Specu 148 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Potwierdzone kapele na tegoroczną edycję, more to come 1349 A Pale Horse Named Death Absu As I Lay Dying Asphyx Atheist Blood Red Throne Cathedral Dagoba Decapitated Dordeduh Draconian Einherjer Excrementory Grindfuckers Exhumed Exodus Gorguts Haemorrhage Hecate Enthroned Khold Kvelertak Mayhem Morbid Angel Nevermore Norther Septicflesh Seventh Void Skeletonwitch Skyforger Soilwork Suicidal Tendencies Sylosis Trigger The Bloodshed Triptykon Tsjuder Vader Your Demise wybiera się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ja będę na 90%. Zobaczę jak to z urlopami w robocie będzie w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Fajnie że żyjesz Specu. Nie jadę. <nuda> Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja jadę. Chyba 5-ty rok z rzędu już. No po prostu EPICYZM. Ale szczerze. Najlepszy polski festiwal w Czechach, zapewne. Naprawdę, kiedyś jeszcze śledziłem trasy zespołów, które zahaczały o Czechy... Ale teraz... Nie ma to najmniejszego sensu. Na Brutalu jest taki rozkurw, taki kurwa klimat, że tego po prostu nie da się opisać w jednym poście. Na Brutalu jest ZAWSZE coś co lubię. Josefov, ta kurwa twierdza przecież tworzy taką akustyke, że człowiekowi się zdaje, że jest w klubie na 12 tysięcy osób. Poza tym, ZESPOŁY. Zawsze coś z czołówki death-thrash-black, zawsze. Trzeba być pedałem żeby nie jeździć regularnie na Brutal Assault. Polecam Brutal Assault. Zapraszam na piwo w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marlon 18 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Być może się przejadę, skład jest fpytkę, ale jestem sceptyczny, bo w zeszłym roku za dużo mnie to finansowo kosztowało. No i kur.wa to pływające w deszczu pole namiotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Motorhead jako headliner. Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 same buraki , smutasy, albo powidła. Nie ma ani jednej kapeli na liscie która by mnie zachecila, a pare nawet mnie odstrasza (AILD), pewnie bedzie fajnie, ale jednak wolalbym jechac tam rowniez dla muzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ku.rwa czy motorhead nie moze przyjechac na normalny koncert? albo jakies hanterfesty jak siedze na obczyznie, albo z ajron mejden, albo u pepikow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Suicidal Tendencies bym zobaczył, ale w tym roku czechy=fluff fest Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 same buraki , smutasy, albo powidła. Nie ma ani jednej kapeli na liscie która by mnie zachecila, a pare nawet mnie odstrasza (AILD), pewnie bedzie fajnie, ale jednak wolalbym jechac tam rowniez dla muzyki. Kvelertak słyszał? Rock'n'roll po norwesku, dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Specu 148 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 same buraki , smutasy, albo powidła. Nie ma ani jednej kapeli na liscie która by mnie zachecila, a pare nawet mnie odstrasza (AILD), pewnie bedzie fajnie, ale jednak wolalbym jechac tam rowniez dla muzyki. Kvelertak słyszał? Rock'n'roll po norwesku, dobra rzecz. do tego Khold też wpytaśny no i Mayhem, Morbidzi, moturhed, Skyforger, Excrementory Grindfuckers, Haemorrhage i Absu mam nadzieje ze dojdzie jeszcze cos zacnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Excrementory Grindfuckers ok, to ja juz wiem zeby uwazac na twoje polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Specu 148 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 no (pipi), widziałeś ich na żywo? w pytę zabawa, pomijam że muzycznie są na poziomie garażu, ale koncerty dają jajcarskie i bawiłem się lepiej niż na jakimś Immolation gdzie tylko stoją i odbębniają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 http://brutalassault.cz/en/schedule/ No. Za 2 godziny jadę rozbić przenośną lisią norę i na skarpie śmierci spokojnie sączyć atomy piwa w oczekiwaniu na jutrzejsze czeskie pre-party. A w czwartek na pełnej kurwie poczatek 3-dniowej gehenny, która ma spore szanse bycia najlepszą dotychczas. Obym umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 To jak? Czy ktoś poza mną był na tym przewspaniałym festiwalu muzyki rozrywkowej? Wg przypuszczeń tegoroczna edycja była pod każdym wzgledem najlepszą od 2007 roku. Pogoda wbrew prognozom była cudowna - słonecznie, lecz od czasu do czasu chłodnawo, idealnie jak na taki fest. Organizacja osiągnęła chyba apogeum zajebistości, nie wiem co można jeszcze tam w przyszłym roku poprawić, naprawdę, ludzie odpowiedzialni za ogarnięcie tego wszystkiego dołożyli pieczołowitych starań żeby wszystko było podopinane na ostatni guzik. Zero minusów po prostu. Odniosłem wrażenie, że ludzi było nieco mniej niż przed rokiem, co może rzutowało również na absolutny brak jakichkolwiek kolejek po cokolwiek. Tym sposobem chodzenie po browar, żarcie i merch stało się prawdziwą przyjemnością. No a najważniejszcze (?), czyli muzyka wiadomo - sama śmietana ciężkiego grania. O dziwo, poza tym, że w jednym kawałku Nervecell wysiadła prawa gitara, nie zaobserwowałem żadnych niedociągnięć od strony technicznej. Nagłośnienie dźgało absolutnie wyrazistym dźwiękiem, a popisy na scenie niemalże zawsze były wyegzekwowane bezbłędnie. Koncerty bardzo dobre: Motorhead, Septicflesh, Hail of Bullets, Exodus, The Dillinger Escape Plan, Mayhem. Koncerty dobre: Nervecell, Asphyx, Kreator, Morbid Angel, Decapitated, Kvelertak, Forbidden, Vader, Cryptopsy, Kataklysm. Koncerty przeciętne: Exhumed, Gorod, Satyricon, Sepultura, 1349, Dagoba. Tak się zastanawiam, dlaczego gro Undera wybiera Woodstock w sierpniu, gdy pod nosem macie TAKI festiwal. Ja wiem, że za darmo i że klimat i że rozmach i tak dalej, ale muzycznie to ze 2 fajne kapele się trafią co roku, podczas gdy na Brutalu nawet te najchujowsze spośród ~80 jednym riffem niszczą hospicja w promieniu kilku mil ;] Coś mało tu szatanów zostało ;] No ale niektórzy lubią uczestniczyć w bardziej kameralnym widowisku poświęconym ekstremalnej sztuce, inni zaś wolą nocować na wysypisku śmieci i taplać się w błocie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Żałuję bo mocarny skład był w tym roku. Większość znajomych wybrała Offa i Fluff Fest [również w Czechach] więc tam byłem i Ja. Po drodze na Fluff okazało się że do Jaromera mam niecałą godzinkę autem z rodzinnej wioski. ;x Więc jak w przyszłym roku dopisze skład to widzimy się tam Royal. Cytuj Odnośnik do komentarza
zwolak6 4 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) To jak? Czy ktoś poza mną był na tym przewspaniałym festiwalu muzyki rozrywkowej? Wg przypuszczeń tegoroczna edycja była pod każdym wzgledem najlepszą od 2007 roku. Pogoda wbrew prognozom była cudowna - słonecznie, lecz od czasu do czasu chłodnawo, idealnie jak na taki fest. Organizacja osiągnęła chyba apogeum zajebistości, nie wiem co można jeszcze tam w przyszłym roku poprawić, naprawdę, ludzie odpowiedzialni za ogarnięcie tego wszystkiego dołożyli pieczołowitych starań żeby wszystko było podopinane na ostatni guzik. Zero minusów po prostu. Odniosłem wrażenie, że ludzi było nieco mniej niż przed rokiem, co może rzutowało również na absolutny brak jakichkolwiek kolejek po cokolwiek. Tym sposobem chodzenie po browar, żarcie i merch stało się prawdziwą przyjemnością. No a najważniejszcze (?), czyli muzyka wiadomo - sama śmietana ciężkiego grania. O dziwo, poza tym, że w jednym kawałku Nervecell wysiadła prawa gitara, nie zaobserwowałem żadnych niedociągnięć od strony technicznej. Nagłośnienie dźgało absolutnie wyrazistym dźwiękiem, a popisy na scenie niemalże zawsze były wyegzekwowane bezbłędnie. Koncerty bardzo dobre: Motorhead, Septicflesh, Hail of Bullets, Exodus, The Dillinger Escape Plan, Mayhem. Koncerty dobre: Nervecell, Asphyx, Kreator, Morbid Angel, Decapitated, Kvelertak, Forbidden, Vader, Cryptopsy, Kataklysm. Koncerty przeciętne: Exhumed, Gorod, Satyricon, Sepultura, 1349, Dagoba. Tak się zastanawiam, dlaczego gro Undera wybiera Woodstock w sierpniu, gdy pod nosem macie TAKI festiwal. Ja wiem, że za darmo i że klimat i że rozmach i tak dalej, ale muzycznie to ze 2 fajne kapele się trafią co roku, podczas gdy na Brutalu nawet te najchujowsze spośród ~80 jednym riffem niszczą hospicja w promieniu kilku mil ;] Coś mało tu szatanów zostało ;] No ale niektórzy lubią uczestniczyć w bardziej kameralnym widowisku poświęconym ekstremalnej sztuce, inni zaś wolą nocować na wysypisku śmieci i taplać się w błocie ;] Byłem w 2008 i 2009 r. na tegoroczny brakło czasu. Niestety. Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez zwolak6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 To jak? Czy ktoś poza mną był na tym przewspaniałym festiwalu muzyki rozrywkowej? Wg przypuszczeń tegoroczna edycja była pod każdym wzgledem najlepszą od 2007 roku. Pogoda wbrew prognozom była cudowna - słonecznie, lecz od czasu do czasu chłodnawo, idealnie jak na taki fest. Organizacja osiągnęła chyba apogeum zajebistości, nie wiem co można jeszcze tam w przyszłym roku poprawić, naprawdę, ludzie odpowiedzialni za ogarnięcie tego wszystkiego dołożyli pieczołowitych starań żeby wszystko było podopinane na ostatni guzik. Zero minusów po prostu. Odniosłem wrażenie, że ludzi było nieco mniej niż przed rokiem, co może rzutowało również na absolutny brak jakichkolwiek kolejek po cokolwiek. Tym sposobem chodzenie po browar, żarcie i merch stało się prawdziwą przyjemnością. No a najważniejszcze (?), czyli muzyka wiadomo - sama śmietana ciężkiego grania. O dziwo, poza tym, że w jednym kawałku Nervecell wysiadła prawa gitara, nie zaobserwowałem żadnych niedociągnięć od strony technicznej. Nagłośnienie dźgało absolutnie wyrazistym dźwiękiem, a popisy na scenie niemalże zawsze były wyegzekwowane bezbłędnie. Koncerty bardzo dobre: Motorhead, Septicflesh, Hail of Bullets, Exodus, The Dillinger Escape Plan, Mayhem. Koncerty dobre: Nervecell, Asphyx, Kreator, Morbid Angel, Decapitated, Kvelertak, Forbidden, Vader, Cryptopsy, Kataklysm. Koncerty przeciętne: Exhumed, Gorod, Satyricon, Sepultura, 1349, Dagoba. Tak się zastanawiam, dlaczego gro Undera wybiera Woodstock w sierpniu, gdy pod nosem macie TAKI festiwal. Ja wiem, że za darmo i że klimat i że rozmach i tak dalej, ale muzycznie to ze 2 fajne kapele się trafią co roku, podczas gdy na Brutalu nawet te najchujowsze spośród ~80 jednym riffem niszczą hospicja w promieniu kilku mil ;] Coś mało tu szatanów zostało ;] No ale niektórzy lubią uczestniczyć w bardziej kameralnym widowisku poświęconym ekstremalnej sztuce, inni zaś wolą nocować na wysypisku śmieci i taplać się w błocie ;] Zawsze uważałem słuchanie zespołów z takimi logami... ...za śmieszne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
zwolak6 4 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) To już twój problem. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez zwolak6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 XD No przecież doczytasz się chyba, nie? Niestety nawet Brutal Assault nie jest do tego stopnia true i w ogóle, ażeby zapraszać zespoły, które przed koncertami wywieszają za sceną takie coś: XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (pipi), oni chyba najpierw malują te szlaczki a potem próbują "wyciągnąć" z tego jakąkolwiek nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No siema. W tym roku Nile przyjeżdża. Tak zapowiedzieli parenaście godzin temu. Może nie anulują do sierpnia. Saporty jak do tej pory: Aborted Ahumado Granujo Amon Amarth Arcturus Arkona Be'lakor Cattle Decapitation Converge Darkest Hour Deicide Dimmu Borgir Dodheimsgard General Surgery Godflesh Hatebreed Heathen Heaven Shall Burn Immolation Immortal Incantation Insomnium Kampfar Machine Head Ministry Moonspell Morgoth Municipal Waste Norther Paradise Lost Pig Destroyer Protest The Hero Riverside Sick Of It All Six Feet Under Sodom Suicide Silence Textures The Black Dahlia Murder Toxic Holocaust Vallenfyre Virus Warbringer Kto nie jedzie ten kocha Jezusa Chrystusa z Nazaretu. http://brutalassault.cz/pl/bands/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Jade na godflesh, pig destroyer, converge, soia, muni(pipi)al waste reszta mnie je'bie Edytowane 12 Stycznia 2012 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Pojdziesz w POGO Bartek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 pogo tanie wino te sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi