Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Lul, a ja jestem ciekaw. Czy ktoś serio widzi te różnice? Jak widziałem porównania do Sleeping Dogs to tylko kuźwa wersja na PS3 była bardziej szara ;F Przeca tego się nie da zauważyć gdy sobie normalnie grasz. W poprzedniej generacji PS2 miało o wiele gorsze porty a i nikt nie narzekał.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Lul, a ja jestem ciekaw. Czy ktoś serio widzi te różnice? Jak widziałem porównania do Sleeping Dogs to tylko kuźwa wersja na PS3 była bardziej szara ;F Przeca tego się nie da zauważyć gdy sobie normalnie grasz. W poprzedniej generacji PS2 miało o wiele gorsze porty a i nikt nie narzekał.

Wersja na X360 jest w 720p, a na PS3 w 640p przez co jest bardziej zblurowana. Jak ktoś ma 2 konsole pod TV i ekran 40" to zauważy różnicę. Oczywiście jak się ma jedną konsolę, to nikogo nie powinno to za wiele obchodzić bo i po co.

Opublikowano

Trzeba być ostro ziebanym żeby twierdzić, że PS3 jest bardziej konsolowe niż X360. To na PokazieSlajdów mamy obowiązkowe instalacje i kilkuset megowe patche (które potem też trzeba zainstalować), to na konsoli Sony dało się oficjalnie zainstalować Linuxa, tylko na niej nic nie zrobimy bez dysku twardego, a nawet sam producent NIE przyznaje nigdzie że jest to konsola, ani w instrukcji, ani w reklamach, ani nawet w samym dashu, gdzie nie ma ani słowa "konsola" a jedynie co możemy zrobić to wyłączyć "system" (widzieliście podobną opcję w X360? tam wyłączamy konsole). Nie wiem co tam by Sony musiało jeszcze zrobić, żeby plejplebs wreszcie pojął, że z konsolą to to niewiele ma wspólnego i na pewno nie jest bardziej "konsolowa" nawet od pierwszego Xboxa, ale zaślepieni fanboye dalej psioczą swoje, hipokryci.

Opublikowano

tyle ze to nie XMB ma jądro Windowsa...

Opublikowano

Podobnie jak Dreamcast...konsola najbardziej "konsolowa" ;)

Opublikowano

A ponoć PS3 nie dostaje już gorszych multiplatform tylko nawet lepsze, tak ponoć Yeti pisze. Przeczy to właśnie z ME3 i ostatnimi wydaniami Śpiących Psów i Darksiders 2.

Z ME3 zgodze sie jezli chodzi o plynnosc. O SD nic nie powiem bo nie gralem ale z porownan wybika ze jest na PS3 gorzej. Ale Darksiders 2 to zly przyklad.

Czy wy w ogole widzicie ten absurd, ktora konsola jest bardziej konsolowa?

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Czy wy w ogole widzicie ten absurd, ktora konsola jest bardziej konsolowa?

Ps cicho nie psuj im zabawy.
Opublikowano
To, że Minecraft na X360 jest lepiej zoptymalizowane to FAKT
"optymalizacją" nazywasz ograniczenie gridu do 862 kwadratów? Gdyby zmniejszyć siatkę i ustawić fov na low to nawet pierwsza generacja netbooków to pociągnie.
Opublikowano

W przypadku Minecraft'a na x360 optymalizacja = kastracja :whistling:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Tak jak w przypadku każdej gry, która wychodzi na PC i konsole? heh

Opublikowano

tyle że wersja gry na xklocka a na pc różni sie tylko grafika i rozdziałka a w przypadku Minecrafta to kastracja

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

tyle że wersja gry na xkloceka a na pc różni sie tylko grafika i rozdziałka a w przypadku Minecrafta to kastracja

Minecraft jest ramożerny, a co można obciąć w takiej grze na konsoli jak nie powierzchnię świata? Rusz głową jak w niej jeszcze coś masz.

O modach nie wspominam, bo trzeba być debilem żeby po zamkniętej usłudze sieciowej spodziewać się modyfikacji robionych przez graczy.

Oczywiście psboty na PS3 czerpią pełnymi garściami z modyfikacji robionych przez graczy :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Oczywiście psboty na PS3 czerpią pełnymi garściami z modyfikacji robionych przez graczy :)

W takim LBP i owszem, czerpiemy :)

Opublikowano

wyprzedzając dyskusje, 14h psn to mniej niż 1,5h live'a, nie podwazajcie dla wlasnego dobra.

Opublikowano

Kreator leveli zrobiony przez DEWELOPERA to nie modyfikacje XD

Znowu nie błysnąłeś, heh. Radzę tylko czytać i się nie udzielać :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Don.. brniesz w ślepą uliczkę i niepotrzebnie próbujesz się bronić atakując innych. Oczywiście nie ma co się spodziewać modów na konsoli ale nie pisz tak, jakby ich brak nie był żadną wadą w porównaniu do wersji PC i, że "optymalizacja" w tym przypadku to to samo co w innych grach.

@ Milan: Jakie 14h? Pytam bo nie bardzo wiem o co chodzi (post: 14h psn to nie 1,5h live'a - wtf?).

e: Teraz jasne ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

chodzi o zapowiadana przerwe w działaniu psn, która oczywiscie jest niczym przy awarii live'a.

Opublikowano

Kreator leveli zrobiony przez DEWELOPERA to nie modyfikacje XD

Znowu nie błysnąłeś, heh. Radzę tylko czytać i się nie udzielać :P

Oczywiście. Modyfikacjami jest content stworzony przez graczy. To zaś, że kreator jest oficjalny, nie ma nic do rzeczy. W takim Wiedźminie (D'jinni), czy Skyrim'ie (Creation Kit), również były dostępne oficjalne narzędzia.

Opublikowano

Emet, no ja się tylko zastanawiam w jakich to grach na PS3 są te mody, że nagle ich brak w jakiejś grze na X'a to jakaś mega wada. A ataki? Jak ktoś nie odróżnia edytora z gry od modyfikacji robionych przez domorosłych zapaleńców, to sam się prosi.

A co do Milana - jak to co? Konserwacja PSN pewnikiem.

Opublikowano

ps3 dostaje gorsze porty jako użytkownik 2 konsol widzę róznicę,gry działają w niższej rozdzielczość na ps3 kolory często są dużo gorsze widać to w szczególności na dużych telewizorach.Miałem ostatnio nowego gost recona pożyczonego na ps3 wygląda on okropnie w porównaniu z xboxem.Ubi robi najgorsze porty a niby tacy friend z sony.

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

ktora konsola jest bardziej konsolowa?

Wiadomo, że Gamecube, zaraz za nim DC.

Cokolwiek macie w głowach pod pojęciem "konsolowości", to obecna generacja zbytnio nie stara się taką być, żeby nikt potem M$ czy Sony nie wytknął, że stoją w miejscu.

Opublikowano

a ps2?

Opublikowano

Cokolwiek macie w głowach pod pojęciem "konsolowości", to obecna generacja zbytnio nie stara się taką być, żeby nikt potem M$ czy Sony nie wytknął, że stoją w miejscu.

W czym DC, czy GCN są bardziej "konsolowe" od np SNESa, czy PSXa?

Opublikowano

Boty nie widza ZYEBANEJ grafiki w sleeping dogs na ich kompsoli (*).

a.) nie znaja sie

b.) trolluja

Opublikowano

Syf zagrabił już systemy operacyjne trzeba zrobić wszystko by powstrzymać tych złodziei by swoją polityką nie zagrabił jeszcze rynku konsol.

Edytowane przez Dixi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.