Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Moim zdaniem bardziej mylace jest posiadanie trzech trzynastek - FFXIII, FFXIII-2, FF Versus XIII.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

raczej bankowo FFXIV, wielka klapa na PC, nie mogli się dogadać z MS a o wersji na ps3 cisza + do pieca dołozył pewnie zgon psn

Opublikowano

Akurat zgon PSN na pewno miał wiele wspólnego z tym, że FFXIV jest jedną wielką kupą.

Opublikowano

No wlasnie tez nie bardzo kumam jak zgon PSN moglby sie przyczynic do tego.

Opublikowano

zgon PSN może mieć trochę wspólnego z wydaniem gry na ps3, miesiąc w plecy abonamentu dla SE i inne dymy z tym związane, ryzyko z inwestowaniem w MMO na konsolach gdzie są uzależnieni od cudzej usługi

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Kolejny finansowy Epic Fail SE. Ciekaw jestem kiedy w końcu zdechną, dwa lata temu już byli blisko :P

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=429963

Ciekawe jakie to gry skasowali, że kosztowało ich to aż 55 mln $ - Versus ? XIII-2 ? FFXIV na PS3 ?

Oprócz Gun Loco, z tego co mi wiadomo, postanowili skasować przyszłe (niezapowiedziane) produkcje od feelplus z racji klapy, jaką był MindJack.

zgon PSN może mieć trochę wspólnego z wydaniem gry na ps3, miesiąc w plecy abonamentu dla SE i inne dymy z tym związane, ryzyko z inwestowaniem w MMO na konsolach gdzie są uzależnieni od cudzej usługi

Jakiego abonamentu, skoro gry nie ma i nie jest wiadomo kiedy (jeśli w ogóle jeszcze) chcieli ją wydać na PS3? Zresztą abonamentu nawet PCtowcy nie płacą, bo gra jest tak gó.wniana, że S-E z niego zrezygnowało jak na razie, więc totalnie nie wiesz co piszesz.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Kolejny finansowy Epic Fail SE. Ciekaw jestem kiedy w końcu zdechną, dwa lata temu już byli blisko :P

http://www.neogaf.co...ad.php?t=429963

Ciekawe jakie to gry skasowali, że kosztowało ich to aż 55 mln $ - Versus ? XIII-2 ? FFXIV na PS3 ?

Oprócz Gun Loco, z tego co mi wiadomo, postanowili skasować przyszłe (niezapowiedziane) produkcje od feelplus z racji klapy, jaką był MindJack.

Jakiego abonamentu, skoro gry nie ma i nie jest wiadomo kiedy (jeśli w ogóle jeszcze) chcieli ją wydać na PS3? Zresztą abonamentu nawet PCtowcy nie płacą, bo gra jest tak gó.wniana, że S-E z niego zrezygnowało jak na razie, więc totalnie nie wiesz co piszesz.

nic nie pisałem że wyszła na ps3 czy skopana 14stka to wina PSNu, wtf?

Nie ogarniasz, abonament był i zlikwidowali go bo gra to syf i nie wiadomo czy wróci na PC, na ps3 ma/miała pojawić sie mocno dopracowana wersja FFXIV.

Miesieczny zgon PSN mógł/może dodatkowo wystraszyć SE przy tak niepewnej inwestycji jak FFXIV, na PCach kompletna klapa a na konsolach uzależnienie od cudzej usługi.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Jeśli gra nie istnieje i nie ma za nią opłat, to w jaki sposób -

miesiąc w plecy abonamentu dla SE

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Daddy daj spokoj z tym PSNem - nie ma to nic w spolnego klopotami finansowymi S-E. Glownym powodem musi byc FFXIV, ktory okazal sie mega kupskiem i sprzedal sie wrecz tragicznie, a powstawal od 2004/2005 roku (gdzies na NeoGafie tak wyczytalem, prawda to?)

Opublikowano

no i gdzie napisałem 14tka wyszła na ps3 ?

Nie ma to jak cytowanie fragmentu z całego zdania:

,,zgon PSN może mieć trochę wspólnego z wydaniem gry na ps3, miesiąc w plecy abonamentu dla SE i inne dymy z tym związane, ryzyko z inwestowaniem w MMO na konsolach gdzie są uzależnieni od cudzej usługi''

to są tylko moje przewidywania czemu mogliby skasować FFXIV (zgon psn to dodatkowy argument przeciw) na ps3 a czy gra w końcu wyjdzie nie wiemy

Daddy daj spokoj z tym PSNem - nie ma to nic w spolnego klopotami finansowymi S-E. Glownym powodem musi byc FFXIV, ktory okazal sie mega kupskiem i sprzedal sie wrecz tragicznie, a powstawal od 2004/2005 roku (gdzies na NeoGafie tak wyczytalem, prawda to?)

no wiem i nic takiego nie pisałem :teehee:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

,,zgon PSN może mieć trochę wspólnego z wydaniem gry na ps3, miesiąc w plecy abonamentu dla SE i inne dymy z tym związane, ryzyko z inwestowaniem w MMO na konsolach gdzie są uzależnieni od cudzej usługi''

to są tylko moje przewidywania czemu mogliby skasować FFXIV (zgon psn to dodatkowy argument przeciw) na ps3 a czy gra w końcu wyjdzie nie wiemy

Całe zdanie wcale nie ma większego sensu niż ten fragment.

Nie można stracić na czymś czego nie ma, więc przewidujesz coś bezsensownego. To jakbyś napisał - "nie wydamy gry, w którą już wpakowaliśmy miliony $, bo straciliśmy $0, na tym, że jej teraz nie ma i nie musimy przedłużać ludziom abonamentu o miesiąc".

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=429963

Nie upadną, bo wystarczy remake FF7, który z miejsca się sprzeda. Tylko, że tam teraz robią partacze i nie sądzę, by byli w stanie podołać zadaniu.

Opublikowano

Całe zdanie wcale nie ma większego sensu niż ten fragment.

Nie można stracić na czymś czego nie ma, więc przewidujesz coś bezsensownego. To jakbyś napisał - "nie wydamy gry, w którą już wpakowaliśmy miliony $, bo straciliśmy $0, na tym, że jej teraz nie ma i nie musimy przedłużać ludziom abonamentu o miesiąc".

o lol

nie ,,to jakbyś sobie napisał'' bo tak nie napisałem, tylko ty sobie tak ubzdurałeś znowu (FFXIV na ps3, PSN, winą klapy FFXIV).

a jeśli miałbym coś w podobnym stylu napisać ,,Nie jesteśmy pewni czy wydać FFXIV na ps3 w którego wpakowaliśmy miliony a straciliśmy jeszcze więcej na PC, braliśmy pod uwagę konsole ale z MS nie możemy sie dogadać. Została nam jedna konsola, koszty produkcji są wysokie i opłacalność niepewna. Martwi nas też obecna sytuacja z PSN i uzależnienie od tej usługi, oby coś takiego nie powtórzyło się w przyszłości''.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie upadną, bo wystarczy remake FF7, który z miejsca się sprzeda. Tylko, że tam teraz robią partacze i nie sądzę, by byli w stanie podołać zadaniu.

Naprawdę sądzisz, że FFVII w konwencji "RPG na szynach" by się sprzedał?

Faktem jest, że obecne S-E, to już zaledwie cień niegdysiejszego Squaresoftu. Po(pipi)a polityka, ewidentny brak pomysłu na gry + coraz niższy poziom tychże w końcu odbije im się czkawką (w sumie już im się odbija). Za to co zrobili z Kingdom Hearts czy Parasite Eve wszyscy tam powinni popełnić harakiri...

Opublikowano

Naprawdę sądzisz, że FFVII w konwencji "RPG na szynach" by się sprzedał?

Faktem jest, że obecne S-E, to już zaledwie cień niegdysiejszego Squaresoftu. Po(pipi)a polityka, ewidentny brak pomysłu na gry + coraz niższy poziom tychże w końcu odbije im się czkawką (w sumie już im się odbija). Za to co zrobili z Kingdom Hearts czy Parasite Eve wszyscy tam powinni popełnić harakiri...

FF VII w niezmienionej formie , ze swoimi archaizmami ale w oprawie FFXIII i voice acting sprzedał by sie w obłednej ilosci

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Dokładnie, tym bardziej, że odświeżone FF7 to od lat chyba najbardziej oczekiwany remake.

Opublikowano

Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić FFVII z zachowaniem otwartego świata, przy grafice na poziomie FFXIII. Tzn. nie twierdzę, że to niewykonalne, tylko bądźmy poważni - ile czasu S-E zajmuje zrobienie takiego FF Versus XIII? Ile kasy w to wkładają? No, a gdyby teraz mieli stworzyć naprawdę godny remake "siódemki"? Sprzedaż na pewno byłaby spora, pytanie tylko czy koszty produkcji nie przerosłyby wpływów. Kwestia opłacalności. Zakładam, że jednak skończyłoby się na "szynówce" jak w przypadku "trzynastki".

Edytowane przez Josh the Boy

Opublikowano

Przecież nie muszą tego wypuszczać na PS3, tylko na jakiegoś handhelda, co ograniczy koszty produkcji. W SE coś pieprzyli, że prawdziwy remake to powstawał by 30-40 lat :potter: (były kiedyś o tym newsy), co tylko pokazuje jacy tam nieudacznicy muszą teraz pracować.

Opublikowano

Padaka, ale telefon nigdy nie bedzie prawdizwym sprzetem do grania. Przy 3DS-ie i nadchodzacym NGP (tymbardziej), to sa smieszne produkcje - porte ze sprzetu sprzed 17 lat.

Opublikowano

Śmieszniejsze produkcje (produkcje, bo grami na pewno bym tego nie nazwał) zbijają kokosy na Androidzie czy - żeby nie szukać za daleko - na przeglądarkach internetowych.

Opublikowano

Padaka, ale telefon nigdy nie bedzie prawdizwym sprzetem do grania. Przy 3DS-ie i nadchodzacym NGP (tymbardziej), to sa smieszne produkcje - porte ze sprzetu sprzed 17 lat.

Co jest śmiesznego w grach z PSX'a? Przecież niektóre, są znacznie lepsze, niż to co wychodzi dzisiaj. Problemem może być rozpikselowana oprawa, ale na małym ekranie nie rzuca się to tak w oczy (kto grał na PSP w gry z Playstation ten wie).

Opublikowano

Ok, to mnie nie obchodzi, to ze zbijaja kokosy to nie znaczy, ze sa czyms ponad zabaweczki na chwile (nie liczac jakichs tam mmo w broswerze, nie znam sie). Wciskanie ludziom gier, bedacych teraz dinozaurami to pomylka, Apple jest w kwestii gier duzo lepiej zorganizowane i posiada duzo ciekawsza oferte, ale czy warto kupic tel za 2500 zl? Poczekajmy na NGP, kto chce niech juz rozkoszuje sie 3DS-em.

Podaj jakas gre znacznie lepsza od jakiejs dzisiejszej produkcji. Sentyment na bok.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zdanie o zabaweczkach na komórki/przeglądarki podzielam, niektóre sprzedają się fenomenalnie, ale nie zmienia to faktu, że to tylko pierdółki jadalne chyba wyłącznie przez totalnych casuali. Jeżeli natomiast chodzi o gry z PSX'a, to przynajmniej w odniesieniu do gatunku RPG nikt mi nie wmówi, że na current genach wychodzą lepsze produkcje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.