Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Mariana może tak, Zeldę nie.

Nagle fani Nintendo grający przez lata na konsoli SD mają doceniać rozdziałkę 1080p w grach, które również będą dostępne na dwóch innych, 6 letnich konsolach. Coś co było do tej pory argumentem na pecetach i nikt na to nie zwracał uwagi, ma być teraz kartą przetargową w przypadku Wii U. No i oczywiście nie wszystkie gry będą w full HD - taki ME3, Batman czy Darksiders to nadal 720p.

No ale jak ktoś tak bardzo chcę pograć w black klopsa 2 w full hd...

No, WiiU pocieszy się next genowością cały rok. Co ja mówię, już na E3 2013 posiadaczom tej konsoli zrzedną miny.

Wątpię. Ludzie decydujący się na WiiU, nie robią tego dla grafiki.

No Andrew piszę że dla grafiki właśnie, to jak to jest? No chyba żeby nie pograć w to

Assassin's Creed III

Batman: Arkham City Armored Edition

Call of Duty: Black Ops II

Darksiders II

Disney Epic Mickey 2: The Power of Twodisney

ESPN Sports Connection

Game Party Champions

Just Dance 4

Madden NFL 13

Marvel Avengers: Battle for Earth

Mass Effect 3: Special Edition

NBA 2K13

New Super Mario Bros. U

Nintendo Land

Rabbids Land

Rayman Legends

Scribblenauts Unlimited

Sonic All-Stars Racing Transformed

Transformers Prime

Your Shape Fitness Evolved 2013

ZombiU

tak gdzieś z połowa gier dostępna na innych platformach (niektóre nawet od roku :))

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

No, WiiU pocieszy się next genowością cały rok. Co ja mówię, już na E3 2013 posiadaczom tej konsoli zrzedną miny.

Wątpię. Ludzie decydujący się na WiiU, nie robią tego dla grafiki.

No Andrew piszę że dla grafiki właśnie, to jak to jest? No chyba żeby nie pograć w to [ciach]

Ja będę brał WiiU dla exl. na konsole N. Patrząc po wynikach sprzedaży gier na konsole Niny, wnioskuję, że większość przyszłych użytkowników WiiU postąpi podobnie.

Opublikowano

na każda platforme bo2 wygląda żenująco

Opublikowano
  • Autor

No żenująco jak to każde Call of Duty, jeszcze inne sprawa to Treyarch, który jakimś miszczem kodowania nie jest, szczególnie jeśli biorą się za dany sprzęt pierwszy raz (CoD3 na X360 i połowa czasu gry w 30fps) albo trudny do programowania (BO na PS3). Powątpiewam więc w stałe 60fps @ 1080p.

Jak przeglądam neogaf to wielu ludzi nabędzie WiiU dla samego faktu posiadania nowej konsoli. Ludzie są na głodzie nowego sprzętu stacjonarnego, nie dziwie się.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

na każda platforme bo2 wygląda żenująco

jedynka na PC wygląda bardzo dobrze.

Opublikowano

No popatrz sobie na listę gier tylko na Wii U i jest parę ciekawych. Nie setki, nie dziesiątki - ale parę, tak samo jak na start innych konsol (o których mógłbyś kiedyś poczytać, może wtedy znikłoby to zszokowanie, że wśród tytułów startowych "połowa jest dostępna na inne platformy").

Nintendo ma chociażby rzadką umiejętność genialnego designu gry "na party", do grania z różnego rodzaju znajomymi, i na pewno sporo osób oczekuje, że kolejne New Super Mario oraz Nintendoland też będą miały tę cechę.

Nie sądzę, żeby jakaś wyraźna grupa ludzi kupowała dla herców. Z prostego wniosku - były produkty, których głównym punktem sprzedażowym była duża ilość herców i widać, że niewielka grupka wyda kasę tylko po to, żeby mieć mocniejsze bebechy. Po co? Na szerszą skalę - ludzie kupują to, co zobaczą. I to na pierwszy rzut oka, a nie że w tej wersji masz trawę z pojedynczych źdźbeł, a tam tylko płaski zielony dywan. Jeśli ktoś kupi, bo liczy na nieco ostrzejsze tekstury i detale w multiplatformach, to na pewno jest w bardzo wąskiej grupce. Teoretycznie jest taka możliwość, ale różnica raczej nie będzie tak duża, żeby to jakoś mocno wpłynęło na losy świata. Neogaf nie jest reprezentatywny dla całego społeczeństwa...

