Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

od czasu NDS (?) Nintendo nigdy nie chwali się bebechami w swoich konsolach (w sumie nie było czym), jeśli na E3 nic o nich nie wspomną to nie ma co liczyć że Wii U będzie jakoś specjalnie lepsze od PS360

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mowilem 2 miechy przed oficjalna zapowiedzia, ze Wiesiek bedzie na Xa? Check

O tym, iż Wiesiek wyjdzie na xo, pewne było już po ogłoszeniu pierwszej części na konsole. Jedyną niewiadomą było, czy pojawi się również na PS'a.

Potwierdzilem ME3 na PS3 tez okolo 2 miechy przed oficjalnym info - check.

Po zapowiedzeniu ME2 na chlebaka, trójka była pewniakiem.

GTAV bedzie po Polsku, mozecie byc pewni. Bedzie check niedlugo :>

Skoro Cenega spolonizowała Deusa, to trudno, aby nie zrobiła tego samego z przedstawicielem jednej z najsilniejszych marek w Polsce.

Tak samo ze sprzedaza Xa - to sa prawdziwe dane z sieciowek.

Skoro xo faktycznie lepiej się sprzedaje od PSa, to czemu ms się tym nie chwali? Z PR'owego punktu widzenia, ms powinien skontrować wiadomość o półmilionowej sprzedaży PS3 w Polsce.

Aha, jeszcze jedno - niektore multiplatformy beda na WII U po Polsku.

Niech zgadnę, te od electroników, Ubi i Cenegi?

Opublikowano
Po zapowiedzeniu ME2 na chlebaka, trójka była pewniakiem.

Jemu o dwójkę chodziło.

Opublikowano

Jeżeli taka specyfikacja o jakiej pisze Figaro będzie odzwierciedlała stan faktyczny, to ja biorę Wii U. Nintendo przez rok będzie miało mocniejszy sprzęt niż konkurencja, a nawet jak za rok M$ i SONY wypuszczą potwory zjadające moc Wii U na śniadanie, to ja już będę miał sporą bibliotękę dopieszczonych perełek od Nintendo.

Opublikowano

Jeżeli taka specyfikacja o jakiej pisze Figaro będzie odzwierciedlała stan faktyczny, to ja biorę Wii U. Nintendo przez rok będzie miało mocniejszy sprzęt niż konkurencja, a nawet jak za rok M$ i SONY wypuszczą potwory zjadające moc Wii U na śniadanie, to ja już będę miał sporą bibliotękę dopieszczonych perełek od Nintendo.

Nie mam pojęcia skąd ta pewność, skoro narazie Wii U zachęca multiplatformami :]

Opublikowano

Garsc plotkarskich wiesci, ktore rzekomo wyciekly od Ubisoftu:

- Release Date: 23 November

- There will be pre-intstalled software on Wii-U, just like on 3DS

- Their developers have lots of versions of the console (???)

- Wii-U's line-up is amazing

- What happened with the 3DS won't happen again

- Nintendo asked Ubisoft to release a high number of titles at the launch

- Ubisoft's line-up is this:RaymanLegends, Assassin's Creed 3, Just Dance 4

- Killer from outer space will be aviable a few weeks after launch

- Lots of Tech demos will be sent to Ubisoft, just like Zelda's one of the last E3

- They showed Ubisoft a lot of new features, some we still have to see

- Graphic card will be a Radeon HD 6770

- After Dream he went to eat (???)

- A lot of Dev-kits were sent to Ubisoft

- One of them was 4GHz

- The 6GHz one was from 3 months ago

- Rayman Legends will come out on Vita as well, just likeRaymanOrigins

- box 8's graphic card will be more powerful than Wii-U's

- However, Ubisoft isn't developing on Microsoft's new console yet

- Ass Creed 3 on Wii-U runs at 60 fps, with 1080p, against 360's and PS3's 720p

- This developer decided to leak these information on Mario's castle because, by going in a more populated forum, he would have risked too much

- Wii-U's launch price will 450$

- After what happened with 3DS' launch, however, Nintendo decided to lower Wii-U's price: the final ne hasn't been confirmed yet, but apparently it will be about 350-400$

- He doesn't know much about First Party

- Crytek, EA and Valve are working on Wii-U

- He doesn't know much about Valve, but he heard that they are making something similar to Steam and Portal's franchise

- No informations about the online store

- Ass Creed 3 will be playable both on PS3 and Vita

- He didn't see much about gamertags

- There will be achievaments

- He knows something about 3DS and Wii-U interaction, but he didn't want to say more

- Wii-U's interface will be the most customizable interface ever made by Nintendo

- Rayman Origins' demo for 3DS wasn't made by Ubisoft, it was made by another team

- He decided to leak these informations because he loves Nintendo's new console

- At E3 we'll see something more impressive than these news

- Wii U has 2GB of RAM, 560MB of that are for the OS

- supports DX11, they managed to port Unreal Engine 4 on it

- less powerful than Xbox 8

- 2 tablet-pads are supported

- Ubisoft will bringRaymanLegends, ACIII, Rabbids Party, Killer Freaks, The Avengers and Just Dance 4 on it

- That little button under the D-Pad on the left of the controller is somehow linked to theWiiVitality Sensor

- No Analog R2/L2 unlike 360 controller/DualShock3

pewnie fejk ALE CO TAM

Śmierdzi mi ta plota.

Ue4 odpalony był na kompie kompie wyposażonym w GTX 680 A tu nagle chodzi na low-middle karcie

Z tego co wiem Nintendo nigdy nie przekazywalo informacji o specyfikacji swoich sprzetow

Moim zdaniem fake

Opublikowano

Nie mam pojęcia skąd ta pewność, skoro narazie Wii U zachęca multiplatformami :]

Zachęca multiplatformami koneserów... multiplatform. Nie widzę takiej opcji, żeby N olało sporą grupę fanów, które od lat wybiera jej konsole ze względu na ich gry. Jeżeli dodadzą do tego topowe multiplatformy, to ja jestem kupiony

Opublikowano

Stona co ty pie.rdolisz ram z konsoli jest bliższy do tych z kart graficznych a nie zwykłych ddrek.

Dokładnie, kiedyś o tym czytałem, z tym RAMem to nie taka tania i prosta sprawa jak wam się wydaje.

No popatrz, ram jest tani jak barszcz, nie ma problemów z produkcją czy dostępnością, nie trzeba przeprojektowywać całej kĄsoli żeby obsługiwała więcej pamięci..

Ofkoz można iść drogą Nintendo/Słony [ Rambus RAM (pipi) wie dlaczego wtykany, skoro można go zastąpić zwykłymi DDRami] i udawać że pamięć jest DROGA [bo wtedy jest] i wystarczy jej malutko [bo niby jest szybsza i w ogóle fajniejsza niż zwykły ram ale co z tego?].

Tak więc pamięć RAM nie jest droga i nie ma z nią problemów, wystarczy tylko że japońce dadzą sobie spokój z udziwnieniami i skończy się ten chory układ z rambusem [mają rodzinę w zarządzie czy co?].

Opublikowano

rambus to taki gimbus wsrod ramow.

Opublikowano

Tylko dlaczego go cały czas... wykorzystują, skoro to taki gimbus?

Opublikowano

rambus to taki gimbus wsrod ramow.

żeby nie powiedzieć że... rambus to bambus

Picture2-17.png

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Wystarczyło rzucić niezrozumiałymi dla was faktami i się temat kończy? :(

Opublikowano

Wiemy co to jest gimbus i do czego służy. Kontratakuje blurejem w konsoli i fajnymi grami w sub HD

Opublikowano

po co ram, mozna doczytywac z dysku w locie :P

Opublikowano

od marca tego roku polskie studia branżowe mają już dev-owe WiiU true story.

Opublikowano

Kilkanaście (-dziesiąt?) stron temu był na ten temat artykuł gdzie jakiś koleś co się na tym zna to tłumaczył - wychodziło na to że RAM mocno zwiększa koszt produkcji 1 egz. danej konsoli, i zdaje się że był on lepiej obeznany z tematem konsolowego hardware niż nasz domorosły informatyk z tepsy ;) Myślę, że w temacie więcej nie da się wymyślić bo przecież producenci konsol nie wsadzają mało ramu na złość całemu światu. Także nawet jak wkładają tam te rambusy czy inne bambusy (nie wiem nie znam się) myślę, że robią to z rozwagą (biznes musi się opłacać) i stoją za tym bardziej rozgarnięci kolesie (po coś są te działy R&D) niż rozgoryczeni/znudzeni użytkownicy forum o konsolach :)

Opublikowano

No popatrz, ram jest tani jak barszcz, nie ma problemów z produkcją czy dostępnością, nie trzeba przeprojektowywać całej kĄsoli żeby obsługiwała więcej pamięci..

Ofkoz można iść drogą Nintendo/Słony [ Rambus RAM (pipi) wie dlaczego wtykany, skoro można go zastąpić zwykłymi DDRami] i udawać że pamięć jest DROGA [bo wtedy jest] i wystarczy jej malutko [bo niby jest szybsza i w ogóle fajniejsza niż zwykły ram ale co z tego?].

Tak więc pamięć RAM nie jest droga i nie ma z nią problemów, wystarczy tylko że japońce dadzą sobie spokój z udziwnieniami i skończy się ten chory układ z rambusem [mają rodzinę w zarządzie czy co?].

Zakładając, że Japończycy faktycznie mają jakieś dziwaczne powody w kwestii obcinania ilości ramu w konsolach, to co z jankesami? Przecież ms również się w tej kwestii nie popisał.

Edit: _mike mnie ubiegł.

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

W którym miejscu? rzuciłes fakty?

Opublikowano

Kilkanaście (-dziesiąt?) stron temu był na ten temat artykuł gdzie jakiś koleś co się na tym zna to tłumaczył - wychodziło na to że RAM mocno zwiększa koszt produkcji 1 egz. danej konsoli, i zdaje się że był on lepiej obeznany z tematem konsolowego hardware niż nasz domorosły informatyk z tepsy ;) Myślę, że w temacie więcej nie da się wymyślić bo przecież producenci konsol nie wsadzają mało ramu na złość całemu światu. Także nawet jak wkładają tam te rambusy czy inne bambusy (nie wiem nie znam się) myślę, że robią to z rozwagą (biznes musi się opłacać) i stoją za tym bardziej rozgarnięci kolesie (po coś są te działy R&D) niż rozgoryczeni/znudzeni użytkownicy forum o konsolach :)

Jak możesz, to zarzuć linkiem, bo widocznie mi coś umknęło. Będę wdzięczny [serio].

@Camillus

Mikrosoft poszedł inną drogą i bankowo wyszło im to taniej i lepiej [512MB DDR3 współdzielone].

@codename

A faktem nie jest 'drogość' pamięci stosowanej w kĄsolach Sony i N.

Intel też kiedyś się władował w Rambusa, ale rynek nie przyjął tego rozwiązania zmuszając ich do zmiany podejścia i przeproszenia się ze zwykłymi ramolami.

Opublikowano

Bo nie da się zbudować konsoli identycznie jak PC?

No i pamięci są drogie ale alternatyw brak.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Xbox360 i Xbox

Twórcy przy robieniu gier na xkolckA wykorzystuja te same lub podobne narzędzia co przy developingu pc

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Xbox360 i Xbox

Twórcy przy robieniu gier na xkolckA wykorzystuja te same lub podobne narzędzia co przy developingu pc

lol obadaj jeszcze raz jezeli twierdzisz ze to ta sama architektura.

Opublikowano

Pamięci są drogie? Alternatywy brak?

Przecież napisałem Tobie, że M$ z powodzeniem korzysta ze zwykłych pamięci DDR3 które są TANIE.

To Japońce sobie ubzdurały, że będą korzystać z RAMów firmy Rambus [skazując się de facto na to, że RAM mogą kupować tylko z jednego źródła]. Tak więc DLA NICH alternatywy brak, bo żeby obniżyć cenę RAMu instalowanego w kĄsoli muszą negocjować z jedynym dostawcą tych ramów, zamiast po prostu wybrać najtańszą ofertę na rynku.

IMHO to trochę głupie.

Ofkoz można wierzyć że "tam na górze" siedzą inteligentni ludzie i wiedzą co robią ale hej, czy to nie przez nich czasami padają wielkie firmy i koncerny? To że ktoś jest szefem czegośtam, nie znaczy że nie może popełnić błędu.

No chyba że jest inaczej i mądre głowy w korporacjach to tak naprawdę nieomylni bogowie biznesu którzy nawet gówno potrafią zamienić w złoto [nie żebym miał coś do Masorza i jego pracodawcy który akurat tym się para].

PS. Nie gadaj ze Szprotą, to sobie pójdzie :sorcerer:

edyta. usunięcie cenzury

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz Stona ale xbox został wprowadzony do produkcji w 2005 roku kiedy to DDR3 był szałem ale w kartach graficznych i to tych za 2k a konsole trzeba zaprojektować przyszłosciowo a nie na najbliższe 12 miesięcy jak się robi z piecem i pozniej dorzuca ram czy tam zmienia grafe :F

Zaraz dodam reszte posta

Tak więc wielce prawdopodobne że zamiast pakowania 8 gb DDR3 wrzucą z 3GB czeogś w stylu GDDR 5

Edytowane przez Codename

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.