Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Killzone 3 - ONLINE Multiplayer

Featured Replies

Opublikowano

Widzialem pare takich akcji.Jest to blokada na cziterow.Jak ktos ma jakies problemy z polaczeniem to wyczytuje go jako czitera i dostaje kopa z serwera aczkolwiek z tego co czytalem zdarzylo sie to tez uczciwym graczom

P.S.-mozecie sie zalogowac na killzone.com?Ja nie,caly czas wyskakuje mi komunikat "Missing return URL parameter" O co kaman?

Nie tyle oszustów, co faktycznie ludzi grających na słabym łączu, wprowadzających lagi do rozgrywki. Wielu polaków dostało bana, aczkolwiek jest to wywalenie gracza z konkretnej gry, bo zdarzało mi się, że takowego spotykałem ponownie za 20/30 minut na innym serwerze.

od piątku nie miałem problemów z logowaniem. Zaraz po patchu udostępnili serwis.

Edytowane przez elentario

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 210,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po tym co napisales, jedynie ostre slowa cisna mi sie na klawiature, bo w zasadzie nic z tego nie ma przelozenia w rzeczywistosci. Sory, ale wylales zale osoby, ktorej w tym multi nie idzie i nie potr

• Co w tym genialnego? Takie cos bylo juz w Enemy Territory, 8 lat temu...

• Mapka z multi: Akmir Snowdrift   http://www.killzone....6-marksman.html   Lista zmian w multi po becie (z forum Killzone):  

Opublikowano

@Bowser4

KZ3 jest gra druzynowa...az za bardzo.Sam nic nie wskurasz ale wystarczy ze bedzie jeszcze z 6 kumatych osob w twojej druzynie i w kazdej grze mozesz byc pierwszy.Jesli kazdy bedzie gral jak chcial i nie bedzie podazal za celem misji,to jaki dobry by nie byl,to oprocz tego ze przegra runde to na dodatek bedzie mial zrabane ratio a wspominam tu o ratio bo wiekszosc wlasnie tylko na to patrzy aby miec jak najlepsze i tylko goni za killami zamiast pomoc i przejac respa na przyklad.Wielokrotnie mialem akcje gdzie dostawalismy taki wpier.dol ze az sie plakac chcialo,gdy grajac z debilami ktorzy cholera wie co robili (bo cele misji na pewno nie) i gdy jako JEDYNY w 16sto-osobowej druzynie gralem taktykiem i probowalem,na darmo oczywiscie,przejac respa.Nikt z randomowych osob na publicu nie potrafi zrozumiec ze jesli nie pomoze druzynie i nie bedzie robil celow misji to nie ma bata aby wygrac.

Ja najczęściej sam muszę walczyć o punkty taktyczne. Dziwi mnie, że w grze jest tak mało taktyków. Wygląda na to, że o wyborze profesji najczęściej decydują dostępne dla niej bronie, stąd wielu snajperów i inżynierów. Z tym snipingiem to jest gruba przesada. Mam wrażenie, że na Zamarzniętej Zaporze lepiej położony jest obóz ISA i ma więcej miejscówek do kampienia i snajperki. Znajduje się na górce, co daje automatycznie handicap ISA. I od razu grać się odechciewa, zwłaszcza jak każdy lata bez sensu, zamiast skupić się na celach misji. Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory.

Opublikowano

@Bowser4

KZ3 jest gra druzynowa...az za bardzo.Sam nic nie wskurasz ale wystarczy ze bedzie jeszcze z 6 kumatych osob w twojej druzynie i w kazdej grze mozesz byc pierwszy.Jesli kazdy bedzie gral jak chcial i nie bedzie podazal za celem misji,to jaki dobry by nie byl,to oprocz tego ze przegra runde to na dodatek bedzie mial zrabane ratio a wspominam tu o ratio bo wiekszosc wlasnie tylko na to patrzy aby miec jak najlepsze i tylko goni za killami zamiast pomoc i przejac respa na przyklad.Wielokrotnie mialem akcje gdzie dostawalismy taki wpier.dol ze az sie plakac chcialo,gdy grajac z debilami ktorzy cholera wie co robili (bo cele misji na pewno nie) i gdy jako JEDYNY w 16sto-osobowej druzynie gralem taktykiem i probowalem,na darmo oczywiscie,przejac respa.Nikt z randomowych osob na publicu nie potrafi zrozumiec ze jesli nie pomoze druzynie i nie bedzie robil celow misji to nie ma bata aby wygrac.

Ja najczęściej sam muszę walczyć o punkty taktyczne. Dziwi mnie, że w grze jest tak mało taktyków. Wygląda na to, że o wyborze profesji najczęściej decydują dostępne dla niej bronie, stąd wielu snajperów i inżynierów. Z tym snipingiem to jest gruba przesada. Mam wrażenie, że na Zamarzniętej Zaporze lepiej położony jest obóz ISA i ma więcej miejscówek do kampienia i snajperki. Znajduje się na górce, co daje automatycznie handicap ISA. I od razu grać się odechciewa, zwłaszcza jak każdy lata bez sensu, zamiast skupić się na celach misji. Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory.

Coś Ci się pomyliło, na zamarzniętej zaporze lepiej usytuowany jest obóz helgów, on właśnie jest na górze i przy 4/5 snajperach robi się mega syf z rozgrywki.. :/ Dla mnie ta mapa jest ok, można ją dobrze wyczuć i skutecznie unikać snajperów.

Opublikowano

Ja się z tym nie zgodze, ten resp u góry jest bardzo przydatny, nie z względu na plecaki, skrzynki z ammo, ale także na działka. Oba są skierowane w cele ISA lub Helgastów

w "odszukaj i zniszcz" raz grając higami zaliczyłem 20 zabić z działka i wysadziliśmy cel.

Opublikowano

Coś Ci się pomyliło, na zamarzniętej zaporze lepiej usytuowany jest obóz helgów, on właśnie jest na górze i przy 4/5 snajperach robi się mega syf z rozgrywki.. :/ Dla mnie ta mapa jest ok, można ją dobrze wyczuć i skutecznie unikać snajperów.

Racja, miałem na myśli obóz ISA.

Opublikowano

Ja się z tym nie zgodze, ten resp u góry jest bardzo przydatny, nie z względu na plecaki, skrzynki z ammo, ale także na działka. Oba są skierowane w cele ISA lub Helgastów

w "odszukaj i zniszcz" raz grając higami zaliczyłem 20 zabić z działka i wysadziliśmy cel.

Jakoś bagatelizowałem te działka dotychczas. Czasem odkrywam jakiś patent dopiero po wielu godzinach gry. W "odszukaj i zniszcz" wysadzić cel można tylko przyciskając kółko przy ładunku wybuchowym ?

Opublikowano

Jakoś bagatelizowałem te działka dotychczas. Czasem odkrywam jakiś patent dopiero po wielu godzinach gry. W "odszukaj i zniszcz" wysadzić cel można tylko przyciskając kółko przy ładunku wybuchowym ?

Tak, podkładasz kółkiem i to jedyny sposób.

Apropo tej planszy w jaki sposób uruchmia sie turbinę ?

A tak ogólnie to dziś lagów wogóle nie uświadczyłem, ale na kacu skil spada o połowę więc na razie odpoczywam :P

Możecie zalogować sie na killzone.com ?

Edytowane przez Fru

Opublikowano

Bez problemu:)

Opublikowano

Tak, podkładasz kółkiem i to jedyny sposób.

A tak ogólnie to dziś lagów wogóle nie uświadczyłem, ale na kacu skil spada o połowę więc na razie odpoczywam :P

Cholera mi lagowało masakrycznie w strefie wojny, partyzantka i operacja śmigają idealnie. Ten patch więcej z(pipi)ał, jak poprawił.

Strona killzone.com działa nieustannie od piątku.

Opublikowano

Uruchamia się ona automatycznie, jedynie co możesz zrobić to ją wyłączyć, przyciskiem w podziemiach. Masz za to 150exp.

Opublikowano

Bez problemu:)

Ja mam po wpisaniu loginu i hasła mam "Missing return URL parameter". :verymad:

Opublikowano

nie wiem co Wy z tym banowaniem ludzi macie

zadnego banowania nie ma...co najwyzej jest glosowania o wyrzuceniu goscia z teamu i zablokowanie mu mozliwosci ponownego wbicia na serwer

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

No żesz ku*wa mać. Po kilku dniach przerwy postanowiłem sprawdzić jak wygląda sprawa multi. Rozegrałem kilka meczy i na większości są lagi, jakich nie miałem nawet wtedy kiedy router szwankował - ludzie teleportują mi się przed oczami, detekcja trafień działa jak chce. A co najgorsze - gra zaczęła mi wieszać konsolę w samym środku meczy :/

Czyli nadal czekam, aż to poprawią. Cholera, patch, który miał poprawiać błędy, których praktycznie nie doświadczałem spowodował, że teraz mam je co chwile. O "world is full" przy co drugiej próbie wbicia do gry nawet nie wspominam.

Edytowane przez K@t

Opublikowano

Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory.

Oj nie,tu nie masz wogole racji.Na tej mapie to ten kto ma oba respy na gorze ten zawsze wygrywa runde (no chyba ze na prawde NIKT z druzyny nie bedzie robila celow misji).Czemu tak jest?Bo:

-wiecej plecakow odrzutowych (szybsze przemieszczanie sie po mapie,bardzo dobra sila ognia, "latanie" ulatwia zajscie przeciwnika od tylu)

-blizej do jakiegokolwiek celu misji oraz blokada przeciwnika (majac obydwa respy na gorze to ciezko jest przeciwnikowi przejsc przez sam srodek i podlozyc ladunki w S&D)

-ammo & dzialka.Jak tylko sie respisz bierzesz ammo i mozesz dluzej biegac po mapie nie martwiac sie o to ze za 2 kille skonczy sie amunicja a dzialka swietnie sie sprawuja w S&D (bronienia jak i atakowania)

-ogolnie lepsza pozycja niz resp w glownej bazie.Praktycznie nikt wychodzac z bazy nie patrzy do gory wiec broniac respa mozna sobie ladnie pofragowac :P i tak jak powiedzialem wczesniej,blizej do celow i flankowania przeciwnika.

Podusmowanie: na 99,99% przypadkow,jesli nie masz chociaz jednego gornego respa to znaczy ze zapowiada sie niezly wpierd*l :whistling::teehee:

Edytowane przez Neo3016

Opublikowano

Hmm, dziwna sytuacja. Gralem przed chwila i niemalze wszystko bylo idealnie. Zadnych lagow, bledow, za wyjatkiem tego, ze zaczela sie... sypac mapa :mellow:

Kilka razy zniknela mi sciana, wyskakiwaly w srodku pomieszczen szare, trojkatne tekstury. Pojawialy sie i znikaly...

A tak poza tym to git :D

Opublikowano

Ja nie wiem jakich wy macie dostawców internetowych. Ja mam Neostradę i ani razu w serii KZ. Nie miałem takich problemów co ludzie opisują, lagi, rozłączania. Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem.

Opublikowano
Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem.

Tya? Powiedz to ludziom z całego świata narzekającym na te problemy na forum KZ3 :rolleyes:

Jakoś do momentu premiery patcha takich cyrków nie miałem.

Edytowane przez K@t

Opublikowano

Hmm, dziwna sytuacja. Gralem przed chwila i niemalze wszystko bylo idealnie. Zadnych lagow, bledow, za wyjatkiem tego, ze zaczela sie... sypac mapa :mellow:

Kilka razy zniknela mi sciana, wyskakiwaly w srodku pomieszczen szare, trojkatne tekstury. Pojawialy sie i znikaly...

A tak poza tym to git :D

To samo miałem dzisiaj rano :whistling:

Opublikowano

Ja nie wiem jakich wy macie dostawców internetowych. Ja mam Neostradę i ani razu w serii KZ. Nie miałem takich problemów co ludzie opisują, lagi, rozłączania. Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem.

Najwyraźniej masz niedaleko centralę. Ja nie miałem większych problemów, może ok. 14/15 lagowało, ale ogólnie było git, a teraz zaczynają się skoki i na moje nieszczęście skumałem o co chodzi z tą teleportacją.. PRZE JE BA NE!

Opublikowano

Może masz racje centralę mam z 10km stąd. ale na osiedlu mam jeszcze kable i skrzynki z początku lat90. Przychodza nieraz panowie i sprawdzają, jak prosiliśmy o światłowód to powiedzieli że nie opłaca się zakładać. Więc pierwszy raz napiszę Dziękuję ci Tp za dobry internet

Opublikowano

Może masz racje centralę mam z 10km stąd. ale na osiedlu mam jeszcze kable i skrzynki z początku lat90. Przychodza nieraz panowie i sprawdzają, jak prosiliśmy o światłowód to powiedzieli że nie opłaca się zakładać. Więc pierwszy raz napiszę Dziękuję ci Tp za dobry internet

Ja tez mam neostrade i nie pamietam tygodnia, zeby nie bylo problemow. To nie chodzi nawet o dostawce, tylko u mnie sa stare kable, ktorych Neostrada nie chce wymienic bo sie im nie oplaca. Niewazne jakiego bym mial dostawce, na tych kablach bede mial zawsze tego samego neta, max 6 mega.

Ale to nie temat o tym jaki kto ma internet. Fru, bardzo pocieszyl mnie Twoj post, bo myslalem ze z konsola sie cos dzieje :)

Opublikowano

Mniejsza o to, nie było problemów, a teraz multi jest niegrywalne dla wielu użytkowników, którzy wcześniej nie mieli żadnych problemów. Ta teleportacja to k u r w a jakiś żart!?

Opublikowano

ja mam 30mbit a i tak po patchu miewam lagi.

Opublikowano

chlopaki...to jest wypisz wymaluj sytuacja jaka byla z kz2

po nowym patch GG dopuscilo do gry osoby z bardzo slabym pingiem stad te lagi...do tego dochodzi takze przeciazenie serwerow

Opublikowano

chlopaki...to jest wypisz wymaluj sytuacja jaka byla z kz2

po nowym patch GG dopuscilo do gry osoby z bardzo slabym pingiem stad te lagi...do tego dochodzi takze przeciazenie serwerow

Mamy odpowiedz:

Wpływ katastrofy w Japonii na branże gier:

PlayStation Network nadal funkcjonuje w Japonii, Sony informuje jednak, że łączenie z serwerami może być w najbliższych dniach utrudnione.

Więcej na http://www.ppe.pl/news-6351-Wplyw_katastrofy_w_Japonii_na_branze_gier.html