Opublikowano 24 maja 201014 l Jak w temacie - które gry rozwaliły Was na łopaty skopaną grą głosową aktorów (polish dubbing included). Jednak zanim zaczniemy mała rozgrzewka: http://www.youtube.com/watch?v=a41TAy7RfVI A teraz moje typy: - Resident Evil:1 (a jakże) - Onimusha: Warlords - Vampire Countdown (jeżeli ktoś myślał, że nie da się przebić poziomu pierwszego Residenta) - wszelakiej maści Dragon Ball'e (amerykański dub zabija sztucznością) - bonusowo - Okami (tego raczej v-a nazwać się nie da, ale mimo wszystko nie może tej gry zabraknąć w temacie)
Opublikowano 24 maja 201014 l Autor Dzięki, ale jak Ci się nie podoba to nikt Ci nie każe do niego zaglądać. Poza tym temat ten może też pełnić funkcję ostrzegawczą (np. uwaga, w ten tytuł nie warto grać z polskim dubbingiem/uwaga, lepiej w ogóle wyciszyć telewizor przed włączeniem new game). Widzisz, nie tylko bawi, ale i przestrzega. Dwa w jednym, prawie jak nowe Danio.
Opublikowano 24 maja 201014 l For god's sake, zmien avatara na Kupera!! http://www.youtube.com/watch?v=fGOyz1QbmEs&feature=related
Opublikowano 24 maja 201014 l Autor Super, ale akurat zaglądać tutaj, to mam obowiązek. Byś się lepiej wysilił przy następnej okazji, na pewno stać Cię na więcej... No racja, w końcu graczpospolita to dział słynący z ambitnych tematów. Ok, następnym razem wymyślę coś tak kozackiego, że będziecie zbierać szczeny z podłogi przez godzinę. Po reklamach.
Opublikowano 24 maja 201014 l Onimusha Dawn od Dreams w wersji angielskiej. Szczególnie beznadziejna była Jubei. No i klasyk, czyli pierwszy Resident Evil. "Watch out! It's a monster!" - wypowiadane tak, jakby aktorka nie mogła się wysrać.
Opublikowano 16 czerwca 201014 l Polski Mirror's edge. Po zmianie języka na angielski, gra magicznie stała się przyjemniejsza ;o
Opublikowano 17 czerwca 201014 l Nie powiedział bym że Okami ma kiepski voice acting(?),akurat w tej grze popiskiwania fajnie budują klimat i czytane dialogi mogły by tylko napsuć, ale narrator byłby dobry. -Komentatorzy w Pro Evo -sztywne gadanie i dialogi bez polotu w Rezidencie nieźle oddają atmosferę filmów klasy B do których serię można przyrównać(fabuła też nie była tu nigdy wysokich lotów - to nie Silent) -w Onimushy najbardziej irytującym pokemonem ever był Minokichi(zarówno wygląd jak i głos) ps.Widzisz Grigori, może zrobi się z tego dyskusja
Opublikowano 17 czerwca 201014 l Nie powiedział bym że Okami ma kiepski voice acting(?),akurat w tej grze popiskiwania fajnie budują klimat i czytane dialogi mogły by tylko napsuć, ale narrator byłby dobry. -Komentatorzy w Pro Evo -sztywne gadanie i dialogi bez polotu w Rezidencie nieźle oddają atmosferę filmów klasy B do których serię można przyrównać(fabuła też nie była tu nigdy wysokich lotów - to nie Silent) -w Onimushy najbardziej irytującym pokemonem ever był Minokichi(zarówno wygląd jak i głos) ps.Widzisz Grigori, może zrobi się z tego dyskusja Z tym się w 100% zgadzam. Może na początku trochę irytuje, ale właśnie to buduje klimat. Zresztą to tak jakby się czepiać, że Dormin w Shadow of the Colossus również bełkocze. Dalej Onimusha DoD. Tutaj również się zgadzam, Minokichi to dno i wstyd tego słuchać jak ktoś jest w pobliżu, podobnie jest z Jubei, jej płacz, czy krzyki pod koniec gry były żenujące. Zresztą prawie każda postać w tej grze oprócz Tenkaia miała słaby głos. Za to muza w grze genialna. Zresztą bezdyskusyjnym faworytem jest pierwszy RE z PSX'a, gdzie dialogi (lub monologi głównej bohaterki) między Jill, a Barry'm są nie do przebicia.
Opublikowano 18 czerwca 201014 l shenmue. serio... nie mam pojecia jak bardzo trzeba sie starac zeby nagrac dialogi bez emocji
Opublikowano 21 czerwca 201014 l Fallout 3 i Far Cry 2 tak spierdzielonego voiceactingu nie słyszałem nigdy nawet RE sie chowa ;/
Opublikowano 14 lipca 201014 l Zdecydowanie motyw z FFX jak Tidus stojąc z Yuną zaczyna się śmiać. (pipi), aż mi się głupio zrobiło jak to obejrzałem to co dopiero musiał czuć podkładający głos...
