra prezentuje się całkiem przyjemnie.

Tak jak mówicie, postaci jest dużo dzięki czemu jest w czym wybierać. Również dobrze wygląda tworzenie postaci, w którym 'bajery' kupuje się za zdobyte żetony.

Co do minigry powiem szczerze, że chwilami lepiej się bawiłem z kumplem jeżdżąc biednymi gokartami niż przy VS.

Tryb Conquest przypomina mi grę Marvel Ultimate Aliance i wygląda to całkiem dobrze :)

Ogólnie mówiąc nie jestem zachwycony.. oczekiwałem czegoś więcej, co nie znaczy, że się nie opłacało wydać 20 zł :D

Opublikowano

Jeśli chodzi o klimat to MK2, jest osadzony w konkretnym klimacie, co do MK:SM ( w klimatach MK2 odbywa się rozgrywka... zresztą w grze jest do wyboru MK2 )

Co do gameplay i balansu postaci. Najlepszy jest UMK ( Stąd na turniejach tylko i wyłącznie grany na turniejach )

Opublikowano

W Mortal Kombat: Shaolin Monks jest Mortal Kombat 2, ale tylko w wersji NTSC. Z PAL-u został chamsko wycięty, a co ciekawe misje Smoke'a, za które odblokowywało się właśnie MK2 są w grze nadal. Midway poleciał w chuja i powinni dostać z plaskacza. :ninja:

Opublikowano

Dla mnie najlepszy był - jest i będzie MK2 najlepiej w wersji arcade a z nowszych najbardziej odpowiadał mi deception.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystkie MK 2D (MK, MK II, MK III, MK Trilogy) bezapelacyjnie. Czwarty był kiepski a następne już nie mają klimatu prawdziwego MK.

PS. Na pegazusie grałem kiedyś w MK XVI :lol:

• 1 rok później...
Opublikowano

MK Deception, a jeśli szuka czegoś więcej niż rudowa bijatyka to MK;SM:thumbsup: