Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Killzone 3 - ONLINE Multiplayer

Featured Replies

Opublikowano

Czy w tej grze jest tylko 5 wstążek do zdobycia ? W Killzone 2 było ich mnóstwo, a za 8 wstążek otrzymywało się medal. Jak rozumiem, w K3 zupełnie zrezygnowano z tego systemu ?

I mam jeszcze pytanie odnośnie mapy Hale Maszyn. Czy zdobywanie obszarów na górze ma jakikolwiek sens ? Ilekroć grałem na tej mapie zawsze pozostawały one neutralne i mało kogo można było spotkać na górze, akcja toczyła się wyłącznie na dole. Swoją drogą trochę mnie wkurza, że grając taktykiem nieraz wysilam się żeby zdobyć obszar, a potem prawie nikt nie korzysta z punktu zrzutu, a większość z uporem maniaka organizuje bezmyślne ustawki w jednym miejscu z pominięciem celów misji.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 209,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po tym co napisales, jedynie ostre slowa cisna mi sie na klawiature, bo w zasadzie nic z tego nie ma przelozenia w rzeczywistosci. Sory, ale wylales zale osoby, ktorej w tym multi nie idzie i nie potr

• Co w tym genialnego? Takie cos bylo juz w Enemy Territory, 8 lat temu...

• Mapka z multi: Akmir Snowdrift   http://www.killzone....6-marksman.html   Lista zmian w multi po becie (z forum Killzone):  

Opublikowano

Macie problemy z dołączeniem do gry? u mnie albo że gra jest pełna albo niby się łączy a potem jakieś błędy wychodzą.

Opublikowano

Macie problemy z dołączeniem do gry? u mnie albo że gra jest pełna albo niby się łączy a potem jakieś błędy wychodzą.

A jakie masz łącze? Banują jak lagujesz, wczoraj grałem z japońcami na naszych serwerach i było git. Jak dołączył polak zaczęło (pipi) przycinać i zwalniać. Po ok. 5 minutach nasz rodak został wywalony z serwera i gra zaczęła na nowo śmigać - bez problemów.

Opublikowano

Nie mam problemu, wszystko działa

Edytowane przez Lewis

Opublikowano

w końcu dołączyło, na pewno nie wina łącza bo mam 8mb

Opublikowano

w końcu dołączyło, na pewno nie wina łącza bo mam 8mb

Możesz mieć 20MB, łącze osiedlowe pingi ponad 120/200ms i nie pograsz tak jak mój kumpel. Jedynie w nocy. Wszystko zależy od łącza, stabilności, a nie od tego ile masz MB.

Opublikowano

Gra niestety nadal miewa problemy jeśli idzie o wywalanie wszelakich błędów i inne cyrki z łącznością. Wczoraj np. przerwało mi Warzone w połowie po tym, jak wyskoczyło cudowne "session master not available". Można wyczytać na forum KZ3, że to bardzo częste przypadki i kolejne patche mają to niby naprawiać.

Mam już nowy router i łącze podniesione na nogi, a i tak gra okazjonalnie zalaguje, chociaż często ewidentnie widać, że to z winy któregoś z graczy (np. nie ma problemów z trafieniem w kogokolwiek, ale jedna i ta sama osoba ciągle "skacze" i znika przed nosem).

Opublikowano

Gra niestety nadal miewa problemy jeśli idzie o wywalanie wszelakich błędów i inne cyrki z łącznością. Wczoraj np. przerwało mi Warzone w połowie po tym, jak wyskoczyło cudowne "session master not available". Można wyczytać na forum KZ3, że to bardzo częste przypadki i kolejne patche mają to niby naprawiać.

Mam już nowy router i łącze podniesione na nogi, a i tak gra okazjonalnie zalaguje, chociaż często ewidentnie widać, że to z winy któregoś z graczy (np. nie ma problemów z trafieniem w kogokolwiek, ale jedna i ta sama osoba ciągle "skacze" i znika przed nosem).

Masz tak, że gra Ci zwalnia? Chodzi mi o to, czy masz skoki - typu, jest gość i nagle go nie ma, czy jest wszystko ok, ale np. Cała akcja działa na 60/70% szybkości normalnej gry. Bo u mnie ta druga opcja występuje.

