Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kto będzie następny? Stona?

Don't Underestimate the Power of PlayStation!

Opublikowano

Stono, znam wielu co mieli dość PC-ta (w tym mnie) i kupili konsolę.

Nie znam nikogo kto miał dość konsoli i kupił PC-ta... prędzej inną konsolę.

Nie ma co być upartym, z konsolami po prostu jest lepsza frajda.

Przecież parę stron temu bodajże Paliodor opuścił PS3 na rzecz PC :confused:

Jeszcze nie opuściłem ;) , jak pisałem lista gier jakie jeszcze chcę przejść troszkę pozycji ma. Tak jakbym miał się bawić w cyferki to z graniem wygląda to u mnie tak, że mniej więcej 80% czasu to PC, a reszta PSP/PS3 i PS2. Za czasów PS2 było odwrotnie no ale takiej generacji jak poprzednia raczej już nie będzie więc i platformy do grania się u mnie pozmieniały. Kto wie może troszkę więcej będę pykał na kąsoli jak kupię 3DS'a.

A to czy dana konsola ma 1 rdzeń czy 8 to tylko szczegół, ważne jakie gry oferuje i czy odpowiadają one twoim gustom. No ale jak ktoś się jara takimi rzeczami to już jego sprawa.

Opublikowano

mam nadzieje ze mendrek trolluje, bo jego argumenty sa naprawde tak obierane na sile i wymijajace ze szok.

male sprostowanie: rynek obral konsole na swoj target przewodni z jednego wzgledu: poniewaz na nim niemozliwe jest granie w multi na piratach- ban po paru dniach. na pc mozna to obejsc tworzac wirtualna siec lokalna na hamaku i juz smigasz z ziomeczkami. kwestia czasu kiedy konsole rozwina sie na tyle by home stal sie adekwatnym systemem operacyjnym zdolnym do postawienia hamachi. wtedy wasza 'oplacalnosc' spadnie o tyle o ile spadla na pc.

po drugie, rynek konsol, jako ze stal sie dominujacy jest powodem calkowitego upadku dynamicznego rozwoju gier. wlasciwie wszystkie gry, przez 6-7 lat kazdej generacji moga wygladac prawie identycznie tak samo dobrze, tj. nie przeskoczysz mozliwosci technicznych konsoli. Crysis- gra z 2008 rocku na ustawieniach najwyzszych, przy obecnych standardach graficznych na konsoli (za ktorymi stoi UC3, GOW3, topowe scigalki itd) wyprzedza obecna generacje, pomimo 4 lat. serio, gdyby ktorys sciagnal klapki z oczu i mial mozliwosc zagrania osobiscie w ta gre na ustawieniach na jakich zostala stworzona, po po prostu uruchomil by sobie mozg i doszedl do jednego fundamentalnego wniosku- jakosc gier idzie w parze z rozwojem technologicznym- rozumiem ze Wy. gracze konsolowi wymagacie rozwoju jakosciowego gier? skoro wam pasuje granie przez 7 lat na tym samym hardwarze, to przeciez mozliwe jest to samo na pc, nie trzeba nic dokupywac- to kwestia optymalizacji i wiadomo ze czasem sie tego nie che robic na pc, dlatego jest gadanie "poczatek a koniec zywota generacji to 2 rozne swiaty" no dobra, ale to nie zmienia faktu ze sprzet masz caly czas ten sam, wiec chodzi jedynie o optymalizacje i wyciskanie dzieki niej sokow z urzadzenia.

reszty poki co nie chce mi sie komentowac, bo zalozenie ze komputer nie sluzy do grania to tak jakby powiedziec, ze handheldy ktorymi staja sie teraz smartfony tez nie powinny sluzyc do grania i jedyna sluszna sciezka jest granie na konsoli podpietej do klanapy i telewizora.

Opublikowano
serio, gdyby ktorys sciagnal klapki z oczu i mial mozliwosc zagrania osobiscie w ta gre na ustawieniach na jakich zostala stworzona, po po prostu uruchomil by sobie mozg i doszedl do jednego fundamentalnego wniosku-jakosc gier idzie w parze z rozwojem technologicznym- rozumiem ze Wy. gracze konsolowi wymagacie rozwoju jakosciowego gier?

A po co uruchamiać mózg? Przecież to dzięki "waszemu" postępowi, wymagające myślenia przygodówki, poszły w niszę na rzecz "wspaniałych", fps'owych benchmarków.

