Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

O (pipi)a, ale jaja. Jednak MaZZ miał rację - w Europie nie będzie wersji PS3 z 250 Gb dyskiem, będzie tylko 12 Gb za ok. 900 zł i 500 Gb za ok. 1200 zł :D

Wychodzi na to, że w Europie ceny poszły w górę, tym bardziej, że po obecnej cenie dalej będzie można kupić PS3... ale bez HDD XD

Ale przecież dalej są (i będą) dostępne "stare" slimki 160gb i 320gb, które teraz można wyrwać odpowiednio za 840zł i 890zł (ceny z ultimy), więc jak ktoś będzie miał głowę na karku to dalej będzie mógł kupić taniej i lepiej.

A tak w ogóle to w X360 dało się kiedykolwiek zmienić hdd na większy (ale taki normalny, a nie tam jakiś specjalny dedykowany od M$)??

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kufa a miałem w planach pod koniec miesiąca kupić sobie nową wersję PS3 licząc na cenę w okolicach 800 plnów... No nic to poczekam na WiiU albo wymienię 5 letniego xboxa na slimkę 250gb

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Jaka żenada czytając komentarze żyd boksów. Obojętnie co by SONY nie zrobiło to byście jak stado baranów tak samo szukali dziury w całym. Obojętnie co. Cena by spadła to byście szukali czegoś innego. Wszystko było by gites to wygląd byłby zły etc. Parodia.

lol

ale cena spadła? dali Ci coś za darmo :)

Opublikowano

O (pipi)a, ale jaja. Jednak MaZZ miał rację - w Europie nie będzie wersji PS3 z 250 Gb dyskiem, będzie tylko 12 Gb za ok. 900 zł i 500 Gb za ok. 1200 zł :D

Wychodzi na to, że w Europie ceny poszły w górę, tym bardziej, że po obecnej cenie dalej będzie można kupić PS3... ale bez HDD XD

Ale przecież dalej są (i będą) dostępne "stare" slimki 160gb i 320gb, które teraz można wyrwać odpowiednio za 840zł i 890zł (ceny z ultimy), więc jak ktoś będzie miał głowę na karku to dalej będzie mógł kupić taniej i lepiej.

A tak w ogóle to w X360 dało się kiedykolwiek zmienić hdd na większy (ale taki normalny, a nie tam jakiś specjalny dedykowany od M$)??

Przecież z wejściem nowego modelu stare slimy przestaną być produkowane i będą dostępne o tyle o ile będą leżeć w magazynach, więc nie wiem co to niby za zaleta.

Co do drugiego pytania, pewnie, że można... od jakiś 3-4 lat. Jakaś seria dysków WD, pełno tego na allegro.

Opublikowano

A ja się dziwiłem dlaczego M$ nie obniża cen klocków :whistling:

Opublikowano

Podsumujmy:

- nowy brzydszy model

- wyzsza cena

- okrojony z mozliwosci wsadzenia hdd/pendrive

- nie mozna go postawic pionowo

- wielki dysk, ktorego 99% graczy nie zapelni albo taki, ktory zapelni sie w 5 minut od podlaczenia konsoli

Mendrek, teraz napisz to tak, zeby wyszlo, ze to zalety.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano
  • Autor

Cały neogaf ma bekę z Sony, tylko srixi i Mendruś stoją na szpicy SDF ze szklanymi oczami :(

PS3 Slim 320 GB - €200

PS3 Slim Slim 12 GB - €229

4659547400_makes_no_sense__img_m155ca9239d242e07e0b68c571b8e9e61_xlarge.jpeg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

niestety Sony to teraz najgorszy producent konsol, ba nawet konsoli nie potrafią zrobić ale chociaż mają trochę honoru i po prostu sami nie przyznają, że PS3 to jakaś konsola. A największy pleyplebs na forum, beton, nicków nie będę wymawiał bo wiadomo o jakiego gimbusa chodzi, ciągle i zaparcie broni tej swojej zabawki która do niczego się nie nadaje. No ale co zrobić, rodziców już nie naciągnie następną gierkę, przez którą oblewa pewnie połowę przedmiotów w gimbazji. Nie wiem po co Don ostatnio takiemu typowi odpisywał (co do porażki PS), szkoda czasu stary na tą dzieciarnię która i tak swoje wie.

a ceny starych Slimek raczej nie spadną, a raczej się podniosą, no bo kto by chciał taką tandetę w salonie? myślałem że po PSP Street Sony nic gorszego nie zrobi, a tu patrz.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

<Mendrek mode ON>

-nowy brzydszy model = nowy hi end dizajn dude

- wyzsza cena=za najlepszą konsole na rynku i najlepsze exy trzeba płacić

- okrojony z mozliwosci wsadzenia hdd/pendrive=kupisz jakiś nie markowy dysk/pen i możesz stracić save i inne dane

- nie mozna go postawic pionowo=mniejsze ryzyko że sie przewróci

Same plusy nowej PS3 a xboty gów.no się znają...

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Kufa a miałem w planach pod koniec miesiąca kupić sobie nową wersję PS3 licząc na cenę w okolicach 800 plnów...

Przecież spokojnie kupisz za tą cenę (a pewnie i taniej bo sklepy będą chciały się pozbyć starych slimek) 160gb ps3 slim, więc nie wiem w czym problem. No chyba, że zależało ci na tej nowej, brzydszej i gorszej slimce.

Opublikowano

Może przynajmniej stare slimy zejdą z ceny.

Do momentu wyprzedaży zapasów pewnie będzie można kupić stare wersje taniej.

Jaka żenada czytając komentarze żyd boksów. Obojętnie co by SONY nie zrobiło to byście jak stado baranów tak samo szukali dziury w całym. Obojętnie co. Cena by spadła to byście szukali czegoś innego. Wszystko było by gites to wygląd byłby zły etc. Parodia.

Ale co Ty pindolisz chłopie? Jakiej dziury w całym? Sony właśnie podniosło ceny swoich konsol w Europie, a za tę samą cenę co dotychczas dostaniesz gorszy sprzęt bo bez HDD. Do tego już nie będzie można tak bezproblemowo podłączyć jakiegokolwiek dysku HDD bo od teraz trzeba jakieś przystawki dokupić albo oficjalny dysk 250Gb, który sony wyceniło na prawie 400 zł. Mało tego, jak już wsadzisz jakiś dysk do tego slima, to nie będziesz mógł korzystać z tej pamięci flash.

Smołą ktoś ci oczy zamalował?

Ty lepiej poczytaj posty twoich kompanów bo w każdym ich poście w każdym robią podjazd do PS3. Tak kompleksami śmierdzi, że mała bania. Jak już jesteś taki skrupulatny to popatrz co robi MS ze swoją konsolą. Pierw wydają bubel w białym pudełku, gdzie 70% konsol pada jak muchy. Nie pisz mi o serwisie, bo nie bawi mnie wysyłanie co roku konsoli do serwisu nawet kiedy jest za free. Potem wydają slimkę bo co innego syf może zrobić jak nie kopiowanie innych, w tym zawsze byli najlepsi na świecie. Nowy model Xa jest dla mnie tak samo mało atrakcyjny jak pierwszy. Także przestań szukać czegoś jak w swoim podwórku masz nie wiele lepsze jazdy.

Opublikowano

Danio: To, że nie obniżyli ceny PS3 to ruch dobry dla nich. Ale porypane jest to, że w Europie w tej cenie co dotychczas będzie sprzedawana konsola bez HDD, a dostępny model z HDD będzie istotnie droższy niż dotychczas.

Europa dostała strzała w pysk bo w USA nie będzie PS3 z 12 Gb flashem, ale będzie model z 250 Gb dyskiem po starej cenie - nic nie stracili i nic nie zyskali. Europa natomiast dostała po tyłku i to ostro.

Dixi: No wiesz szukam na swoim podwórku, ja MAM PS3 lol

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Kufa a miałem w planach pod koniec miesiąca kupić sobie nową wersję PS3 licząc na cenę w okolicach 800 plnów...

Przecież spokojnie kupisz za tą cenę (a pewnie i taniej bo sklepy będą chciały się pozbyć starych slimek) 160gb ps3 slim, więc nie wiem w czym problem. No chyba, że zależało ci na tej nowej, brzydszej i gorszej slimce.

Liczyłem na opcję większy dysk za mniejszą cenę.

A stare slimki jako towar deficytowy to raczej podrożeją ale do wypłaty jeszcze daleko i się zobaczy jak to będzie.

Opublikowano
  • Autor

W ogóle żeby też robić bundle'a dla rzekomo nowych klientów i wrzucać tylko TRZECIĄ część UC + betę jakiegoś crapiszcza w którego ludzie grają bo darmowy i rzucić do tego voucher na DLC do niego to trzeba mieć nierówno w bani :D

26989361.jpg

btw Obsidian uchyliło rąbka tajemnicy jacy wydawcy są na rynku

Kilka miesięcy temu zadzwonił do mnie przedstawiciel pewnej firmy. Chciał byśmy zorganizowali dla nich akcję na Kickstarterze. Zapytałem: „Chcecie, żebyśmy zaczęli Kickstartera bazując na popularności studia, zebrali kasę na zrobienie gry, którą wy potem wydacie i zachowacie prawa do marki dając nam jedynie część zysku?” W odpowiedzi usłyszałem: „Tak”.

ohgodwhy.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Liczyłem na opcję większy dysk za mniejszą cenę.

A stare slimki jako towar deficytowy to raczej podrożeją ale do wypłaty jeszcze daleko i się zobaczy jak to będzie.

Bierz obecną wersję. 160 Gb kupisz za 800-900zł.

Opublikowano

W sklepiku osiedlowym gołą slimkę widziałem za 777 zł

Edytowane przez Gość

Opublikowano

tak Sony się odwdzięcza Europejskim fanom :) podnosi ceny :P

dobrze czytam że oni chcą dopłaty za możliwośc postawienia konsoli pionowo?

Odkąd MS wprowadził opłaty za pobieranie dem, używanie przeglądarki internetowej, czy nawet samego Fb i Twittera, w dodatku zablokował możliwość kopiowania filmów i .mp3 na dysk, nic mnie już nie zdziwi. Że nie wspomnę o tak trywialnej rzeczy jak motywy i opłaty za ciuszki dla wirtualnego dałna. Niby to nie jest przymusowe, ale MS wie, co bawi ich graczy.

Opublikowano

Ps3 500GB + Fifa 13 =299euro

Ps3 12GB =229euro

Coś tu się nie zgadza, może 12GB też będzie w zestawie z jakimiś grami

http://www.ppe.pl/ne...e__zdjecia.html

Bez znaczenia. Bundle z grami są cały czas. Do X360 też dorzucają gry, w najnowszym bundlu Forza 4 + Skyrim chociażby. Obecnie większość konsol jest z jakimiś bonusowymi grami sprzedawana.

Opublikowano

Jak czytam niektóre komentarze xbotów to nie wiem czy śmiać się czy płakać na ich głupotą. W tej chwili w europie cena ps3 slim 320GB to 300 euro a 160GB 250 euro. Teraz za 300 euro dostaniemy slim2 z większym dyskiem 500GB i dodatkowo grą o wartości 180 złotych . Nie wiem jak dla was ale dla mnie to jest obniżka.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

+ 14,99 ojro za możliwość postawienia konsoli w pionie ...

Opublikowano

Źle na to patrzycie. Ten nowy model nie jest brzydki, to jest klasyczny design z lat 70-tych by Unitra.

Opublikowano

Pytanie do forumka:

Pewien user pisze, że ja dostaję promki od Microsoft Polska. Odpisuję mu, że dostaję promki od wydawców gier, a on dalej kłamie i pisze po statusach, że dostaję promki od Microsoft Polska. Jak nazwać takiego użytkownika:

A. Kretyn

B. Debil

C. Idiota

D. Niedorozwój

Forumku pomóż!

Opublikowano

Nie znam neutralnego człowieka, który stwierdziłby, że PS3 Fat prezentuje się wizualnie gorzej od X360 Fat, który nie dość, że wyglądał tandetniej, to taki okazywał się w rzeczywistości, gdy się go oglądało z bliska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.