Opublikowano

I tak będzie mi się przyjemniej grało w tego COD'a niż inne strzelanki.

Opublikowano

Nie wiem co wy się tak uczepiliście WiiU. Daną konsole oceniam przez pryzmat gier dostępnych tylko na ta platformę. W przypadki WiiU jak na razie interesuje mnie tylko pełnosprawny Gaiden 3 i być może ZombiU (zobaczymy co z tego wyjdzie) . Ale pewnie podczas żywota tej platformy trafi się jeszcze kilka perełek jak choćby np. Bayo 2 która wywołuje u co poniektórych dupo ścisk. Mam zamiar kupić WiiU dla ex'ów tak jak zrobiłem z x360(i pewnie nextboxa jak MS postara się w tym temacie) i obie w moim przypadku będą służyć za uzupełnienie Ps3 (w przyszłości pewnie Ps4) Kupując kolejną konsole mam wy(pipi)ane na multiplatformy w tym momencie liczą się jedynie ex'y i to one decydują czy warto pchać się w ten sprzęt. Przynajmniej tak jest w moim przypadku :blum1:

Opublikowano

No ale jak ktoś tak bardzo chcę pograć w black klopsa 2 w full hd...

Sam wolisz x360 bo multiplatformy wyglądają nieznacznie lepiej od ps3. W przypadku WiiU i Black Ops 2 różnica jest spora 1024-768 vs 1920-1080p. Pomyśl jak wyszedłby battlefield 3 w 720p, detalach na medium i i antialiasingiem. Sadze że w USA wiele osób grających w fpsy wojenne kupi WiiU. Oferta Nintendo jest również atrakcyjna dla ludzi posiadających tylko 1 current gena.

Opublikowano
Swego czasu sporo mówiło się o tym, że po wprowadzeniu przez Sony usługi PlayStation Plus, firma pozwoli graczom na prowadzenie rozmów głosowych niezależnie od tego, w jaką produkcję aktualnie grają. Mijały miesiące, a o cross-game chacie nikt nawet nie wspominał. Aż do teraz...

Jak pisze jeden z użytkowników forum NeoGAF:

Kupiłem kartę PlayStation Plus na jeden rok po niższej cenie. Kiedy ją aktywowałem, zobaczyłem to:

AUAty-453x340.jpg

Jak można wyczytać na powyższym komunikacie:

Cross-game Voice Chat: zaproś swoich znajomych do rozmowy online, niezależnie od tego w jaką grę gracie, a nawet tego, czy są oni subskrybentami PlayStation Plus.

Drogie Sony, teraz nie pozostaje Wam nic innego, jak potwierdzić tę informację!

http://www.ps3site.pl/cross-game-chat-na-ps3-zostal-przypadkowo-ujawniony-przez-sony/127077

i tak im nie wierze

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Redaktorzy PS3site nie pierwszy raz walą kwiatki - to jest błąd, który pojawił się na stronach Playstation już w 2010 roku, a ten tekst jest dokładnym przekopiowanie tego z przed 2 lat.

3 minuty zajęło mi potwierdzenie tego.

Opublikowano

Partacze z Bethesdy

Bethesda says no DLC for PS3.

All PS3 “Skyrim” fans have been waiting for Bethesda to finally fix all the issues and release the “Dawnguard” DLC, but now it looks like it may never happen. Multiple sites, including Tech and Trend and Gaming Blend, report that Bethesda has announced issues with the DLC that is causing it to not function on its own. They add that the issues are potentially a detriment to all future DLC for “Skyrim.”

This announcement comes on the heels of yet another DLC release for the popular RPG. The recent DLC is titled “Hearthfire” and adds-on the ability to buy land and build a home. It also allows for children, possible servants, and conflict with people trying to attack the new homestead. This DLC was released for the Xbox 360 on September 4th. There is no release date for the PC version, and as stated above there seems to be a possibility that it will never be released for the PS3.

View slideshow: DLC not coming to PS3

The lack of DLC for PS3 owners is a definite downside for Bethesda. There still stands to reason that a good many PS3 owners will leave “Skyrim” completely out of sheer frustration. This could also potentially cause issues for Sony’s sales if diehard fans switch from PS3 to PC or Xbox 360. One can only hope that Bethesda can correct the issues they are having, and that they DLC will be playable for PS3 gamers.

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Partacze z Bethesdy

Bethesda says no DLC for PS3.

All PS3 “Skyrim” fans have been waiting for Bethesda to finally fix all the issues and release the “Dawnguard” DLC, but now it looks like it may never happen. Multiple sites, including Tech and Trend and Gaming Blend, report that Bethesda has announced issues with the DLC that is causing it to not function on its own. They add that the issues are potentially a detriment to all future DLC for “Skyrim.”

This announcement comes on the heels of yet another DLC release for the popular RPG. The recent DLC is titled “Hearthfire” and adds-on the ability to buy land and build a home. It also allows for children, possible servants, and conflict with people trying to attack the new homestead. This DLC was released for the Xbox 360 on September 4th. There is no release date for the PC version, and as stated above there seems to be a possibility that it will never be released for the PS3.

View slideshow: DLC not coming to PS3

The lack of DLC for PS3 owners is a definite downside for Bethesda. There still stands to reason that a good many PS3 owners will leave “Skyrim” completely out of sheer frustration. This could also potentially cause issues for Sony’s sales if diehard fans switch from PS3 to PC or Xbox 360. One can only hope that Bethesda can correct the issues they are having, and that they DLC will be playable for PS3 gamers.

beka z Sonybotów i ich "kosmicznego" sprzętu :D

śmienie by było jakby za jakiś czas się okazało że MS posmarował Bethesdzie za to żeby jednak tych DLC nie wypuszczali na ps3.

Edytowane przez Wściekły Pies

Opublikowano

Ciężko byłoby to ukryć z uwagi na to, że nawet Sony teraz przy tych DLC pomaga Bathesdzie.

Opublikowano

Wypuścili grę na PS3 która nawet nieźle wygląda i chodzi. Teraz nagle mają problemy z DLC. Beka z dewelopera 2012 roku.

Opublikowano

ale niech ktoś mi wytłumaczy: DLACZEGO MAJĄ PROBLEM? udało im się zrobić i wydać DLC do F3 i Obliviona na ps3? Udało. To dlaczego mają problem z skyrimem?

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano
  • Autor

ogqozo, możemy wykreślić stare-nowe gry z tej listy i wychodzi line-up równie przeciętny jak te które miało PS3 i X360. Tyle że w tym wypadku nie mamy do czynienia z next genem i choćby skały srały, to nadal będzie sprzęt zacofany i nie interesuje mnie to że fani Nintendo mają to gdzieś.

Sam wolisz x360 bo multiplatformy wyglądają nieznacznie lepiej od ps3.

wolę X360 bo ma lepsze exy

dla mnie

lepsze multiplatformy to taki mały, ale miły dodatek.

Oferta Nintendo jest również atrakcyjna dla ludzi posiadających tylko 1 current gena.

Ja mam jednego current-gena, w żaden sposób Wii U nie jest dla mnie czymś atrakcyjnym.

Opublikowano

ogqozo, możemy wykreślić stare-nowe gry z tej listy i wychodzi line-up równie przeciętny jak te które miało PS3 i X360. Tyle że w tym wypadku nie mamy do czynienia z next genem i choćby skały srały, to nadal będzie sprzęt zacofany i nie interesuje mnie to że fani Nintendo mają to gdzieś.

Sam wolisz x360 bo multiplatformy wyglądają nieznacznie lepiej od ps3.

wolę X360 bo ma lepsze exy

dla mnie

lepsze multiplatformy to taki mały, ale miły dodatek.

Oferta Nintendo jest również atrakcyjna dla ludzi posiadających tylko 1 current gena.

