Skocz do zawartości

Team Fortress 2

Featured Replies

Opublikowano

Nie będę się dużo rozpisywał o grze, bo istnieje już od bodaj 2007 roku i chyba każdy szanujący się gracz ją zna lub przynajmniej o niej słyszał.

Team Fortress 2 to dość nietypowy multiplayerowy FPS nastawiony w około 75% na zabawę, w 25% na skill. Mamy do dyspozycji 9 klas: Scout, Soldier, Pyro, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper i Spy. Każda z nich różni się diametralnie i są świetnie wyważone, przez co nie ma najlepszej. Kilkukrotne zmienianie ich w czasie rozgrywki ze względu na sytuację to tutaj codzienność.

To, co chyba najbardziej rzuca się w oczy to pewnie grafika. Lekko kreskówkowa, kolorowa, jednak z pewnością nie cukierkowa. Pełno tutaj krwi i porozrzucanych kończyn. Do tego jeszcze typowy dla Valve humor oraz cały czas dodawane nowe uzbrojenie i czapeczki (<3).

Gracie? Jak Wam się podoba? <:

• Odpowiedzi 139
  • Wyświetleń 21,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A widzisz, sie nie znam. Mam 4 strony różnorakich itemów, bo nigdy nie craftowałem nawet.

• Grałem w toto i po kilku godzinach odinstalowałem. Jest oryginalny klimat, ciekawe klasy, gra ma jaja, nie ma takiego zadęcia jak w codach czy battlefieldach, ale nie odczuwalem takiej samej przyjemn

• Post wyżej ma tak przemyślaną składnię, że nie wiadomo o co w nim chodzi.

Opublikowano

Ja grałem dużo, teraz mi się trochę przejadł ten TF. Gra jest świetna, ale ileż można ;] Czekam na coś nowego, może jakąś nową klasę?

Opublikowano
  • Autor

Na początku września miał wyjść Polycount Update, jeden z większych w ogóle. Wiadomo jak to jest z Valve, cały czas termin przedłużają i nie wiadomo kiedy się tego doczekamy. Ma dodać chyba 18 nowych broni, jakiś nowy tryb gry no i ofc czapeczki. Najlepsze jest to, że to wszystko zostało stworzone przez community.

Opublikowano

No kiedyś grałem, teraz zostało to wyparte przez BF:BC2 ale pewnie kiedyś powrócę :D

CYBERSTONKA TO THE RESCUE!

Opublikowano
  • Autor

O właśnie, jakby ktoś chciał ze mną zagrać to dodajcie mnie do znajomych na Steamie, nick iRuther. Gram głównie wieczorami, na polskich serwerach.

Opublikowano

Heavy jest przegiety i dlatego nie gram bo się wkur'wiam.

Opublikowano
  • Autor

Na dniach wyszedł nowy update, na razie największy ze wszystkich (ok. 6x większy od normalnego dla jednej klasy). Zawiera długo oczekiwany Polycount (65 nowych przedmiotów), system tradingu i co najciekawsze, od teraz można kupować przedmioty/dodatki za twardą walutę. Trochę się z tego TFa Battlefield: Heroes robi...

Na szczęście, prawie wszystkie itemy można albo zdobyć poprzez drop albo crafting. Do tego doszły zestawy (jak w Diablo przykładowo) przedmiotów. Jeśli zdobędziemy cały dostajemy bonusy.

Opublikowano

No trading sie przydał, bo odrazu wymieniłem jakiś Kabuto hat za Wranglera którego mi brakowało do Engiego.

Opublikowano
  • Autor

Za Kabuto mogłeś dostać z 12 Wranglerów. To jedna z bardziej poszukiwanych czapek :D

Opublikowano

A widzisz, sie nie znam. Mam 4 strony różnorakich itemów, bo nigdy nie craftowałem nawet.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla tych co nie odwiedzają wątku poświęconego Steamowi (są tu tacy? :tongue:): od dzisiaj TF2 zupełnie za darmo a co za tym idzie na dniach serwery mogą trochę nie wyrabiać :sleep:

Opublikowano

Grałem w toto i po kilku godzinach odinstalowałem. Jest oryginalny klimat, ciekawe klasy, gra ma jaja, nie ma takiego zadęcia jak w codach czy battlefieldach, ale nie odczuwalem takiej samej przyjemności z zabijania wrogów jak we wcześniej wymienionych grach. Owszem, na początku coś mnie ciągnęło do ponownego odpalenia TF2, być może to była ciekawość, ale na dłuższą metę męczące jest takie radosne i chaotyczne bieganie i strzelanie. Uwielbiam produkcje valve, ale ta mi wyjątkowo nie podeszła.

Opublikowano
  • Autor

W TFa trzeba grać z dobrymi i ogarniętymi ludźmi. Na polskich serwerach jest świetna atmosfera i na początek polecam zabawę na takowych (szczególnie Max-Play).

Opublikowano

Zgodzę się z Rutkiem, gra ma naprawdę fajny klimat, nie tylko na PL serwach ale ogólnie jest mnóstwo pozytywnych ludzi. Mi z całego TFa 2 najbardziej podeszła zabawa w chowanego :) Szczególnie kiedy samemu się zostaje , załącza się muzyczka [urwa wyleciał mi z głowy tytuł] , zostało 10 sekund do końca rundy i wybiega się na koko dżambo żeby pokazać gdzie się kitrało :D

Ofkoz normalne granie też jest fajne :)

Opublikowano

Mi jakos gra nie podeszla,za duzo prosow tam gra i ledwo sie rusze a leze ;]

Opublikowano

tylko combo heavy+medic x 4 wku'rwia : d

Opublikowano

Trochę tak :F Hewi to mój ulubiony stworek :*

A muza szła taka

ofkoz tylko ten początek wlatuje :D
Opublikowano
  • Autor

Nie chcę robić reklamy, ale jak narzekacie na prosów na serwerach, to wbijcie na Akademię - 188.165.211.46:27025 . Serwer specjalnie dostosowany dla nowych graczy, możecie zapytać na nim o wszystko. Sam tam często gram i pomagam innym ; )

Opublikowano

Gra tu trochę ludzi z forum aktualnie w TF2? Bo nie wiem, czy ponownie instalować, żeby pograć sobie ze znajomymi, grałem dawno temu, naparzałem ostro na etclan, czyli na Fun Fortress, ale to w czasach, kiedy siedziałem przy tym po kilka godzin dziennie, nie grałem nawet jeszcze po dodaniu "czapeczek", teraz już nawet zapomniałem, jak się gra :P

Opublikowano

to zalezy. niektore sie dostaje w nagrode za wbicie achievmentow milestone, a inne co jakis czas gra losuje czy dostajemy przedmiot a jesli tak to jakis at random nam daje. limit chyba 8 do 10 przedmiotow z losowania na tydzien ktory sie resetuje co srode rano.

Opublikowano

Gra tu trochę ludzi z forum aktualnie w TF2? Bo nie wiem, czy ponownie instalować, żeby pograć sobie ze znajomymi, grałem dawno temu, naparzałem ostro na etclan, czyli na Fun Fortress, ale to w czasach, kiedy siedziałem przy tym po kilka godzin dziennie, nie grałem nawet jeszcze po dodaniu "czapeczek", teraz już nawet zapomniałem, jak się gra :P

Sprawdź sobie na grupie PSXEXTREME na steam ;)

Opublikowano

A, zapomniałem o jej istnieniu, a przecież w niej jestem chyba :P No to sobie na dniach zainstaluję Steama i pewnie trochę pogram znowu w TF2, tylko ostrożnie, żeby się znowu nie uzależnić ;)

Opublikowano

Jest ktoś chętny na ustawkę do zdobycia biletu poprzez osiągnięcie, co trzeba być podpalonym i wpaść do wody? Bo gram i gram i nie mogę tego wycisnąć. :potter: