Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

xD

Czy tylko mi pleyplebs kojarzy się z PiSem?

I kto to pisze? Ty? Dobre.

Opublikowano

Uważaj, bo mateczka Microsoft tylko czyha na wolność wszystkich kąsolomaniaków... a mogli wsadzić jakiś upośledzony procek i zrezygnować z tych kilku plików od Windowsa. :( Zdrajcy narodu...

Opublikowano

Jakbym kupil teraz ps3 razem z plusem to bede mial dostep do tych wszystkich gier wydanych dotychczas?

Nie wszystkie, ale niektóre są w stałej ofercie (np. LittleBigPlanet 2, Motorstorm: Apocalypse, Infamous 2), a niektóre z jakiś przyczyn z oferty nie znikają choć powinny już dawno (np. Deus Ex: Human Revolution). Tak czy siak, im wcześniej nabędziesz Plusa, tym więcej gier dostaniesz - proste :) Na miejsce tych co znikły pojawiają się nowe - ot rotacja.

No widzisz. Ja największe hity z P+ (Deus Ex, RDR) ograłem już dawno temu, więc kupując P+ zmarnowałbym pieniądze.

Jesteś pewien że ograłeś WSZYSTKIE mocne gry z P+ ? Gratuluję dużych zarobków, czasu i ultra mega pecha że akurat na te trafiłeś. Niemniej gry na P+ będą regularnie się pojawiać, minimum 3 w miesiącu, a i jeśli wtedy trafisz na te gry które ograłeś, to może idź przy okazji puść totka, bo widać że masz wyczucie. Jeśli jednak trafisz na 2-3 gry które nie ograłeś, to już jesteś do przodu. Oczywiście jestem przekonany, że nie ograłeś większości tytułów z Plusa i ten argument jest czysto hipotetyczny.

Tak czy owak, argument że "prawdziwi gracze" ograli już dawno te gry, jest z du.py jak wielokrotnie pisałem, liczba sprzedanych PS3 i kopii tych gier jest różna tak bardzo, że można powiedzieć że dzięki Plusowi dużo ludzi w te gry zagra po raz pierwszy. Poza tym niekiedy gry wychodzą na premierę, jak np. Machinarium czy Virtua Fighter 5: Final Showdown, więc tutaj choćbyś nie wiem jak się starał dos.rać tej zaje.bistej ofercie tym nędznym argumentem, to nie da rady - nie ma szans byś zagrał w grę przed premierą (legalnie :) ).

Dodatkowym atutem jest, że oferta Plus zwiększa liczbę ludzi grających w multi w dany tytuł - bo ponieważ każdy Plusowicz tą grę dostanie, tak każdy może włączyć multi i grać z innymi Plusowiczami (i tymi którzy grę kupili poza Plusem).

W ogóle to serio kuriozum, Sony wspięło się na wyżyny tego co mogłoby dać graczom, czego nikt na taką skalę nigdy nie robił - a i tak jakieś pupościski narzekają i znajdują jakieś bzdetne argumenty że niby ta oferta jest ch.ujowa :D :D :D Świat staje na głowie! Lepiej jest nie mieć (XBL Gold!) niż mieć (P+) :D

A na koniec najlepsze - wyobraźcie sobie kogoś (nawet zapalczywego gracza) który dopiero kupuje PS3. NIE MA LEPSZEJ oferty niż P+ dla niego, bo od razu za 140 PLN dostaje ponad 10 gier z czego większość to duże tytuły i must have'y.

Co bys nie napisal to i tak PS3 wypada gorzej w tym roku. No ale w przyszlym bedzie pewnie na odwrot, tylko bedzie mnie to malo obchodzic bo bede grac juz na nextboxie.

No właśnie patrząc na sytuacje obu konsol, to nawet po miażdżącym 2011, gdy PS3 siłą rzeczy ma słabszy rok ex'owo, to nie jestem pewien czy 2012 jest rokiem X360 :) Zresztą i tak na daną chwilę xboxowcy dopiero CZEKAJĄ na swoje mocne tytuły, i poczekają jeszcze dwa miesiące. Niewiele czasu później, choć w 2013 już zaczynają wychodzić killer'y na PS3 :)

A rok 2013? Jeśli konsole wyjdą pod koniec 2013, albo nawet w 2014, to masz jeszcze rok męczenia się z dogorywającą konsolą, z jednym ex'em i multiplatformami (które można spokojnie ogrywać na PS3). Tymczasem PS3 dostanie nie tylko multiplatformy, ale też mocarne tytuły na wyłączność które spokojnie zgarną nagrody, nawet jeśli w końcówce roku wyjdą tytuły na next gen'y :)

Ps. I mimo że mam racje, pewnie i tak dostanę minusy, a które i tak leję ciepłym moczem - alterki xbockie + xboty do boju!

Opublikowano

Chocby nie wiem co staralo sie napisac, to trzeba miec problemy z glowa, zeby twierdzic ze PS+ to chvjowa oferta.

Wkurza mnie tylko, ze na razie z gier miesiaca najwieksze hity to moje premierowki jak DE:HR, RDR, DS2, ale takie Darksiders, Borderlands i sporo gier PSN to swietna sprawa, bo dzieki temu kupilem Darksiders 2 w premiere i biore Borderlands 2 tez day one.

Opublikowano

Boty nie widza ZYEBANEJ grafiki w sleeping dogs na ich kompsoli (*).

a.) nie znaja sie

b.) trolluja

grałem w demo i nie powiedział bym, że grafika jest zyebana, przynajmniej w zamkniętych lokacjach (tylko takie były w demie) . może na x wygąda lepiej jako całość. pytanie tylko, czy różnice są mocno zauważalne w ruchu czy tylko na sreenach.
Opublikowano

Mendrek ma racje, te wasze pierdo,lenie że plus jest bez sensu jest tak smieszne że rzec mi sie chce, gdyby nie to że mam cfw 3.55 to bym na bank kupił plusa, ponieważ jako człowiek z zyciem osobistym nie mam czasu grac 8h dziennie i wole ogrywac co lepsze hity nie koniecznie w dzien premiery, wiekszosci gier z plusa pewnie nie przeszedłem, a widze ze jest mnostwo fajnych gier wartych tych guzikow na rok.

Panowie, nie znam waszych imion wiec sorka za spoufalanie sie, ale opanujcie sie do ch,uja.

No ale minusa zapodałem, huehue.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Tylko kto tu pisał, że PS+ jest do bani bo jakoś czytam temat i nie widzę. Jedyne co Albert napisał to że dziwi się osobom, które się uważają za forumowych HC graczy, siedzą pół dnia na forach, a nagle się okazuje, że omijali przez lata gry powszechnie uznane przez społeczność i to z gatunków, w które stale grają.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ja tez uwazam, ze ps+ to super oferta.

Tyle, ze to tylko pokazuje w jak zlej sytuacji jest sony.

Ale gracze oczywiscie korzystaja z tych ostatnich drgawek dawnego giganta z japonii :)

Oby tylko nie bylo znowu sytuacji, ze M$ wydaje konsole, a sony komputer, bo to bedzie juz naprawde koniec, po tym jak vita umarla zanim w ogole sie urodzila :potter:

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Albert ośmieszył się z porównaniem z karnetem do restauracji, widać wyobraźnia nie jest jego najsilniejszą cechą.

Poprawie wiec jego porównanie by widział o co chodzi.

Koszt obiadu to powiedzmy dla normalnego człowieka 10 zł dziennie, razem 300zł miesiecznie.

Ty narzekasz że za karnet w cenie 20 zł miesiecznie dostajesz obiady warte 200zł a nie 300zł.

Rozumiesz? cena plusa co cena dwóch gier które dostajesz na start albo lada moment, i już masz zwrot kosztów, reszta za darmo przez cały rok.

Patrz, ide do restauracji, i po drugim pysznym obiedzie np. w ciągu 10 dni już mam zwrot kosztów, i moge teraz dalej zrec w chacie za 10 zł dziennie.

Jak co to na pw wysle łatwiejsze porównania.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Ja od prawie roku mam plusa i w tym czasie nie kupiłem ani jednej gry - tytuły pudełkowe, które jednocześnie mają wersje na psn pewnie wcześniej czy później pojawią się w plusie, kumple pożyczają mi gry, do tego mam coraz mniej czasu na granie i choć konsolę włączam regularnie to przeważnie na której niż 40min dziennie. Nie jaram się już kupowaniem czegoś na premierę(bo po co jak i tak tytuł będę kończyć z miesiąc) i raczej już w tej generacji poza wykupywaniem rocznej subskrycji na plusa nie wydam na gry już ani złotówki. tLoF, Beyond czy GoW:A pożyczę od znajomych.

Dla mnie plus to idealna oferta, choć fakt faktem w czasach studiów, gdy miałem czasu jak marasu, bawiłem się w szefowanie klanami, grałem minimum po 3h dziennie, a zarobiony hajs wydawałem tylko na 3 rzeczy: na gierki, imprezy i na randki z dupami itp to może bym inaczej pisał.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Wytlumacz jeszcze na prostytutkach, ze np. masz gratis loda + wylizywanie rodzynow.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

No ok, mysle ze jak nie zrozumie na jabłkach w koszyku to zapodam prostytutki.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Mi tam plus sie podoba. Wprawdzie sa w nim gry, ktorych bym normalnie nie kupil (albo juz mialem), ale zawsze w cos tam sie pogra po taniosci. Plus to dobra oferta dla PS3 bo na ta konsole nie ma exow ciekawych w tym roku.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Don, no ale widzisz, nie każdy ma AŻ tyle czasu, AŻ tyle wydaje na gry, a Plus stara się dobierać różne gatunki, oraz gry które uszły mainstream'owi (np. Outland, Chime Super Deluxe). Serio, trzeba byłoby mieć masę czasu i kasy, żeby zagrać we wszystkie gry z Plusa, a te co wychodzą w Plusie na premierę, to kolejny atut :)

Mam nadzieję, że ta dyskusja i głosy poparcia dla P+ na zawsze utną języki malkontentom, którzy wciąż na coś w tej ofercie narzekają.

Opublikowano

Ficuś: Więcej takich klientów jak Ty i Sony może za rok zwijać interes :P A pożyczać gry od znajomych i grać za darmo to można było i bez plusa ;)

Nie wstyd Ci, że wbijasz kolejny gwóźdź do trumny Sony? ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Gorzej że jest wiecej takich jak ja ;]

Opublikowano

Ficuś: Więcej takich klientów jak Ty i Sony może za rok zwijać interes :P A pożyczać gry od znajomych i grać za darmo to można było i bez plusa ;)

Nie wstyd Ci, że wbijasz kolejny gwóźdź do trumny Sony? ;)

szczerze to wali mnie to :P zresztą tak jak ja robi coraz więcej osób, sam znam dwie co kupiły ps3 specjalnie dla plusa i już innych gier na tą konsolę nie zamierzają kupować poza pożyczeniem unchartedów/gow3 od znajomych

Opublikowano

Chyba jednak w Polsce jest więcej "firmware'owców" na X360 niż na PS3.

A mimo to PS3 i tak w Polsce ma się lepiej - co jest swoistym paradoksem, ale to tylko pokazuje jak silna jest ta marka w naszym kraju i już nie chodzi o możliwość piracenia :)

Opublikowano

Nie od dzis wiadomo, ze po ps3 czesciej siegaja casuale, ktorzy uzywaja ps3 raczej jako odtwarzacza br. Dla nich PS+ jest na pewno super oferta.

Opublikowano

Gorzej że jest wiecej takich jak ja ;]

W Polsce może tak, ale za granicą gdzie od dawna na szeroką skalę funkcjonują wypożyczalnie gier, to plus będzie dużo mniej popularny.

Opublikowano

Prawda jest że z powodu długiego okresu bez piratów ps3 utrwaliło sięw wielu głowach amatorów grania jako konsola nie do przerobienia, a xbox pojawił sie jako ta konsola która ma piraty i gry na dvd.

Z doswiadczenia to stwierdzam, jak juz ps3 było do przerobienia wielu nadal sie upierało ze nie da sie, a jak sie nied ało jeszcze to chcieli kupic mowiac ze pewnie juz jest przerobiona ;]

Stare dobre czasy gdy playstation było przerabiane niedługo po premierze, sadzicie ze ps4 i x720 przerobia, czy w koncu stworza maszynki nie do przerobienia? nie znam sie na technikaliach, ale vita chyba znalazło sposob z tymi kartami.

Nie od dzis wiadomo, ze po ps3 czesciej siegaja casuale, ktorzy uzywaja ps3 raczej jako odtwarzacza br. Dla nich PS+ jest na pewno super oferta.

Mysle ze głownym powodem jest siła stałych marek, jak ktos ogrywał god of wary, mgsy i inne, to wiedział od poczatku jaka kupi.

Swiezaki kupowały xa i ludzie adoptowani.

Opublikowano

Prawda jest że z powodu długiego okresu bez piratów ps3 utrwaliło sięw wielu głowach amatorów grania jako konsola nie do przerobienia, a xbox pojawił sie jako ta konsola która ma piraty i gry na dvd.

Z doswiadczenia to stwierdzam, jak juz ps3 było do przerobienia wielu nadal sie upierało ze nie da sie, a jak sie nied ało jeszcze to chcieli kupic mowiac ze pewnie juz jest przerobiona ;]

Stare dobre czasy gdy playstation było przerabiane niedługo po premierze, sadzicie ze ps4 i x720 przerobia, czy w koncu stworza maszynki nie do przerobienia? nie znam sie na technikaliach, ale vita chyba znalazło sposob z tymi kartami.

Piraci na X360 to margines. Konsola wcale nie musi być nieprzerabialna, wystarczy że ludzie chcą korzystać z sieci i automatycznie większość oleje piraty.

Opublikowano

+ w większości sklepów zazwyczaj siedzą za ladą takie typy jak Mendrek (bierz Pleya, bo lepszy!), no i oczywiście nie przepadają za Xboxem, bo... jest od Microsoftu xD ostatnio tak usłyszałem od typków, czyli typowe, żenujące "argumenty" zaślepionych fanów tej pseudo konsoli co w sumie chyba nie dziwi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.