Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

(pipi) prawda, (pipi)enie z Toba o niczym Leszku, (ktos powiedzial, ktos potwierdzil, widocznie tak musi byc!). Wszytsko mu normalnie smiga - czyli jak, tak jak na konsoli ? A CRYSISA 2 w HD z obrazem rzuconym na 46 cali odpali chociaz w 30 klatkach ? Sorry, skladam komputery co jakis czas dla znajomych i klientow i mam dostep do wszystkich hurtowni w Warszawie. Wiem, ze komputronik nie jest najtanszy, ale roznica cen nie jest juz taka jak kiedys i ch(pipi) mnie obchodzi to, ze Radeony sa do niczego, ale swoje tez kosztuja. Jak policzysz normalny zasilacz, normalna plyte glowna, normalna obudowe, system operacyjny i nawet "pi,zdowatego"RADEONA a nie uzywane szroty z allegro to mozesz zapomniec o zmieszczeniu sie w swoje wyssanej z palca kwocie.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 299,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

to podaj ceny obojętnie z jakiego sklepu ... ja bym chętnie nabył sprzęt za 1,5k kltóry mi odpali C2 w 1080p

Opublikowano

w kryzysa to on chyba nie grał, i do dzisiejszych gier wystarczy dwu rdzeniowy procek, a ten z płytą główną kosztuje grosze.

Opublikowano

no a podasz pełną specyfikację dla mniej ogarniętych w temacie?

Opublikowano

Dobra, widze ze nie mamy o cyzm rozmawiac. Intel i3 3,3 GHZ boxowy kosztuje mniej wiecej 471 zł. Dobra płyta główna Asusa około 280 zł ! Te 2 czesci to juz cena konsoli!

Edytowane przez easye

Opublikowano

nie chodzilo mi o i3. On ma chyba core 2 duo, jak wróci z urlopu to go zapytam co tam ma dokładnie.

Opublikowano

to widze, ze zlozyl sobie super zestaw z czesci, ktorych nawet w sklepach juz nie mozna kupic...

Opublikowano

no jak widać nie trzeba mieć tych najnowszych części, żeby gry śmigały.

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Jak widac nadal nie znamy tej magicznej specyfikacji, jak juz jakas wymyslisz to daj znac.

Opublikowano

ide o zaklad ze na tej magicznej specyfikacji w cale nie wygladaja lepiej niz na 7letnim Xboxie.

Opublikowano

czyli kolejny PC towy mitoman ... :(

szkoda bo za 1,5 k chętnie bym pograł w BF3 1080p 60 klatek :( - wersja konsolowa mi nie podeszła :(

Edytowane przez typfon

Opublikowano

core 2 duo, jakaś tam płyta gigabyte, 4 gb ram (albo 8, nie pamiętam), radeon 6850 (ten radek akurat w miarę dobrze śmiga)

aha, zawsze jakaś gra ma czasami ścinki, i nie ważne czy to jest konsola, czy PC z kartą za 4k.

ide o zaklad ze na tej magicznej specyfikacji w cale nie wygladaja lepiej niz na 7letnim Xboxie.

ROTFL xD w du,pie byles, gó,wno widziałeś, ale (pipi)ić musisz, co nie? :)

Opublikowano

Dokładnie. A trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Komputer na ten moment, a komputer na jakiś czas. Nawet jeżeli odpalisz coś teraz to za rok możesz już mieć z tym problem. Bo tam z miesiąca na miesiąc zmienia się sytuacja z podzespołami. Taki jest Pc,

Opublikowano

core 2 duo, jakaś tam płyta gigabyte, 4 gb ram (albo 8, nie pamiętam), radeon 6850 (ten radek akurat w miarę dobrze śmiga)

aha, zawsze jakaś gra ma czasami ścinki, i nie ważne czy to jest konsola, czy PC z kartą za 4k.

ROTFL xD w du,pie byles, gó,wno widziałeś, ale (pipi)ić musisz, co nie? :)

taka kiepska ta psecyfikacja ... jakaś tam płyta, 4 albo 8 GB ramu ... no i to wszystko ...

w sumie to tylko radka zapamiętałeś ;) ? i niby mu bf 3 chodzi w 1080p na tym?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

bo nie pamiętam dokładnie, zapytam go jak wróci z urlopu. Wiem tylko że nie dał więcej za wszystko niż 1500.

tak, BF3 chodzi mu w 1080p.

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Leszek pol roku temu:

>> buhahhaha graj sobie na tym pececie za 5 tys., ktory starczy ci na pol roku, SROTFL PS3 FOREWER <<

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

bo nie pamiętam dokładnie, zapytam go jak wróci z urlopu. Wiem tylko że nie dał więcej za wszystko niż 1500.

Dobra, ale nie pieprz, że na full ustawieniach chodzi mu to jeszcze w 60fps/1080p.

Bo na tej karcie radeon 6850 ledwo wyciąga 25fps (i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że wyniki są z platformy testowej ze znacznie lepszym prockiem - podkręcony i5 750 i porządną pamięcią ram, a nie tam najtańszą byle byłoby 4gb).

bf3ul.jpg

http://www.benchmark...rona/15973.html

Jasne, że to i tak znacznie lepiej/więcej niż to co osiągają obecne konsole, ale trzeba wziąć pod uwagę, że takiego x360 wyrwiesz już za trzy razy mniejszą cenę.

edit: literówka ;)pasek1.pngpasek1.png

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

no wiadomo, że znajdzie się z 3 gry, które lepiej wykorzystują te droższe karty na ultra ustawieniach.

Opublikowano

Na kompie za 1500

Dobra, ale nie pieprz, że na full ustawieniach chodzi mu to jeszcze w 60fps/1080p.

Bo na tej karcie radeon 6850 ledwo wyciąga 25fps (i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że wyniki są z platformy testowej ze znacznie lepszym prockiem - podkręcony i5 750 i porządną pamięcią ram, a nie tam najtańszą byle byłoby 4gb).

bf3ul.jpg

http://www.benchmark...rona/15973.html

Jasne, że to i tak znacznie lepiej/więcej niż to co osiągają obecne konsole, ale trzeba wziąć pod uwagę, że takiego x360 wyrwiesz już za trzy razy mniejszą cenę.

edit: literówka ;)pasek1.pngpasek1.png

Nie porównuj ustawień ultra do tego co mamy na konsolach czyli low. Na ustawieniach średnich w rozdziałce 1080p będziesz miał bez problemu 60 fps

Opublikowano

Nie porównuj ustawień ultra do tego co mamy na konsolach czyli low. Na ustawieniach średnich w rozdziałce 1080p będziesz miał bez problemu 60 fps

Pewnie tak, ale leszek kilka razy już próbował nam wmówić, że na takim kompie to na FULL ustawieniach będzie to chodzić w 1080p/60fps.

W ogóle porównujecie 7 letnie konsole z dzisiejszymi niezłymi komputerami. Spróbuj odpalić BF3 na komputerze sprzed 7 lat (kupionym wtedy za te 2000zł) i zobaczysz, że nawet nie będziesz miał tego co jest na PS360 (720p/mid/30fps).

Opublikowano

Po co miałbym teraz wydawać po 2 tys., żeby pograć w tytuły, które mam dostępne na posiadanej PS3, to że jest jakaś tam różnica w grafice aż tak bardzo mi nie przeszkadza, dla lepszej tekstury nie będę wykładać na stół takiej kasy, po te pieniądze wolę odłożyć na next-gena (kwestia 1,5 roku).

Uważam, że i tak człowiek wychodzi obecnie lepiej na zakupie konsol, które może i teraz są już przestarzałe ale nadal potrafią zaoferować co trzeba. Teraz kupilbym PC za dwa kawałki, a za rok znowu muszę coś do niego dołóżyć. Raz, że nie za bardzo mi się widzi takie dokładanie do sprzętu a dwa od zawsze grałem na konsolach i tak już pewnie zostanie.

Opublikowano

Przeciez radeon 6850 kosztuje w granicach 600-650zl! Dodasz dysk twardy za srednio 250 zl i znowu 2 czesci=konsola.Gdzie (pipi) tutaj plyta, procek, obudowa, ram, system, zasilacz?

Gdzie tu logika? Zeby zobaczyc to samo w lepszej rozdzialce i z elementami czasteczkowymi. Na dodatek polowa gier w ogole nie wychodzi, a zdarza sie ze robia je zupelnie inne studia. Ile lat FIFA na PC byla (pipi)owsza niz ta z konsol, bo robil ja zupelnie inny zespol? Ggy my dostawalismy nowy silnik, gracze pecetowi aktualizacje skladow itp.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No jak bym nie kombinował, taki PC, który byłby aktualnie ok (nie mówię o 1080p/60FPS) to jednak 2k.

AMD Phenom II X4 (3,4 GHz, 4 rdzenie)

na jakimś tanim szicie od ASRocka za 150zł

z 8GB DDR3 AMD Performance

GeForce 550Ti

no i wiadomo, jakiś ogarnięty zasilacz typu Aerocool, dysk twardy SATA2 jakieś 750GB, zwykła nagrywarka dvd od ASUSa, do tego obudowa, która nie rozpadnie się po miesiącu i mam dokładnie 1920zł i PC ma sporo części w jakości "zestawu komputerowego" z Carrefoura.

Gdyby z tego zejść do 1500zł, to nie byłoby sensu w ogóle tego brać. Ja jestem za konsolą, bo po prostu mam tę wygodę, że jakaś gra mi się na półce spodoba i po prostu ją biorę, mimo tego, że na sprzęt do grania wydałem grosze i to ponad 4 lata temu.

Edytowane przez Linek

Opublikowano

Ja bym nie chcial wkladac fajnych czesci do shitowej plyty glownej (serca komputera)

Do tego oryginalny system jak nie jestes z liceum i juz masz ponad 2200 zl, a nadal nie jest to demon predkosci, ktory udzwignie wszystkie gry w HD. Za rok zas, przy starcie nowych konsol bedziesz mogl go juz tylko do internetu uzywac...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.