Skocz do zawartości

Boardwalk Empire

Featured Replies

• Odpowiedzi 436
  • Wyświetleń 31,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No to i ja coś napiszę o sezonie, bo omijałem wcześniej temat bojąc się spojlerów.   Ja nie jestem zawiedziony, bo nie spodziewałem się nie wiadomo czego, jak nagle trzeba przyspieszyć wszystkie wąt

• Właśnie skończyłem oglądać ten serial. Rozumiem, że jak tu już było pisane co się stało, to nie ma co się bawić w spojlery? Bo przynajmniej ja mam zwyczaj, że jak czegoś nie oglądałem, to nie czytam o

• Ja (pipi)e za mało scen z omarem i tym drugim murzyncem, skradli odcinek

Opublikowano

Miodziooo tylko z jednej strony główny motyw drugiego sezonu czyli "odbicie interesu/przejęcie rządów Nuckiego" zapowiada się świetnie. Z drugiej szkoda, że teraz Nucky będzie po "drugiej stronie barykady" to znaczy, że będą przeciwko niemu.

Lubię go :(, ps liczę na więcej scen-akcji typowo gangsterskich.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Jaram się.

Został miesiąc to przypomnę sobie pierwszy sezon.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy odcinek po prostu świetny. Nie zdawałem sobie sprawy, że aż tak bardzo brakowało mi tego serialu :good2:

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Jestem po drugim epie. Trzyma poziom.

Opublikowano

IMO jednak lepiej niż w pierwszym sezonie. Ciekawie zmienia się układ sił.

Opublikowano

Chalky powoli wyrasta na czarnego ojca chrzestnego. 2 ep świetny.

Opublikowano

Kazuo dałbyś se już siana z tymi alterami.

Coraz lepiej jest, sezon będzie mega.

Opublikowano

Tez mieliscie wrazenie ze ten Irlandczyk to pradziadek House'a?

Opublikowano

trzeci sezon potwierdzony

Opublikowano

wiadomo w ktorym epie pojawi sie Bugsy Sigel?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co scenarzysci i aktorzy od.pierdalaja w tym sezonie to przechodzi wszelkie pojecie. jak tak wyglada polmetek to boje sie nawet mysle jak zostane roz(pipi)ony przy finale. blagam niech zrobia przynajmniej 5 sezonow

btw Jakby ktos nie wiedzial to ten po(pipi)any mlodziak u Lanskiego(Benny) to wlasnie Bugsy.

Edytowane przez kad2

Opublikowano

Serial ma jaja.

blagam niech zrobia przynajmniej 5 sezonow

Niech zrobia tyle sezonow ile bedzie trzeba. Byleby nie na sile i z epickim zakonczeniem.

Opublikowano

jesli maja trzymac obecny poziom odcinkow to niech robią az im ikry wystarczy, i racja, zakonczenie musi byc epickie, żaden tam happy end, prawdziwe je.bni.ecie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Munya-o przech,uj :ph34r:

szykuje sie mocarna koncowka sezonu

Opublikowano

BE 2x11 - o fuck, jaki odcinek O_O'

Najpierw fleszbeki, potem pierwsza hartkorowa akcja, potem sprawa z Aldenem i na sam koniec druga hartkorowa akcja.

Bez dyskusji!

Opublikowano

Ostatni odcinek pozbawil mnie wszelkich zludzen co do postaci Nuckiego.

Na poczatku 1 sezonu myslalem ze Nucky to poprostu konowal jakich malo - co to kase stara sie zebrac wszelkimi mozliwymi sposobami, ale gangster z niego zaden.

Im dalej tym te wyobrazenia zaczynaja sie rozmywac / przeistaczac, jednak czlowiek w dalszym ciagu proboje go usprawiedliwiac, nie przyjmuje do wiadomosci prawdy.

Tak na dobra sprawe zaobserwowac to juz mozna bylo dopiero wczesniej, lecz dopiero ten odcinek zerwal z oczu kurtyne.

Prawdziwy skurwiel i tyle, mozna go stawiac na rowni z reszta talatajstwa.

Scena z kosciolem itd, jak dla mnie banalna - widac ze kalka

ojca chrzestnego

Ostatnia scena jednak miazdzy, genialnie to rozegrali

Darmody sprawia wrazenie spokojnego, pogodzonego z losem, mowi do Nuckiego i nagle strzal w najmniej spodziewanym momencie, bez (pipi)enia. Wszystko w tej scenie bylo mistrzowskie.

Serial jednak stoi na poziomie, co HBO to HBO (ale Deadwood mimo wszystko im nie wybacze - dobrze ze chociaz osladzaja gorycz kilkoma skonczonymi arcydzielami i nowymi swietnymi serialami).

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

Ogladacie bez napisow czy to ja tylko lamie i czekam az sie pojawia na napiprojekcie?

Opublikowano

They killed my nigga ;_;. Ciekawe kto teraz wejdzie na miejsce

Jimmy'ego

. Irlandczyk ? Al Capone ?

Opublikowano

Dobry finał panie, chociaż śmierci wiadomo-kogo się jednak domyśliłem zaraz przed samą sceną, bo pomyślałem, że to by było epickie :]

Odważny krok, no ale tam jest jeszcze tyle dobrych postaci, że nie martwię się o ten serial.

Klasa.