Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil Chronicles HD Selection

Featured Replies

Opublikowano

Jak donosi Siliconera, w związku z 15 rocznicą istnienia marki Resident Evil, Capcom Japan zamierza wydać bundla z dwoma "celowniczkami" jakie swego czasu były wydane tylko na Wii. Będą to Resident Evil: The Umbrella Chronicles i Resident Evil: The Darkside Chronicles. Wszystko ma zostać podciągnięte pod HD i dodana zostanie obsługa kontrolera Move.

Póki co nie są znane data ani cena zestawu, ale z pewnością jest to tylko kwestia czasu aż pojawią się następne informacje na ten temat.

Źródłó news'a:

Siliconera

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Byłoby naprawdę super gdyby to wyszło w EU. Celowniczków dla PS Move nigdy za wiele. Zwłaszcza że akurat te celowniczki były całkiem udane.

Opublikowano
  • Autor

Na pewno wyjdzie w Europie, zresztą nawet jeśli tak by się nie stało, to i tak PS3 nie ma blokady regionalnej na gry więc problemów z importem nie ma byłoby żadnych.

Opublikowano

A nie wiadomo nic o RE Remake i RE Zero na PS3???

Opublikowano

Jesteś pewien że nie będzie? Tyle pseudo exclusivów już i tak wyszło na inne konsole. Ja tam mam nadzieje.

Opublikowano

Nie będzie i tyle, Zero to lata temu było nawet zapowiadane jako exclusive na N64. Btw dodam, że kupno GCN z wyżej wymienionymi grami to koszt jak za nową grę. Jak komuś zależy, to nie wiem na co czekać, a są lepsze niż wiele gier, które obecnie wychodzą.

Celowniczki fajna sprawa, zwłaszcza Umbrella Chronicles daje radę i czasem przedstawia wydarzenia z innej perspektywy.

Opublikowano

Umbrella Chronicles jest świetnie bo głównie koncentruje się na poczynaniach Wesker'a i wyjaśnia wszystkie wątki z Zero i Remake, pojawia się też scenariusz Ady i Hunka w Raccoon. Darkside z kolei stawia na klimat i wychodzi to w tej grze kapitalnie.

Opublikowano

Wreszcie jakiś dobry powód do zakupu Move'a. Przy okazji świetna okazja, aby odświeżyć sobie historię Residentów, tyle że w nieco innej formie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Widzę że jest to jedyny temat nt wyżej wymienionych gier. Chciałem dowiedzieć się od osób które już grały w Re Kroniki na PS3 z move'm, czy mają jakieś zastrzeżenia względem komunikacji między kontrolerem move a grą, jak wygląda "celność", czy występują jakieś niespodziewane zachowania w trakcie gry itd., bo mam zamiar łyknąć Umrella Chronicles i nie wiem czy się nie zawiodę, a nie chcę wydawać kasy na gniota.

Opublikowano

Wszystko jest git. Największy mankament to brak multi..