Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

no i na tej konsoli lepiej wszystko działa dzięki temu, zresztą Patchstation3 jest mniej konsolowe od X360 :)

Lepiej działa bo jest zwykłym Pecetem tylko o słabej mocy. Nic więcej. Ps3 jest sto razy bardziej konsolowe niż klocek pod każdym względem. Architektura jest inna i stąd te problemy. No, ale fakt było trzeba iść drogą MS i dziabnąć zwykłego PC. Co zrobić, taki rynek.

Edytowane przez Dixi

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

no i na tej konsoli lepiej wszystko działa dzięki temu, zresztą Patchstation3 jest mniej konsolowe od X360 :)

Ps3 jest sto razy bardziej konsolowe niż klocek pod każdym względem.

Nom, szczególnie jak muszę zainstalować grę żeby ją w ogóle odpalić. Konsolowy gejming pełną gębą :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jam nie grał i mam więcej niż 13 lat :P

Opublikowano

Samo sony mówiło na początku o PS3 jako mega urządzenie multimedialne dopiero po dwóch latach stwierdzili, że lepiej będzie reklamować je jako konsola.

deal with it

Edytowane przez Soul

Opublikowano

wymieńcie te 3 gry które się najbardziej różnią na korzyść xboxa , bayonetta i co jeszcze ? ja nie grałem nigdy w żadnego half lajfa ani max payna. jezu no i co teraz bedzie ? ale gorzej że w pierwszego deus exa też nie grałem. soul - po psx i ps2 nie musieli już tego reklamować jako konsoli, bo nawet mój dziadek wiedział co to jest plejstejszon. bardziej chyba micro zależało żeby ludzie widzieli w nim konsole a nie peceta o zamkniętej architekturze

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Nom, szczególnie jak muszę zainstalować grę żeby ją w ogóle odpalić. Konsolowy gejming pełną gębą :P

Jedyny trafny argument, ale nic więcej. Myślałem, że są dwie główne różnice, które różnią PC od konsoli:

- Architektura, a ta jest w przypadku PS3 zupełnia inna niż typowego PC

- Gry ekskluzywne, a te są również zupełnie inne niż na PC.

Odpowiedz sobie sam jak to wygląda w przypadku Xboxa.

Opublikowano

wymieńcie te 3 gry które się najbardziej różnią na korzyść xboxa , bayonetta i co jeszcze ?

Mafia 2 ma podobno olbrzymią przewagę w wersji na X'a. Na PS3 chyba nie ma trawy w ogóle.

Edytowane przez Square

Opublikowano

wymieńcie te 3 gry które się najbardziej różnią na korzyść xboxa , bayonetta i co jeszcze ?

Chodzi o gorsze multiplatformy ? Z tego co sam gralem to AC1, AC2, ME3, Crysis 2 (framerate), ale jest z tego sporo wiecej biorac pod uwage face-offy Digital Foundry.

Opublikowano

Jedyny trafny argument, ale nic więcej. Myślałem, że są dwie główne różnice, które różnią PC od konsoli:

- Architektura, a ta jest w przypadku PS3 zupełnia inna niż typowego PC

- Gry ekskluzywne, a te są również zupełnie inne niż na PC.

Odpowiedz sobie sam jak to wygląda w przypadku Xboxa.

Taaa, bo sobie otwierasz konsolę i się patrzysz na tę architekturę i mówisz do kumpli "Ej Stefan! Widziałeś tę konsolową architekturę?". Jak konsola jest technicznie zyebana, to jest zyebana, a nie że jest taka konsolowa :P

Ex'y zupełnie inne niż na PC, to znaczy jakie? Aham, że są na PSczy to są konsolowe, a jak są na X360, to nie są konsolowe, bo tak mówi Dixi - autorytet w dziedzinie konsolowości konsol :)

Opublikowano

Żadna konsola czy to ps3 czy to Xbox nie jest już konsolowa

Opublikowano

Żadna konsola czy to ps3 czy to Xbox nie jest już konsolowa

Jednak jedna z nich ciągle działa na zasadzie "wkładasz płytę, grasz i nic cię nie obchodzi". Shiiiit, mój X360 ma nawet kartę pamięci, nie można już być bardziej konsolowym :)

BTW:

26076124.jpg

Opublikowano

podobno wii jest bardziej konsolowe. tyle większość tu traktuje to jak egzotyczną zabawkę z pilotem od telewizora. może albert wie coś więcej. już widzę jak don gra w otwarcie kratosa 3 i myśli se ojojoj ale ta konsola jest technicznie zyebana major - i internet explorera . ps3 mogło mieć kiedyś linuxa ale już nie ma żeby być bardziej konsolom

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

już widzę jak don gra w otwarcie kratosa 3 i myśli se ojojoj ale ta konsola jest technicznie zyebana

Kolejny co wchodzi i nie czyta postów. Zyebana technicznie, że ciężko na nią gry robić przez co nie dosyć, że 99% gier wcale nie miażdży wyglądem swoich odpowiedników na X360, a przecież TAK MIAŁO BYĆ i każdy kto kupował po premierze PS3 to żył w takim przekonaniu, to jeszcze w większym lub mniejszym stopniu działa/wygląda gorzej niż na szitboksie. Na tym się właśnie opierał marketing Sony - płacisz 200$ więcej niż za X360, ale gry będą miażdżyć graficznie klocka. Niezłe musiało być zaskoczenie milionów posiadaczy PS3 jak w pierwszych 2 latach dostawali maksymalną popelinę i niedorobione popłuczyny po X360. Niektórzy nawet po dziś dzień wierzą, że PS3 skrywa jakąś mistyczną moc...

Na szczęście teraz sytuacja jest jasna, PS3 jak to przystało na słabszy technicznie sprzęt kosztuje 50$ mniej od X360 i dlatego jak ktoś chce grać w ME3 w 30 FPS, to kupuje X360, a jak ktoś chce przyoszczędzić, to kupuje tańsze PS3 i gra w 20 FPS. Sony poszło po rozum do głowy i już nikogo nie okłamuje jak jest, każdy idzie do sklepu i po cenach widzi jak jest ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Najlepsze to jest to, że Bethesda, deweloper 2011 roku, po 6 latach nie może sobie poradzić z konsolą na którą wydaje grę.

Opublikowano

Kto tym partacza przyznal nagrode za najlepszego dewelopera?

Opublikowano

Mendrek, (pipi) jak potłuczony. PS3 lepsze pod względem sieciowym? Haha. Masz w ogóle jakieś porównanie? Grałeś na Xie, miałeś Golda, czy z dupy wyciągasz te argumenty?

Inna sprawa jakby zestawić Golda i PS+. Tu rzeczywiście bardziej podoba mi się model Sony - płacisz i dostajesz bonusy. U MS płacisz, bo musisz jeżeli chcesz grać online.

No chyba, że w ramach Golda też kupujący dostaje jakieś gierki za darmo co miesiąc?

Opublikowano

Ale Xbox ma Windowsa.

Tak jak Dreamcast, ktory jest najlepsza konsola EVER.

Opublikowano

Na VGA to było.

Ej cicho Mędrek mówi, że to GROWE OSCARY XD

Opublikowano

Mendrek, (pipi) jak potłuczony. PS3 lepsze pod względem sieciowym? Haha. Masz w ogóle jakieś porównanie? Grałeś na Xie, miałeś Golda, czy z dupy wyciągasz te argumenty?

Inna sprawa jakby zestawić Golda i PS+. Tu rzeczywiście bardziej podoba mi się model Sony - płacisz i dostajesz bonusy. U MS płacisz, bo musisz jeżeli chcesz grać online.

No chyba, że w ramach Golda też kupujący dostaje jakieś gierki za darmo co miesiąc?

widział gameplay na youtube.

sprzedaje ps3, na tym szicie nie da się grać. To niezaprzeczalny fakt potwierdzony naukowo.

xbox > ps3

Opublikowano

wymieńcie te 3 gry które się najbardziej różnią na korzyść xboxa , bayonetta i co jeszcze ? ja nie grałem nigdy w żadnego half lajfa ani max payna. jezu no i co teraz bedzie ? ale gorzej że w pierwszego deus exa też nie grałem. soul - po psx i ps2 nie musieli już tego reklamować jako konsoli, bo nawet mój dziadek wiedział co to jest plejstejszon. bardziej chyba micro zależało żeby ludzie widzieli w nim konsole a nie peceta o zamkniętej architekturze

koledzy nie wspomnieli, ale ja bym wymienił kilka części NBA 2K i to już wychodzi więcej niż 3 ;). Na X360 chodzą na innym silniku niż na PS3, ew. jeżeli to ten sam silnik, to na PS3 jest ultra underground low detal. Nie wiem jak z innymi sportówkami 2K, ale nie zdziwiłbym się, jeżeli byłoby podobnie.

No i ja się zgadzam, że bliżej PS3 do PC, a przynajmniej według reklam SONY kiedy konsola debiutowała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.