Opublikowano

Hm, chyba tylko raz spotkałem się z czymś takim. Najczęściej jednak występuje ten pierwszy przypadek, czyli poszczególne osoby lagujące. Czasemi nie ma możliwości zabicia delikwenta - akurat w takich przypadkach to się nie dziwie, że ktoś zostaje wywalany.

Opublikowano

Czy w tej grze jest tylko 5 wstążek do zdobycia ? W Killzone 2 było ich mnóstwo, a za 8 wstążek otrzymywało się medal. Jak rozumiem, w K3 zupełnie zrezygnowano z tego systemu ?

I mam jeszcze pytanie odnośnie mapy Hale Maszyn. Czy zdobywanie obszarów na górze ma jakikolwiek sens ? Ilekroć grałem na tej mapie zawsze pozostawały one neutralne i mało kogo można było spotkać na górze, akcja toczyła się wyłącznie na dole. Swoją drogą trochę mnie wkurza, że grając taktykiem nieraz wysilam się żeby zdobyć obszar, a potem prawie nikt nie korzysta z punktu zrzutu, a większość z uporem maniaka organizuje bezmyślne ustawki w jednym miejscu z pominięciem celów misji.

Nie wiem jak działały wstążki w KZ2, ale tutaj wpływają bezpośrednio na grę. Dlatego jest ich tak mało.

Za wykonanie celu misji jest EXP x2 przy zabiciu kolesia. Ta baretka jako jedyna trwa 1 min, reszta zostaje do końca meczu.

Za 5 melee jest zmniejszony rozrzut.

Za 5 asyst broń palna zadaje większy dmg.

Za 10 killi z przycelowania szybsze celowanie cokolwiek to jest.

I za 10 kili z biodra szybsze przeładowanie.

Edytowane przez S!N

Opublikowano

Tak mi się rzuciło w oczy jak przeglądałem statystyki na stronie: dlaczego nie mam odznaczenia Killzone 2 Veteran przy nicku? Jakiś bug czy coś? Mam singla na 100% zaliczonego i jakieś 160h przegrane w multi + platynę i calaka.

Opublikowano

Dzisiaj kolejna moc atrakcji - na połowie meczy migające w kółko "session master not available", ale o dziwo bez lagów czy wywalania. Na większości innych gier z kolei akcje pokroju " 5 vs 3", "4 vs 2", itd. Nie wiem czy ludzi ciągle wywalało, czy sami wychodzili, ale czasem bywało dość idiotycznie pod tym względem.

Opublikowano

Straszna sz.mata ten multi. Brak balansu broni i zawodowe camperstwo. Mapy też nie robią wrażenia. Całość wygląda jakby została zrobiona na szybko i wepchnięta na siłę. :geek:

Opublikowano

Straszna sz.mata ten multi. Brak balansu broni i zawodowe camperstwo. Mapy też nie robią wrażenia. Całość wygląda jakby została zrobiona na szybko i wepchnięta na siłę. :geek:

Dżizys a ja myślałem,że tylko ja i Assphalt tak sądzimy ; O

Nie moge cię cos w to multi wkręcić, cod już mnie mniej irytował. Czekamy na patcha.

Opublikowano

Dzisiaj kolejna moc atrakcji - na połowie meczy migające w kółko "session master not available", ale o dziwo bez lagów czy wywalania. Na większości innych gier z kolei akcje pokroju " 5 vs 3", "4 vs 2", itd. Nie wiem czy ludzi ciągle wywalało, czy sami wychodzili, ale czasem bywało dość idiotycznie pod tym względem.

o której godzinie grasz? próbowałeś zmienić serwer? bo wiesz jak Ty idziesz spać to druga polówka globu dopiero wstaje, c'nie. u mnie zawsze jest full

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

o której godzinie grasz? próbowałeś zmienić serwer? bo wiesz jak Ty idziesz spać to druga polówka globu dopiero wstaje, c'nie. u mnie zawsze jest full

Ja mam podobnie - zawsze komplet. W strefie wojny są małe lagi, ale tak to śmiga idealnie. Wiecie może czy zamierzają zrobić coś ze Strefą Wojny pod względem ilości osób w rozgrywce i ten mały lag trochę irytuje czasami..