Opublikowano 28 lipca 201014 l Typ co prawda pecetowy, ale jednak godny umieszczenia w panteonie żenady- 'Hopkins FBI'- jedna z pierwszych gier dubbingowanych przez prawdziwe, mocne nazwiska polskiego kina- w roli głównej sam Janusz Gajos. I co?? I komedia- policjant przez niego grany to taki twardziel że przez całą grę ani razu nie zmiania tonacji i mówi ciągle jednostajnym, śpiąco-skacowanym głosem, nieważne czy jest to kwestia typu 'to mój chomik', czy 'o Boże, właśnie przypadkowo zabiłem swoją dziewczynę'
Opublikowano 28 lipca 201014 l Oni tak się śmiali celowo.Jak ty byś się śmiał gdyby w ogóle nie było ci do śmiechu a próbował byś się do tego zmusić ?
Opublikowano 29 lipca 201014 l Autor Zresztą bezdyskusyjnym faworytem jest pierwszy RE z PSX'a, gdzie dialogi (lub monologi głównej bohaterki) między Jill, a Barry'm są nie do przebicia. Nie, autentycznie zagraj w Vampire Countdown i posłuchaj Misato - padniesz. Jeszcze nie grałem, ale właśnie się do tego przymierzam, więc zawczasu wolę zapytać - jak tam dubbing do Heavy Rain? Słyszałem, że niezbyt wysokich lotów, ale da się mniej więcej grać bez zgrzytania zębami?
Opublikowano 29 lipca 201014 l polskie dubbingi ostatnimi czasy sa jeżdżone tylko ze wzgledu na to, ze są... polskie. bo wiadomo, ze angielski w każdej sytuacji brzmi lepiej pffffffff. w HR dubbing jest przyzwoity. imo aktorzy dali rade.
Opublikowano 29 lipca 201014 l polskie dubbingi ostatnimi czasy sa jeżdżone tylko ze wzgledu na to, ze są... polskie. bo wiadomo, ze angielski w każdej sytuacji brzmi lepiej pffffffff. w HR dubbing jest przyzwoity. imo aktorzy dali rade. Niekoniecznie, czasami po prostu niezbyt pasują, albo wypadają sztucznie, ale to wina raczej tego, że aktorzy nie mają przed sobą tych scen z gry, tylko suche tłumaczenie i angielskie ścieżki. Poza tym często są ugrzecznione, za przykład niech posłuży Infamous, albo Killzone 2.
Opublikowano 29 lipca 201014 l I właśnie dlatego ja zawsze omijałem polski dubbing szerokim łukiem.Orginalny ang. voice acting jest po prostu bardziej profesjonalny i można lepiej wczuć się w klimat.Moje podejście zmieni chyba dopiero Gow i właśnie Heavy Rain, choć w przypadku boga wojny trochę mi będzie brakowało głosu Ironsida (podobno jego głos był zawsze modulowany komputerowo przez co miał ten swój charakterystyczny baryton i głębię) choć podobno Boguś też daje radę.Nie lubię też zmiękczania przekleństw, chociaż np. w Battlefieldzie kufy latają jak skowronki - nice. Ogólnie polski dubbing jest dobry dla ludzi słabo znających angielski ale wydaję mi się że takich osób jest wśród polskich graczy coraz mniej.
Opublikowano 29 lipca 201014 l Ironside? On dubbingował Sama Fishera a nie Kratosa Pod Kratosa głos podkłada TC Carson.
Opublikowano 29 lipca 201014 l polskie dubbingi ostatnimi czasy sa jeżdżone tylko ze wzgledu na to, ze są... polskie. bo wiadomo, ze angielski w każdej sytuacji brzmi lepiej pffffffff. w HR dubbing jest przyzwoity. imo aktorzy dali rade. Niekoniecznie, czasami po prostu niezbyt pasują, albo wypadają sztucznie, ale to wina raczej tego, że aktorzy nie mają przed sobą tych scen z gry, tylko suche tłumaczenie i angielskie ścieżki. Poza tym często są ugrzecznione, za przykład niech posłuży Infamous, albo Killzone 2. oczywiscie ;] pamietacie wywiady z polskimi voice aktorami do gry mass effect 2? heh padaly stwierdzenia: "nie wiem jak postac która gram wyglada" lub "jedyne na czym mam sie wzorować to angielski VA" super ;] btw. z infamous sie zgadzam, bo ogolnie gra zrobila sie chwilami smieszna przez pl-dubbing, ale juz dub w kz2... fakt jest słaby ["cholera!" xD], ale angielski niewiele lepszy... jakis taki wyprany z emocji i bez powera.
Opublikowano 29 lipca 201014 l polski: kz2 crackdown 2 ---- resident evil 1 psx ninety nine nights Dragon Balle w amerykańskiej wersji dynasty warriors seria http://www.youtube.com/watch?v=ulbotKa5LnM
Opublikowano 10 sierpnia 201014 l Najgorszy polski dubbing jaki słyszałem był w killzone 2, tragedia, nie odpalajcie tego po polsku. Śmiesznie to wyszło, jakby podkładali głosy pod bajke dla dzieci, a najbrzydsze słowo jakie usłyszymy to cholera, z czym do ludzi kur.a. btw w GOW 3 był znośny, natomiast w HR bardzo dobry, głosy pasowały do postaci.
Opublikowano 10 sierpnia 201014 l http://www.youtube.com/watch?v=JoODv8LVib8&feature=player_embedded 18+ xD