Osobiście mam w głębokim poważaniu ten wasz "postęp". Ja chcę tylko powrotu wymagających gier. Ich wygląd zaś, to dla mnie sprawa drugorzędna.

Opublikowano

A po co uruchamiać mózg? Przecież to dzięki "waszemu" postępowi, wymagające myślenia przygodówki, poszły w niszę na rzecz "wspaniałych", fps'owych benchmarków.

Osobiście mam w głębokim poważaniu ten wasz "postęp". Ja chcę tylko powrotu wymagających gier. Ich wygląd zaś, to dla mnie sprawa drugorzędna.

No ale właśnie to co w pewnym okresie zepsuło rynek pc czyli zalew fps'ów, gonitwa za grafą i przy okazji popularność gier mmo, robi to samo teraz na konsolach z wyłączeniem gier mmo. Za to konsole dorzuciły sobie DLC,różnego rodzaju passy i tzw. "cinematic experience", które coraz bardziej się nasila.

Rynkiem rządzi obecnie mainstream tak jak nigdy dotąd i na powrót wymagających/oryginalnych gier raczej nie ma co liczyć, fakt wyjdzie raz na ruski rok taki Demon/Dark Soul ale to wiele nie zmieni.

Jakąś tam ostoją gier oryginalnych, wymagających i oferujących coś nowego w dziedzinie gameplay'u są gry twórców niezależnych (Legend of Grimlock, Super Meat Boy,VVVV itd.), jakie pojawiają się na PC ale tez czasem na XBL i PSN. Więc jakaś alternatywa zawsze istnieje.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A ci ciągle tylko grafika i grafika. Co wy ku'rwa macie pięc lat żeby tylko wizualiami się podniecać? Co z tego, że grafa zaje'bista jak gra nuda i pokaz tylko silnika (crysis).

Opublikowano

A ci ciągle tylko grafika i grafika. Co wy ku'rwa macie pięc lat żeby tylko wizualiami się podniecać? Co z tego, że grafa zaje'bista jak gra nuda i pokaz tylko silnika (crysis).

Poza tym grafika to nie tylko strona techniczna ale też design itd.

Opublikowano

No i w takim Deusie desing był w miarę ale technicznie ta gra leży i kwiczy, co nie pozwala za bardzo się wczuć ergo grafa jest ważna.

Opublikowano

Dejw się oficjalnie spedalił. Szkoda chłopa, dobry hejter był.

PS. Spróbuj teraz do mnie dzwonić sprzedawczyku ;)

Opublikowano

Chyba sprzedam Xboxa, bo fani konsoli SONY sa dla mnie bardzo uprzejmi, a Xboty chamskie i bezczelne :(

Opublikowano

To już pewne, Jaczes przygotował misternego troll'a :)

Opublikowano

@Stona

Po co dyskutujesz z Mendrkiem? Przecież to oczywistym, że wszystko co pisze to marnej jakości trolling

Tak przynajmniej sobie to tłumaczę, bo z drugiej strony, jeśli wierzy w to co sam pisze to tym bardziej nie ma sensu z nim dyskutować.

a tak na marginesie - za PC przemawiają dwie gry, których nie uświadczymy na konsolach - Starcraft 2 i Battlefield 3 :sorcerer:

Opublikowano

a tak na marginesie - za PC przemawiają dwie gry, których nie uświadczymy na konsolach - Starcraft 2 i Battlefield 3 :sorcerer:

Myslalem ze 3DMARK 11 :(

Opublikowano

No też nie dopuszczam do siebie myśli że on to pisze na poważnie ;)

Dyskutuję sobie z nimi bo mi się nudzi w pracy.

Opublikowano

6mSP0.gif

Opublikowano

No ale rozumiem że Ty grywasz w smarki.

Choć skoro grywasz w BF3 na kĄsoli to mnie to w sumie nie dziwi.

Opublikowano

ale w benchmarkach jest fajna grafika, troche samograj ale moze byc fajne :P

Opublikowano

Nie nie pomylilem sie

3/4 wiary kupuje te pecety zeby chwalic sie punkcikami w smarkach.

W ogole nie gralem w BF3 ani na PC ani na Konsolach Stonek :/

Edytowane przez Codename

Opublikowano

ale w benchmarkach jest fajna grafika, troche samograj ale moze byc fajne :P

W sumie masz rację. Smarki to takie same samograje jak na jednordzeniowych PS3.

Opublikowano

*kaszel* S.T.A.L.K.E.R.? :whistling:

Opublikowano

I tak gry lepiej się sprzedają na "kąsolach" :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.