Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

ja bym save,pomacal,load i gramy dalej. Deal with it

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ej fani PS3, jak to jest płacić 2 razy tyle za ułomne wersje gier, które i tak musicie instalować? nie żałujecie tej wydanej kasy na PS3? w zamian mielibyście 2 razy więcej gier, do tego wypaśne 60 fps i dużo ładniejszą grafikę. Lepiej się zastanówcie, czy warto dla tych średniaków od Sony aż tyle poświęcać. :whistling:

Tak wiem, God of Wary i Uncharty wymiatają, ale czy są tego warte?... PC też ma swoje perełki i nawet trochę exów Xboxa. :ph34r:

Opublikowano

Ej fani PS3, jak to jest płacić 2 razy tyle za ułomne wersje gier, które i tak musicie instalować? nie żałujecie tej wydanej kasy na PS3? w zamian mielibyście 2 razy więcej gier, do tego wypaśne 60 fps i dużo ładniejszą grafikę. Lepiej się zastanówcie, czy warto dla tych średniaków od Sony aż tyle poświęcać. :whistling:

Tak wiem, God of Wary i Uncharty wymiatają, ale czy są tego warte?... PC też ma swoje perełki i nawet trochę exów Xboxa. :ph34r:

nie potrafilbym żyć z świadomością, że ominę Sly'a, TLoU czy nowe przygody GoWa.

:(

Opublikowano

A nie lepiej kupić PS3 pod koniec żywota (ja tak właśnie zrobię)? wszystkie exy byłyby już dostępne, do tego w niższych cenach to samo konsola. Można wtedy na spokojnie wszystko ograć.

Serio, można sporo kasy zaoszczędzić kupując PC zamiast inwestować w konsole i brew pozorom nie trzeba do niego wykładać dużej kasy aby cieszyć się wszystkimi tytułami, sam się ostatnio przekonałem.

I jak patrzę na ceny gier, np sleeping dogs (ceny z allegro):

konsole - 180 zł

PC - 60 zł

to odechciewa mi się już nawet czekać na nextgeny...

Opublikowano

Może, ale ja mam pecha w sprawie pecetów. Nic mi nie działa, ze wszystkim trzeba się pie.rdolić, męczyć, jakieś błędy wyskakują, coś jest nie tak, blablablah. Wolę wsadzić płytkę do PS3 i przeczekać te 15 minut instalacji. A co do cen... cóż. W czasach N64 było gorzej, pamietam te tytuły za 269 zł :)

Opublikowano

Leszek kupuje konsole za 2k i na 7 lat mam spokój. Każda gra mi chodzi nie muszę się martwić o wymagania

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

LionelPL, sam wiesz jak czasami chodzą...szczególnie na PS3, ale na X360 też jest sporo gier które lubią zahaczyć, a żadnych wodotrysków tam nie widzę.

A przepłacając za gry przez tyle lat, to spokojnie wystarczyłoby zamiast tego na zmodernizowanie PC i jeszcze by zostało sporo kasy.

Opublikowano

na N64 to gry u nas były nawet po 350zł (ultima i jej oferta w Neo) przy czym dzisiaj taki odpowiednik ceny to byłoby z 500-700zł.

Opublikowano

ja się najbardziej obawiam cen na gry nextgenowe,nie będę szczęśliwy wydając za grę 250zl na premierze...

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

do dziś będe pamiętał obliviona na x360 za 329zł, gearsy za 279 i pierwsze assassins creed za 279zł <3

btw gry teraz są w tej cenie btw, zobacz oferte empiku.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Jedno mnie zastanawia tak jeśli chodzi o te granie na PC co tak niektórzy mają ciągle jakieś problemy z instalacją,graniem itd. Co wyrobicie z tymi piecykami? Przecież zainstalowanie gierki to nie jest jakaś skomplikowana sprawa i nawet małe dzieciaki z podstawówki sobie z tym dałyby radę. A ze Steam to obecnie już w ogóle sprawa tak łatwa jak nigdy dotąd. A tu "stare" chłopy i problemy choćby mieli programować coś albo pracować jako admin serwerowni jakiś...

Opublikowano

bo wiesz jak się na siłe szuka + dla konsol to się wymyśla takie głupoty jak ciężka instalacja gier na pc ;]

Opublikowano

ale sa tez ludzie ktorzy nie lubia grac na pc, siedzac przed monitorem jak kolek

jasne, da sie i podlaczyc pada i przelaczyc obraz na duzy tv, i poszperac sobie w ustawieniach, ale ja strasznie nie lubie kombinowania w jakiejkolwiek formie, chce wlozyc plytke i miec wyj,ebane, nawet kosztem gorszego framerate'u i gorszej grafiki wzgledem pc

ps. mialem juz 3 ixy i 1 ps3 i jesli chodzi o samo granie, to zdecydowanie x > ps3, lecz jesli chodzi o caloksztalt, to uwazam, ze jest po rowno :)

Opublikowano

Jedno mnie zastanawia tak jeśli chodzi o te granie na PC co tak niektórzy mają ciągle jakieś problemy z instalacją,graniem itd. Co wyrobicie z tymi piecykami? Przecież zainstalowanie gierki to nie jest jakaś skomplikowana sprawa i nawet małe dzieciaki z podstawówki sobie z tym dałyby radę. A ze Steam to obecnie już w ogóle sprawa tak łatwa jak nigdy dotąd. A tu "stare" chłopy i problemy choćby mieli programować coś albo pracować jako admin serwerowni jakiś...

Ta to jest jakiś mit rozpropagowany przez konsolowców. Choć pamietam, że czasem jak odpalem jakieś pirackie gry na PC (vide AC II thx ubisoft) to było troche gimnastyki, ale jak się kupuje oryginalne gry czy to w sklepie czy na steamie i ma się w miarę nowy PC plus stabilną windę to raczej mało co może sie zdarzyć. W 2007 roku kupilem mocnego PC no i pograłem 2 lata w akutalne gry na wysokich etc wyszły takie tytuły jak Bad Company 2 czy Splinter Cell Conviction i mój komp nadawał się do smietnika więc wolałem konsole bo mi się po prostu po dwóch latach nie opłacało wymieniać procka, karty graficznej i głownej. No i jak mam wybór tę samą grę na PC czy na konsoli wybieram konsole bo po prostu wole i tyle. Fakt lepszy framerate to ważna sprawa, ale resztą mnie ryra. Zresztą gry konsolowe bardziej mi się kojarzą z dopracowaniem (heh czasy ps2) bo na PC zawsze można było łatać plus ta ostrość na PC gdzie na konsolach często jest blur (który ma maskować brzydote) który mi się po prostu podoba (nie mówi o kisielu tylko taki konsolowy feeling no cięzko określić). Pececiarze to robaki.

Opublikowano
na konsolach często jest blur (który ma maskować brzydote) który mi się po prostu podoba (nie mówi o kisielu tylko taki konsolowy feeling no cięzko określić). Pececiarze to robaki.

Hehe, też mi to się zawsze podobało. Na PC-tach karty Nvidii w trybie software robiły takie swoisty konsolowy blur, fajnie się na nich emulowało psx-a ;)

Opublikowano

@Olek

Żadna konsola nie gwarantuje Ci w dzisiejszych czasach tego, że włożysz płytkę i możesz mieć wyj.ebane, bo instalowanie gierek na konsolach już się dosyć spopularyzowało. Skoro nie lubisz kombinowania to rozumiem, że używasz komputerów dla idiotów od Apple'a? ;> (mam, polecam)

Co do trudniejszej w ogarnięciu architektury PS3, to moim zdaniem jest to tak wina Sony, jak i deweloperów. Wydaje mi się, że gdyby chcieli to mogliby dostarczyć produkt dopracowany, ale nie chcą. Czemu? Bo za dużo czasu by to zabrało, a czas to kasa. Poza tym po co siedzieć nad optymalizacją skoro można wypuścić produkt niedopracowany, który i tak się sprzeda?

Nikt mi nie odpisał, czy w Goldzie dostaje się darmowe gierki co miesiąc, więc zakładam że nie. Czyli pod względem oferty PS+>Gold, bo zwyczajnie dostaje się więcej.

@Don

Z tym, że każdy sonybot ogrywa tytuły na PC to naprawdę większa część z tego co piszesz jest w twojej głowie ;) Ludzie, którzy tak robią to jakaś nieznacząca mniejszość. Ludzie, którzy o tym piszą to odsetek tej mniejszości. Żyjesz w matrixie ;]

Co do większej ilości exów na Xa to spoko. Może rzeczywiście tak jest. Tylko dziwne, że przeważnie gdy trzeba wymienić te exy to ludzie podają jednym tchem Girsy, Halo, Forza, Alan. Czasem jeszcze dodają Fable. Czyli mamy 5 tytułów/serii, które tak jakby wyróżniają tę konsolę.

Na PS3 wydaje mi się, że jest tego "troszkę" więcej - inFamous, Uncharted, Turismo, MGS, Resistance, Killzone, Demon's Souls, LBP, Motorstorm, Heavy Rain. To są wszystko tytuły rozpoznawalne, które świadczą o sile platformy. I zauważ, że nie wymieniam tutaj "no nejmów" pokroju Yakuzy, Valkyria Chronicles, Folklore, czy Wipeout.

Co ten Xbox jeszcze takiego posiada? Lips? Kinect Adventures? Move your body with rumba-samba for kinect: get fit fat bitch?

Nie ma nic.

Mam nadzieję, że MS wyciągnie wnioski i na nowej generacji nas zaskoczy zaj.ebistymi tytułami od 1st party w zadowalającej ilości. I wali mnie to, czy będzie można ograć je na PC, bo go nie mam ;)

Edytowane przez estel

Opublikowano

Teraz PC wystarczy za 1500, gry wyraźnie ładniejsze i płynniejsze są, do tego za połowę ceny. Nowe Xboxy i PS3 w sklepach są po 1k około, nie opłaca się kompletnie brać je do multiplatform za taką kwotę. No i na konsolach z roku na rok jest coraz większy wyzysk z graczy, jeszcze trochę a wszyscy pójdziemy z torbami. :ph34r:

BTW. ciekaw jestem za co te minusy? brak argumentów to klikacie tylko? co za dzieciarnia :)

Opublikowano

***zawartość usunięta, obraza użytkownika***

Co ten Xbox jeszcze takiego posiada? Lips? Kinect Adventures? Move your body with rumba-samba for kinect: get fit fat bitch?

z tego co grałem

Alan Wake's American Nightmare

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

Blue Dragon

Crackdown

Dead or Alive 4

Dead Rising

Deadlight

Fable II

Kameo: Elements of Power

Ninety-Nine Nights

Perfect Dark Zero

Project Gotham Racing 3 oraz 4

Ridge Racer 6

Saints Row

Too Human

Trails HD i Evo

Viva Piniata

Troche tego jest , ale zgadzam sie to nie ten kaliber co Uncharted, Gow czy Killzone, (ktoś narzekał, że na xboxie tylko strzelanki a co to ? slaszer i dwie strzelanki) No i ms dał pozniej troche du'py jak okzało się, że te exy wcale nie dają takich zysków bo 95% czasu i tak ludzie grają w multiplatformy.

btw. Yakuza na Ps2 to było zaje'bista gra chętnie bym ograł kolejne częśći

Opublikowano

@Bartezzo

Zapomniales o platformowce(LBP),Heavy Rain,Journey,Flower. Jest na pewno wieksza różnorodnośc niż na xboxie

Opublikowano

@Bartezzo

Zapomniales o platformowce(LBP),Heavy Rain,Journey,Flower. Jest na pewno wieksza różnorodnośc niż na xboxie

Grałem w te gry (oprócz Journey) i jak dla mnie to nie są jakies systemsellery więc je pominąłem.

Opublikowano

@Olek

Żadna konsola nie gwarantuje Ci w dzisiejszych czasach tego, że włożysz płytkę i możesz mieć wyj.ebane, bo instalowanie gierek na konsolach już się dosyć spopularyzowało. Skoro nie lubisz kombinowania to rozumiem, że używasz komputerów dla idiotów od Apple'a? ;> (mam, polecam)

a Wii ? :] . ale mniejsza z tym, bo mialem na mysli porownanie konsol do pc. fakt ze konsole sa juz mniej konsolowe niz kiedys, ale to w dalszym ciagu zupelnie inna bajka. w tym przypadku wii>xbox>ps3>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pc

co do kompa, yup, tak samo telefon, i tak samo smieszy mnie, gdy uzytkownicy androidow pisza o wgrywaniu romow, bo im telefon nie dziala jak trzeba :]

Teraz PC wystarczy za 1500, gry wyraźnie ładniejsze i płynniejsze są, do tego za połowę ceny. Nowe Xboxy i PS3 w sklepach są po 1k około, nie opłaca się kompletnie brać je do multiplatform za taką kwotę. No i na konsolach z roku na rok jest coraz większy wyzysk z graczy, jeszcze trochę a wszyscy pójdziemy z torbami. :ph34r:

skladac stacjonarny pc tylko pod katem gier ? jeszcze mnie nie pogielo :]

Opublikowano

LeszeK- czy mi się wydaje czy ty próbujesz nawrócić tu kogokolwiek na "jedyną" właściwą drogę czyli granie na PC ? Zawsze pod koniec żywota danej generacji devi zwiększają swe zainteresowanie rynkiem PC(łatwo zrobić za(pipi)iście wyglądające gry) by w momencie pojawienia się następnej wszystko wróciło do normy czyli olewania PC i serwowania im portów z konsol ( w jakości adekwatnej do przewidywanej wysokości sprzedaży).

PS. Konsole zawsze będą miały przewagę dopóki będzie to zamknięta architektura w przeciwieństwie do PC.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

i tak wydaje mi się,że różnica na schyłku generacji pomiędzy ps360, a pc jest o wiele mniejsza niż w analogicznym okresie przy ps2. Praktycznie poza rozdzielczością i płynnym 60fps reszta to kosmetyka

Opublikowano

@Olek

a Wii ? :] . ale mniejsza z tym, bo mialem na mysli porownanie konsol do pc. fakt ze konsole sa juz mniej konsolowe niz kiedys, ale to w dalszym ciagu zupelnie inna bajka. w tym przypadku wii>xbox>ps3>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pc

Chciales powiedziec : PC>xbox>ps3>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>wii?

co do kompa, yup, tak samo telefon, i tak samo smieszy mnie, gdy uzytkownicy androidow pisza o wgrywaniu romow, bo im telefon nie dziala jak trzeba :]

Ciekawe czy tak tez mowisz o tych co wgrywaja custom rom na ps3 aby moc ladowac z gry z dysków itp...

skladac stacjonarny pc tylko pod katem gier ? jeszcze mnie nie pogielo :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.