Opublikowano 7 listopada 201113 l Ten obrazek przeszedłby bez żadnego echa gdyby nie to że jest "made by Bioware", co niekoniecznie może zachęcać.
Opublikowano 7 listopada 201113 l Autor Ciężko czekać na coś o czym nic nie wiadomo. Czemu? Jakbym powiedział, że czekam na nową markę od np. Naughty Dog, Epic czy Irrational Games, to wiadomo, że mogę się spodziewać gry przynajmniej bardzo dobrej. Ten obrazek to zwykły koncept, może być tak luźno związany z samą grą jak guma w znoszonych gaciach. Pomijam już fakt, że nie ma tam nic ciekawego. Raczej by nie wrzucali concept art'u (będący jakąś tam "wskazówką"), który nie ma nic wspólnego z grą. I dlatego czekam na trailer tej gry, która na razie jest niewiadomą, bo może mnie pozytywnie zaskoczyć. A po takim "sequelu" Alan Wake wiadomo czego się spodziewać, trailer jedynie może nakreśli Ci o co chodzi w fabule
Opublikowano 7 listopada 201113 l Beniek to jest NOWE STUDIO, które nie ma żadnego projektu na swoim koncie. Piaskiem nikt się podniecać nie będzie. Edytowane 7 listopada 201113 l przez DonSterydo
Opublikowano 7 listopada 201113 l Autor To, że to jest nowy oddział Bioware to nie znaczy, że zostali rzuceni na głęboką wodę i róbta co chceta Na pewno Bioware ich pilnie nadzoruje (a EA też raczej nie wydawałoby kasę na jakiegoś crapa/średniaka). P.S. Ja tam nie widzę tylko piasku ;P (chociaż muszę powiedzieć, że takie klimaty mnie trochę jarają). EDIT: W ogóle nawet jakby to było nowe studio (ale chyba nie sądzisz, że pracują tam tylko osoby, które ledwo co skończyły studia), to co z tego? Takie Rocksteady przed Batman'em zrobili tylko jakiegoś średniaka na PS2/Xbox'a, a jakoś Arkham Asylum było jedną z najlepszych gier 2009 roku. Edytowane 7 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 8 listopada 201113 l Dżizas Beniek, ale jak powstało Rocksteady i zapowiedzieli, że zrobią jakąś tam grę z Batmanem to raczej nikt się tym nie jarał jak po tym kiedy wydali już Asylum, wszyscy widzieli, że odwalili kawał super roboty i zapowiedzieli Arkham City. Myśl trochę. Obecnie to są noł nejmy, które dopiero muszą wydać super grę żebym potem się podniecał samą zapowiedzią, że robią następną. Proste jak drut. Epic zrobił Girsy; Naughty Dog Uncharted, Irrational Games Bioshock 1. Jak zapowiadają, że robią jakąś grę to się jarasz bo masz jakieś podstawy. Edytowane 8 listopada 201113 l przez DonSterydo
Opublikowano 8 listopada 201113 l Liczę na jakieś mocne zapowiedzi na VGA (RE6, nowy Splinter Cell, Mafia 3). To się przeliczysz. Bez przesady, to nie jest E3. Jak już to najbardziej prawdopodobna jest zapowiedź SC (bo coś tam ostatnio Jade wspominała o nowej części). A skoro jesteśmy przy "super jakby zapowiedzieli", to nie obraziłbym się na teaser Mirror's Edge 2 (chociaż pewnie EA już zaprzęgnęło Dice do roboty nad BC3 :confused: ) . P.S. A od Sony poproszę Jak&Daxter HD Collection . Właśnie sobie przypomniałem, że tam np rok temu nie pokazali żadnej japońskiej gry, czyli szanse są marne. Z drugiej wrzucenie jakiegoś pierwszego trailera/teasera byłoby ok (że gra powstaje), a na E3 już normalny gameplay. A jeszcze chciałbym GOW4, bo ile można czekać.