Opublikowano

Grałem wczoraj mniej więcej od wczesnego popołudnia. Jeszcze wieczorem usiadłem też ze znajomym i było identycznie. Nie mówię oczywiście, że to się dzieje na wszystkich meczach, ale na wielu (Warfare). Wieczorem w Warzone było już generalnie ok, chociaż znowu pokazywał się wiadomo jaki komunikat... do czasu, aż jakaś osoba wyszła z drużyny :P Potem było już okej.

Opublikowano

Ja ostatnio chwilę nie grałem (wiooosna) , ale praktycznie nie trafiłem żeby nie wrzuciło mnie do pełnej gry , łącze 25/Upc heh , poczytałem trochę te wasze żale i od siebie polecam pograć trochę marksmanem i później dopiero wziąć jakąś pro/elite/skill klasę , przynajmniej będziecie wiedzieli gdzie szukać heh

Opublikowano

correct me if im wrong ale większość meczy na warzone wygląda tak - taktyk przejmuje, inżynier buduje ammo i działka na obszarze przejętym, snajperzy obsiadają przejęte punkty i kampią w respy przeciwnika, infiltrator z przejętych wbiega praktycznie do bazy oponentów i rżnie gardła (przebranie ++ i jesteś badass'em) a medyk... medyk jest imo po wuju ale ja się nie znam :) ogólnie zdobycie przewagi terytorialnej ze zgraną ekipą kończy mecz i zaczyna masakrę

ostatnio na autostradzie doprowadziłem do furii jakiś angoli. wziąłem exo (obóz isa), wziąłem inżyniera, stałem sobie przy bazie i naparzałem z rakietek i guna prosto w ten rozwalony budynek obok wody (z działkami na 2 piętrze). killstreak miałem mega, cały helgan się na mnie rzucił ale jak mnie tylko nadkruszyli to wysiadałem i naprawiałem sobie fure :D próbowali sniperami (żałośnie chowając się po kątach), próbowali bazookami (strefowałem jak w quake'u i :) i nic. debile tak się uwzięli, że przestali myśleć i respili się tylko po to by wyrwać serie z gatlinga :)

byw - czy tylko mi się wydaje, że zabicie bazooka graniczy z cudem a rakiety z exo nie działają na daleką odległość (nie zalicza trafienia nawet jak ktoś dostanie rakietą w oko)?

Opublikowano

Witam

Jeśli ktoś szuka klanu 4 fun (wspólne granie, klanówki ale bez napinki) zapraszam na stronę klanu Blinded www.blinded.boo.pl, tam jest więcej informacji.

Pozdrawiam

Opublikowano
byw - czy tylko mi się wydaje, że zabicie bazooka graniczy z cudem a rakiety z exo nie działają na daleką odległość (nie zalicza trafienia nawet jak ktoś dostanie rakietą w oko)?

Bo zredukowali dmg z wyrzutni rakiet przeciwko graczom żeby znowu nie było spamu jak w dwójce. Jak trafisz centralnie w gościa lub baardzo blisko to masz killa, a jak ktoś stoi obok to też bankowo i jego zdejmie. Ogólnie najlepiej z niej walić w drony.

Opublikowano

odstawiam k3 na jakiś miesiąc/dwa, aż się sytuacja wyklaruje (+ odpoczynek od FPS)

Opublikowano

Ludzie to niepomierni idioci. Pajgi ma rację - lepiej zrobić sobie odpoczynek od multi, aż ludzie do niego "dojrzeją". Przed chwilą na Autostradzie Korynckiej miałem sytuację, gdzie w trzech broniliśmy miejsc do wysadzenia. Powtarzam, w trzech, przy pełnym serwerze! Kolejny przykład - w teamie było chyba z 6 taktyków (reszta strzelców wyborowych, tylko ja grałem sanitariuszem), a żaden nie pofatygował się przejąć TSP. Chyba zacznę grać w Partyzantkę; przynajmniej nikt nie będzie musiał wysilać się, żeby grać zespołowo <_<.