Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Zwyrol proszę Cię. Gothic mimo że niezbyt popularny za granicą jest znacznie lepszą i ciekawszą grą od wydanego również w tamtym okresie Morrowinda. Zresztą Gothic to chyba jedyny RPG, w którym świat nie wydaje się sztuczny ani przesłodzony, nie ma tutaj hu.jowych dialogów typu "zdobądź ten przedmiot i nas uratuj, proszeee!", nikt nawet w tej grze nie traktuje Cie jako superza(pipi)istego wybrańca, który pokona na końcu wielkiego złego i zbawi świat (choć w zasadzie fabuła się do tego sprowadza). Naprawdę wielu developerów, a w szczególności Bethesda, może się od kolesi z Piranhy Bytes uczyć.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ciekawe kto głosował na jakiegoś Gothica, który dorzucany był w marketach do papieru toaletowego i pociągnie go na najwyższych detalach dowolna pralka. Takie gierki tylko w Polsce robią furorę.

W dniu premiery nie pociągnęły go byle pralki, wierz mi. Pierwsze Gothici były świetne, mimo bugów. Zwłaszcza jedynka miała niesamowity klimat i wciągała jak cholera, do tego ta seria jest w Polsce BARDZO popularna, więc mnie nie dziwi wysoka pozycja. Ale ja sobie tu mogę pisać, giery na było na konsolach to jest (pipi)owa.

Inna sprawa, że zgadzam się, że ranking raczej słaby, a Wiedźmin na pierwszym miejscu to naprawdę słaby żart.

Opublikowano

Ile dolarów stało na starcie Playstation 2?

299$, 299Ł, 869DM

Opublikowano

Wiedzmin wyzej niz d2 ?

az sie smutno robi patrząc na te zestawienie

Opublikowano

bo to polskie gimbusy i polaczki w większości głosowały, "bo z polski" i hop głosik leci, w takich zestawieniach powinni w ogóle nie brać pod uwage polskich gier bo wiadomo co wyjdzie

Edytowane przez mersi

Opublikowano

299$, 299Ł, 869DM

:lol: w takim razie nie dziwię się że ludzie robili bekę z 600 dolców za PS3

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

299$, 299Ł, 869DM

:lol: w takim razie nie dziwię się że ludzie robili bekę z 600 dolców za PS3

tyle ze chyba 869 DM -> 3k zl ( kurs w kantorze 2k)

699 $ -> 2599 zl wiec troche taniej :P

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Znowu wróżenie z fusów że będzie nowy X i PS będą na E3 2012 ale jeśli tak się stanie to będzie niezły festiwal renderów, obiecankach o grafice 1080p w 120fpsach i jakości grafiki Avatar'a :music:

W sumie teraz na E3 są o wiele większe szanse na nowe konsole niż rok temu. No i jeszcze ten cały CES za chwilę.

szanse są i taki pokaz miałby na celu głównie odwrócenie uwagi od wiiu. Zobacz na e3 2010 pokaz wiiu, jakaś wczesna prototypowa wersja konsoli, ani jednej gry w akcji tylko jakieś śmieci z mini-gierkami, fajne rendery Zeldy i tego ptaszka który latał po parku.

Ja liczę głównie na pokaz normalnego gameplayu pierwszych gier z next-genów które dadzą jakieś wyobrażenie o przyszłości maszynek :)

Opublikowano

ps2 jakoś tak na starcie chyba 1700zł kosztowało (w polandii)

Opublikowano

Chyba żartujesz ;p

Ps2 na starcie w Polsce kosztowało 2699 zł albo 2799 zł. Pamiętam, że kupiłem po pierwszej większej obniżce jakoś po pół roku za 2399 zł. A jeszcze po kilku miesiącach cena spadła do poniżej 2 kafli. RAGE jak ch,uj to znaczy moi starzy mieli bo to oni wtedy jeszcze kupowali ;]

Do tego prawie zero gier na starcie, grałem w demo SSX i przez ponad pół rok w jedną pełną grę - Smuggler run.

Dlatego nigdy więcej konsoli na start, chyba, że dadzą GTAV jako launch tiitle.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

ja pamietam cene 2899zł w euro rtv agd,

Opublikowano

Znowu wróżenie z fusów że będzie nowy X i PS będą na E3 2012 ale jeśli tak się stanie to będzie niezły festiwal renderów, obiecankach o grafice 1080p w 120fpsach i jakości grafiki Avatar'a :music:

W sumie teraz na E3 są o wiele większe szanse na nowe konsole niż rok temu. No i jeszcze ten cały CES za chwilę.

szanse są i taki pokaz miałby na celu głównie odwrócenie uwagi od wiiu. Zobacz na e3 2010 pokaz wiiu, jakaś wczesna prototypowa wersja konsoli, ani jednej gry w akcji tylko jakieś śmieci z mini-gierkami, fajne rendery Zeldy i tego ptaszka który latał po parku.

Ja liczę głównie na pokaz normalnego gameplayu pierwszych gier z next-genów które dadzą jakieś wyobrażenie o przyszłości maszynek :)

W sumie racja jeżeli Sony i M$ mieliby zapowiedzieć next-geny. Na takiej samej zasadzie jak N Wiiu to chyba bym wolał, żeby ich nie zapowiadali.

Gry, gry, gry, real gameplay, konkrety no i cena.

Opublikowano

Ja sobie też przypominam ceny rzędu 2999 zł,ale standardowa cena wynosiła ok 2699 zł,no ale od czego byli rodzice:)

Opublikowano

Z artykułu wynika, że nic nie wiadomo i można gdybać.

Opublikowano

no tak, akurat M$ przyzna się że ma słabe zabezpieczenia na tym swoim za**bistym xbl... :ph34r:

Opublikowano

Włamania na konta Xbox LIVE trwają

a to niby tylko PSN jest słabo zabezpieczony :bye:

aha, zanim xboty zaczną bronić M$, niech przeczytają najpierw dokładnie całego newsa :whistling:

aha, zanim sonyboty znowu zaczną pisać podobne farmazony, niech lepiej się zagłębią w temacie.

Nikt się nie włamał na XBL, przykro mi to nie PSN ^_^ problem polega w rejestracji na stronach EA/Origin http://www.psxextrem...crosoft-points/

Opublikowano

No tak, tylko SONY stać na przyznanie się do tego, że miała słabe zabezpieczenia :sleep:

Opublikowano

@Daddy

to by wtedy też na konta PSN się włamywali

Prawdopodbnie znaleziono sposób na Windows Live ID. Warto zauważyć, że identyczna usługa w grze FIFA dostępna jest na PlayStation 3, gdzie na razie nie pojawiły się informacje o włamaniach. Słabym punktem Xboxa jest Family Gold Pack, który pozwala przenosić punkty między "członkami rodziny", czyli kontami, które użytkownik doda do listy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.