Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 125,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Brygada Acapulco > 2 ostatnie sezony Losta

Na deser

http://www.youtube.com/watch?v=4hs_oyyRCu0&feature=related (prosze zwrocic uwagę na 1.43 sec)

http://www.youtube.com/watch?v=UIYh9MFZ83w&feature=related

Opublikowano

(pipi) xD i jeszcze grał gościa o imieniu Claudio xd

Opublikowano

Zacząłem Nip/Tuck, ogólnie serial-ogień-z-dupy. Opowiada o chirurgach plastycznych, fajne przypadki, fajnie ukazuje oblicza próżności ludzkiej itd itp etc. Polecam.

Opublikowano

No i skończyłem całe Star Trek: The Next Generation. Warto było.

Teraz też się biorę za Nip/Tuck, a i kumpel mi ma na woodstock przywieźć pierwsze 3 sezony.

W międzyczasie jeszcze dooglądam 5 sezon Trawki, bo go nie skończyłem rok temu, a 6ty się zbliża.

Opublikowano

Do końca trzyma poziom, a najlepsze sezony to w sumie od 4ego do 7ego.

Choć pierwsze 3 też są bardzo dobre. Ale w tych późniejszych bardziej 'pojechali' jeśli chodzi o pomysłowość.

Opublikowano

Dobra, róbmy jakiejś hejty bo nudno.

Mad Men > Breaking Bad

The Shield całość > Breaking Bad na razie

The Shield pierwsze 3 sezony < Breaking Bad pierwsze 3 sezony

La Meglio gioventu > Anioły w Ameryce > każdy inny miniserial, jaki widziałem

Dexter = wtórność

Opublikowano

Nikt nie wie o czym piszesz

Star Treki sie opłaca ogladać? widziałem tylko Stacje kosmiczną i w sumie było okej, ale miałem chyba z 7 lat wtedy. Battletar z tego pewnie żaden, ale może chociaż będzie lepsze niż Babilon 5. Ostatnio nadrobiłem Firefly (miód) i chce wiecej kosmosu

Opublikowano

Nikt nie wie o czym piszesz

Star Treki sie opłaca ogladać? widziałem tylko Stacje kosmiczną i w sumie było okej, ale miałem chyba z 7 lat wtedy. Battletar z tego pewnie żaden, ale może chociaż będzie lepsze niż Babilon 5. Ostatnio nadrobiłem Firefly (miód) i chce wiecej kosmosu

oryginalny Star Trek z lat 60tych jest bardzo fajny, jeno trzeba kilku odcinków żeby się wkręcić. Serio warto, spółka Kirk - Spock - Doktor którego imienia nigdy nie pamiętam daje rade.

Następna Generacja fajny serial, ale gdzieś od 3 sezonu - ponoć.

DS 9 podobno robi się znakomity gdzieś przy 4 sezonie, jest dosyć inny od reszty ST. Nie ma, że 1 odcinek - 1 historia.

Voyagera odpuść bo kaka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niedawno skonczylem ogladac Breaking Bad - szukajac czegos nowego postanowilem sprobowac polecanege przez ogqoza Mad Men.

Z poczatku podchodzilem do serialu sceptycznie - tematyka nie wydawala mi sie interesujaca, opisy rowniez mnie nie pociagaly. Pierwsze 2 odcinki ogladalo mi sie..zjadliwie - ani mi sie to podobalo, ani niepodobalo. Jakos tak od 3 zaczelo juz sie to przyjemnie ogladac. Obecnie jestem kolo 10 odcinka.

Jesli ktos szuka czegos nowego do ogladania, a ani tematyka jak i opisy serialu nie wydaja sie byc zachecajace - mimo wszystko polecam. Mi sie w koncu serial spodobal.

Opublikowano
  • Autor

pogadamy za dziesięć lat

Opublikowano

nic się za 10 lat nie zmieni

ty masz sentyment do xfiles i dwójki, on będzie miał z housem i dwójką.

pomijając fakt, że takie porównania za dużo wspólnego z oceną jakości nie ma :F

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ogladałem ostatnio znowu xfiles. Serial był fajny jak miałem 7 lat

Opublikowano

Czy House się kiedyś skończy? Bo nie wyobrażam sobie, jak słaby będzie ten serial, jeśli dociągnie do 10. sezonu.

Aha, czekaj. Chyba mam dobre porównanie pod ręką...

Opublikowano
  • Autor

za dziesięć lat jak pomyślę "pierwsza dekada XXIw." i "serial" to pierwsze co wpadnie mi do głowy to 24 i lost, a nie jakiś marny house

Opublikowano

Eee... za 10 lat będziesz dorosły. Przynajmniej tak bym stawiał, że nie zatrzymasz się zupełnie w rozwoju. Więc pewnie będzie jednak kojarzył dekadę z serialami dla dorosłych.

Opublikowano
  • Autor

rewolucyjne, wielkie telewizyjne produkcje na pewno nie zatrą mi się jakoś szczególnie w pamięci jakkolwiek bym nie doceniał wartościowszych tytułów

Opublikowano
  • Autor

takiego rozczarowania łatwo się nie zapomina