Ja mam jednego current-gena, w żaden sposób Wii U nie jest dla mnie czymś atrakcyjnym.

Akurat WiiU będzie next-gen'em dłuższy czas, nie tylko przez rok, do wyjścia PS4 i Xboksa, jak napisałeś. Nawet jeśli w krótkim czasie PS4 i nowy Xbox odstawią graficznie Wii, to ta konsola i tak będzie next-gen'em (choćby ze względu na rozwiązania, które odstawią poprzednią konsolę). Przecież chyba NG =/= lepsza grafika? Nie ma definicji NG, tak samo jak nie ma definicji dobrej gry. Zaraz ktoś się do tego stwierdzenia przyczepi, jednak z góry uprzedzam, że nie ma racji. Jeśli ma, chętnie usłyszę(i bardzo podziękuję), tylko jakąś sensowną. Taka osoba będzie moim growym guru na tym forum (bo szukałem długi czas, różne kombinacje). "Dobra gra" to takie potoczne stwierdzenie, podglądowe i subiektywne. Ludzie są różni i zależy, kto czego od gier oczekuje i jaki gatunek gier lubi. Jeśli PS4 będzie mocniejsze od nowego Xboksa, tzn. trochę lepsza grafika i fizyka, X360 przestanie być NG, bo PS4 jest trochę bardziej next?

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

Mazz-A nowy X i Play to nie bedą sprzęty technologicznie "zacofane" już na starcie? Zapewne mniej niż Wii U, bo wyjdą "ciut" później i za odpowiednio wyższą cenę. Jeżeli klient chciałby mieć możliwie najlepszy sprzęt pod gierki, to wybierałby PC, a nie konsole

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jeżeli klient chciałby mieć możliwie najlepszy sprzęt pod gierki, to wybierałby PC, a nie konsole

Czy jest jakieś forum konsolowe w Polsce, na którym banują za takie teksty? Będę wdzięczny za linki na PM.

Opublikowano
  • Autor

No jeżeli za wyznacznik stawiamy high-endowy PC wart parę tysi to będą rzeczywiście zacofane.

Jeżeli ktoś nie jest fanem N i chcę nabyć Wii U to przypomina mi to sytuację gdzie mają c5 letniego focusa kupuje się kolejnego, z salonu, tyle że po właśnie wprowadzonym face liftingu, no bo ładniej wygląda, jednocześnie wiedząc że za rok wychodzi Focus II. No ja bym się pare razy zastanowił.

Jeszcze Andrew piszę o fanach gier wojennych, no już ja widzę jak oni przerzucają się na zupełnie nowy sprzęt, porzucając swoich znajomych i milionową bazę graczy i logując się do Nintendo Network, sieci która równie dobrze może nie dorastać do pięt PSN, o XBL to już w ogóle nie mówiąc.

Opublikowano

Jeżeli klient chciałby mieć możliwie najlepszy sprzęt pod gierki, to wybierałby PC, a nie konsole

Czy jest jakieś forum konsolowe w Polsce, na którym banują za takie teksty? Będę wdzięczny za linki na PM.

Po prostu nie dodał wyrażenia "pod względem graficznym" przed słowo "sprzęt". A pewnie to miał na myśli.

Choć "grafikę" różnie ludzie rozumieją: niektórzy mieszają ją z designem, fizyką, animacją. No ogólnym odbiorem wizualnym, jako całość. Kiedy zaczną wychodzić pierwsze graphic-killer'y na PS4 i nowego Xboksa, w grę wchodzi też zasada "chcieć, a móc", bo konsole będą mimo wszystko tańsze (i żeby wyświetlić taką samą grafikę - w multipl. - w najwyższej rozdzielczości i z wysokim AA, trzeba się będzie nieźle wypruć na PC)

PS. Stawiam, że konsole będą potężne - jak na konsole - co by za szybko nie odstawać (graficznie).

E: No tak, jeszcze exclusive'y. Grafika może miażdżyć, a w gierkę na PC się nie zagra.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

Ciekawe co ze wsteczną kompatybilnoscia. Jeżeli plotki się potwierdza ze w ps4 będzie układ od AMD to o wstecznej kompatybilnosci możemy zapomniec :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.