Opublikowano 8 listopada 201113 l A jeszcze chciałbym GOW4, bo ile można czekać. Podbijam Chciałbym wiedzieć w jaką stronę pójdzie seria. Edytowane 8 listopada 201113 l przez DonSterydo
Opublikowano 8 listopada 201113 l Autor Obecnie to są noł nejmy, które dopiero muszą wydać super grę żebym potem się podniecał samą zapowiedzią, że robią następną. Proste jak drut. Ale ja się nie podniecam nową grą od Bio. Mówię tylko, że bardziej mnie ciekawi jaka to będzie gra, o co w niej będzie chodzić (itp.) niż trailer Alan Wake: Night Springs, który raczej niczym nie zaskoczy. Dlatego bardziej czekam na zwiastun nowej gry od Bioware niż kolejnej części AW.
Opublikowano 8 listopada 201113 l A jeszcze chciałbym GOW4, bo ile można czekać. Podbijam Chciałbym wiedzieć w jaką stronę pójdzie seria. No, minęło już 20 miesięcy od premiery GoW III i od tego czasu nie ma żadnych oficjalnych wieści na temat tego nad czym pracuje SMS (oprócz współprodukcji Starhawk). VGA to odpowiedni moment na trailer ich nowej gry z datą premiery na jesień 2012 Edytowane 8 listopada 201113 l przez SzczurekPB
Opublikowano 12 listopada 201113 l Autor O, teraz mi się przypomniało, że oprócz niespodzianek (nowych, niezapowiedzianych jeszcze gier) moglibyśmy dostać w końcu trailer zapowiedzianego prawie pół roku temu Dishonored. Rok temu Bethesda była na VGA (i zrobili chyba największą niespodziankę - zapowiadając Skyrima) tak w tym roku mogą przynajmniej pokazać ten tytuł. Edytowane 12 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 16 listopada 201113 l Pełna lista nominacji: Game Of The Year: Batman: Arkham City The Elder Scrolls V: Skyrim The Legend Of Zelda: Skyward Sword Portal 2 Uncharted 3: Drake's Deception Studio Of The Year: Bethesda Game Studios Naughty Dog Rocksteady Valve Best Xbox 360 Game: Batman: Arkham City Forza Motorsport 4 Gears of War 3 Portal 2 Best PS3 Game: Infamous 2 Killzone 3 LittleBigPlanet 2 Uncharted 3: Drake's Deception Best Wii Game: Disney's Epic Mickey Kirby's Return To Dream Land Lost In Shadow The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best PC Game: Battlefield 3 Minecraft The Witcher 2: Assassins Of Kings Portal 2 Best Handheld/Mobile Game: Ghost Trick: Phantom Detective Infinity Blade Super Mario 3D Land Jetpack Joyride Best Shooter: Battlefield 3 Call Of Duty: Modern Warfare 3 Gears of War 3 Rage Best Action Adventure Game: Assassin's Creed: Revelations Batman: Arkham City The Legend Of Zelda: Skyward Sword Uncharted 3: Drake's Deception Best RPG: Dark Souls Deus Ex: Human Revolution Dragon Age 2 The Elder Scrolls V: Skyrim Best Multi-Player: Battlefield 3 Call Of Duty: Modern Warfare 3 Gears Of War 3 Portal 2 Best Individual Sports Game: Fight Night Champion Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters Top Spin 4 Virtua Tennis 4 Best Team Sports Game: FIFA Soccer 12 NBA 2K12 NHL 12 MLB '11: The Show Best Driving Game: Dirt 3 Driver: San Francisco Forza Motorsport 4 Need For Speed: The Run Best Fighting Game: The King Of Fighters XIII Marvel Vs. Capcom 3 Mortal Kombat WWE All Stars Best Motion Game: Child Of Eden Dance Central 2 The Legend Of Zelda: Skyward Sword The Gunstringer Best Independent Game: Bastion Minecraft Superbrothers: Sword And Sworcery EP The Binding Of Isaac Best Adapted Video Game: Back To The Future: The Game Batman: Arkham City Captain America: Super Soldier Lego Star Wars III: The Clone Wars Best Song In A Game: Bastion: "Build that Wall (Zia’s Theme)” by Darren Korb Portal 2: "Exile Vilify" by The National Dragon Age 2: “I'm Not Calling You a Liar” by Florence + the Machine Bastion: "Setting Sail, Coming Home (End Theme)" by Darren Korb Best Original Score: Bastion Batman: Arkham City Deus Ex: Human Revolution Portal 2 Best Graphics: Batman: Arkham City L.A. Noire Rage Uncharted 3: Drake's Deception Best Performance By A Human Male: Portal 2: J.K. Simmons as Cave Johnson Batman: Arkham City: Mark Hamill as The Joker Uncharted 3: Drake's Deception: Nolan North as Nathan Drake Portal 2: Stephen Merchant as Wheatley Best Performance By A Human Female: Uncharted 3: Drake's Deception: Claudia Black as Chloe Frazer Portal 2: Ellen McLain as GLaDOS Uncharted 3: Drake's Deception: Emily Rose as Elena Fisher Batman: Arkham City: Tara Strong as Harley Quinn Best Downloadable Game: Bastion Insanely Twisted Shadow Planet Stacking Trenched Best DLC: Fallout: New Vegas - Old World Blues Mass Effect 2: Arrival Mortal Kombat: Freddy Krueger Portal 2 Peer Review http://www.spike.com/events/video-game-awards-2011 Edytowane 16 listopada 201113 l przez SzczurekPB
Opublikowano 16 listopada 201113 l Moje typy, zobaczy się ile trafiłem. Game Of The Year: Batman: Arkham City Studio Of The Year: Rocksteady Best Xbox 360 Game: Gears of War 3 Best PS3 Game: Uncharted 3: Drake's Deception Best Wii Game: The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best PC Game: Portal 2 Best Handheld/Mobile Game: Super Mario 3D Land Best Shooter: Call Of Duty: Modern Warfare 3 Best Action Adventure Game: Batman: Arkham City Best RPG: The Elder Scrolls V: Skyrim Best Multi-Player: Call Of Duty: Modern Warfare 3 Best Individual Sports Game: Fight Night Champion Best Team Sports Game: NBA 2K12 Best Driving Game: Forza Motorsport 4 Best Fighting Game: Mortal Kombat Best Motion Game: The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best Independent Game: Minecraft Best Adapted Video Game: Batman: Arkham City Best Song In A Game: Portal 2: "Exile Vilify" by The National Best Original Score: Deus Ex: Human Revolution Best Graphics: Uncharted 3: Drake's Deception Best Performance By A Human Male: Batman: Arkham City: Mark Hamill as The Joker Best Performance By A Human Female: Portal 2: Ellen McLain as GLaDOS Best Downloadable Game: Stacking Best DLC: Portal 2 Peer Review Edytowane 16 listopada 201113 l przez Zwyrodnialec
Opublikowano 16 listopada 201113 l Best Original Score: Deus Ex: Human Revolution Tak ma być. Oni zamierzają jeszcze raz puścić ten sam trailer. xd Edytowane 16 listopada 201113 l przez MajorZero64
Opublikowano 16 listopada 201113 l No, no soundtrack to bez dwóch zdań Deus Ex jak dla mnie. Ale będąc szczerym o ile rok temu, czy w 2009, 2008, 2k7 etc nie miałem żadnych problemów wskazać GoTY(s). Tak w tym roku mimo, że grałem prawie (z jednym wyjątkiem) w same bardzo dobre/świetne gry. To żaden tytuł to dla mnie takie 100% GoTY, 2012 zapowiada się ciekawiej wbrew pozorom (imo). Tym bardziej, że może to ostatni "typowy" rok current genów. A tak chyba w tym roku dla hecy będę głosował na Mortal Kombat heh. Edytowane 16 listopada 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 16 listopada 201113 l Przyszły rok w porównaniu z tym zapowiada się gorzej. W tym w sumie nie licząc lipca i sierpnia cały czas wychodziły dobre gry.
Opublikowano 16 listopada 201113 l No a właśnie według mnie nie, 2012 zapowiada się równie dobrze albo za sprawą jednej gry jakieś bilion razy lepiej heh. Racja w tym roku praktycznie co miesiąc wychodziły dobre gry. Ale jak dla mnie Bio: Infinite, Tomb Raider, ME3 i Max Payne 3 już dają co najmniej znak równości z 2011. Ba sam Bioszok może okazać się lepszy niż cały 2011. No a jeżeli GTAV wyjdzie w 2012 to już w ogóle nie mam o czym pisać... Edytowane 16 listopada 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 16 listopada 201113 l Moje typy Game Of The Year: Batman: Arkham City Studio Of The Year: Rocksteady Best Xbox 360 Game: Gears of War 3 Best PS3 Game: Uncharted 3: Drake's Deception Best Wii Game: The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best PC Game: Battlefield 3 Best Handheld/Mobile Game: Super Mario 3D Land Best Shooter: Gears of War 3 Best Action Adventure Game: Batman: Arkham City Best RPG: The Elder Scrolls V: Skyrim Best Multi-Player: Gears Of War 3 Best Individual Sports Game: Fight Night Champion Best Team Sports Game: FIFA Soccer 12 Best Driving Game: Forza Motorsport 4 Best Fighting Game: Mortal Kombat Best Motion Game: The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best Independent Game: Minecraft Best Adapted Video Game: Batman: Arkham City Best Song In A Game: Portal 2: "Exile Vilify" by The National Best Original Score: Deus Ex: Human Revolution Best Graphics: Uncharted 3: Drake's Deception Best Performance By A Human Male: Portal 2: Stephen Merchant as Wheatley Best Performance By A Human Female: Portal 2: Ellen McLain as GLaDOS Best Downloadable Game: Bastion Best DLC: Portal 2 Peer Review Brak BF3 w best graphics xD Ciekaw jestem wyników w kategorii best shooter i best multiplayer, obie kategorie powinny wygrać Gearsy, ale zapewne co najmniej jedną łyknie Money Wasted 3rd time.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Pełna lista nominacji: Game Of The Year: Batman: Arkham City The Elder Scrolls V: Skyrim The Legend Of Zelda: Skyward Sword Portal 2 Uncharted 3: Drake's Deception Studio Of The Year: Bethesda Game Studios Naughty Dog Rocksteady Valve Best Xbox 360 Game: Batman: Arkham City Forza Motorsport 4 Gears of War 3 Portal 2 Best PS3 Game: Infamous 2 Killzone 3 LittleBigPlanet 2 Uncharted 3: Drake's Deception Best Wii Game: Disney's Epic Mickey Kirby's Return To Dream Land Lost In Shadow The Legend Of Zelda: Skyward Sword Best PC Game: Battlefield 3 Minecraft The Witcher 2: Assassins Of Kings Portal 2 Best Handheld/Mobile Game: Ghost Trick: Phantom Detective Infinity Blade Super Mario 3D Land Jetpack Joyride Best Shooter: Battlefield 3 Call Of Duty: Modern Warfare 3 Gears of War 3 Rage Best Action Adventure Game: Assassin's Creed: Revelations Batman: Arkham City The Legend Of Zelda: Skyward Sword Uncharted 3: Drake's Deception Best RPG: Dark Souls Deus Ex: Human Revolution Dragon Age 2 The Elder Scrolls V: Skyrim Best Multi-Player: Battlefield 3 Call Of Duty: Modern Warfare 3 Gears Of War 3 Portal 2 Best Individual Sports Game: Fight Night Champion Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters Top Spin 4 Virtua Tennis 4 Best Team Sports Game: FIFA Soccer 12 NBA 2K12 NHL 12 MLB '11: The Show Best Driving Game: Dirt 3 Driver: San Francisco Forza Motorsport 4 Need For Speed: The Run Best Fighting Game: The King Of Fighters XIII Marvel Vs. Capcom 3 Mortal Kombat WWE All Stars Best Motion Game: Child Of Eden Dance Central 2 The Legend Of Zelda: Skyward Sword The Gunstringer Best Independent Game: Bastion Minecraft Superbrothers: Sword And Sworcery EP The Binding Of Isaac Best Adapted Video Game: Back To The Future: The Game Batman: Arkham City Captain America: Super Soldier Lego Star Wars III: The Clone Wars Best Song In A Game: Bastion: "Build that Wall (Zia’s Theme)” by Darren Korb Portal 2: "Exile Vilify" by The National Dragon Age 2: “I'm Not Calling You a Liar” by Florence + the Machine Bastion: "Setting Sail, Coming Home (End Theme)" by Darren Korb Best Original Score: Bastion Batman: Arkham City Deus Ex: Human Revolution Portal 2 Best Graphics: Batman: Arkham City L.A. Noire Rage Uncharted 3: Drake's Deception Best Performance By A Human Male: Portal 2: J.K. Simmons as Cave Johnson Batman: Arkham City: Mark Hamill as The Joker Uncharted 3: Drake's Deception: Nolan North as Nathan Drake Portal 2: Stephen Merchant as Wheatley Best Performance By A Human Female: Uncharted 3: Drake's Deception: Claudia Black as Chloe Frazer Portal 2: Ellen McLain as GLaDOS Uncharted 3: Drake's Deception: Emily Rose as Elena Fisher Batman: Arkham City: Tara Strong as Harley Quinn Best Downloadable Game: Bastion Insanely Twisted Shadow Planet Stacking Trenched Best DLC: Fallout: New Vegas - Old World Blues Mass Effect 2: Arrival Mortal Kombat: Freddy Krueger Portal 2 Peer Review http://www.spike.com...ame-awards-2011 Niezłe paradoksy na liście. Skyrim, Portal 2 i Batman są mianowani do GRY ROKU, ale ich miejsce do najlepszej gry na PS3 zajmują wciśnięte na chama inFamous 2 i Killzone 3 co jest sprzeczne z podstawowymi zasadami logiki W kategorii najlepsza grafika też niezłe kwiatki, mianowany jest Batman i L.A. Noire zamiast chociażby Crysis 2, Battlefield 3 o Gears of War 3 i Killzone 3 nie wspominając. Wiedźmin 2 też podobno miażdży system w tej kategorii. Najlepsze RPG. Jest zjechane przez wszystkich Dragon Age 2, ale Wiedźmina 2 nie ma ?? Edytowane 17 listopada 201113 l przez DonSterydo
Opublikowano 17 listopada 201113 l No tak, kwiatki są. Kolejny przykład to Best Driving Game. Zamiast NFS: The Run powinien być Shift 2 albo chociaż Motorstorm Apokalipsa.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Co prawda ścigałki nie już tak popularne jak kiedyś ale jak dla mnie Forza 4 też powinna dostać nominację do GOTY.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Autor Niezłe paradoksy na liście. Skyrim, Portal 2 i Batman są mianowani do GRY ROKU, ale ich miejsce do najlepszej gry na PS3 zajmują wciśnięte na chama inFamous 2 i Killzone 3 co jest sprzeczne z podstawowymi zasadami logiki Po pierwsze, nigdy nie cytuj tak długich postów, tym bardziej że każdy by się domyślił o co ci chodzi. A po drugie, jeśli chodzi o najlepsze gry na PS3, na Wii czy na X360, to w tych kategoriach są brane pod uwagę tylko EX'y, a jako że M$ się nie postarał w tym roku (jeśli chodzi o ilość) to musieli dorzucić gry multiplatformowe. Mnie bardziej zastanawia jaka jest różnica między grą roku, a deweloperem roku?! Przecież ta pierwsza nagroda trafia do studia, które stworzyło najlepszą grę w tym roku, a ta druga .... chyba, powinna do tego samego studia, c'nie, w końcu za co innego studio roku miałoby być nagrodzone jak nie za wydanie najlepszej gry? Trochę to wygląda jakby chcieli po prostu wręczyć dwie nagrody goty zamiast jednej. No, ale jeśli powiedzmy jest jakaś różnica, to deweloperem roku zdecydowanie jest Valve - nie dość, że umożliwili wspólne granie między posiadaczami PS3 a PC, to jeszcze za DARMO udostępnili CAŁY soundtrack i do tego jeszcze ciągle wspierają Portal 2 DARMOWYMI dodatkami (jedno już wyszło, drugie z edytorem poziomów już w drodze) oraz oczywiście nie można zapominać, że P2 jest po prostu świetną grą. Co jak co, ale Valve ta nagroda się najbardziej należy. I to nie jest tylko moje zdanie, tylko tak po prostu jest. No chyba, że ktoś potrafi mi podać przekonujące argumenty, że innemu deweloperowi ta nagroda się bardziej należy. Edit: A co do reszty o czym pisał Don to się zgadzam. W ogóle to całe VGA, jak już ktoś tu wcześniej wspominał, śmierdzi mi grubą kasą na kilometr. Edytowane 17 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 17 listopada 201113 l Uncharted 2 było grą roku, a deweloperem roku Rocksteady za postępy od Urban Chaos do najlepszej gry na licencji.