Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

@Mendrek

Czemu ty w ogóle chłopie gadasz z tymi oszołomami? Co ty chcesz im udowodnić? Przecież oni mają kompleksy marki Playstation i zawsze będą ją hejtować. Daj sobie spokój, olej ich.

Czyżbyś był tak samo obeznany z grami jak M.. że go tak bronisz ? Mam nadzieje że się jednak mylę i nie wiesz tak na prawdę o co obecnie wszyscy czepiają się M..

Edytowane przez Karas

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Oh, Mazzeo jesteś ostatnią osobą w tym temacie, która mogłaby mi to wypomnieć. Ty z kolei ODRADZASZ gry w które nie zagrałeś, obrażasz je nazywając samograjami i mógłbyś przybić piątkę z Daddym. Nie mając nawet żadnych podstaw do tego. Ja przynajmniej kieruję się obiektywnymi źródłami i jeśli mogę to i dodaję kapkę subiektywnego podejścia, a nie swoim tępym hejterstwem, jakie ty uprawiasz w stosunku do PS3.

Wiem, ze to dla xbota takiego jak ty niezrozumiałe, że mogę jakiś gier nie ograć, albo ograć je np. gdzieś indziej. Ty jakbyś nie ograł np. 2 ex'ów, takich jak Forza czy Gears of War, to byś nie ograł 50 % mega ex'ów AAA na tą konsolę. Ja natomiast mam tak duży wybór, że mogę sobie zagrać w wiele innych ex'ów. To jest piękne na tej konsoli. Wybór i różnorodność. Bo jakby chciało się ograć WSZYSTKIE mocne ex'y na PS3, to trzeba byłoby mieć bardzo wiele czasu i kasy (i dlatego w sprawie drugiej sytuację ratuje P+ , dla tych których nie stać byłoby na te wszystkie zaje.biste must have'y jak Infamous 2, LBP2, czy Dead Space 2). Dlatego przedwczoraj mogłem zagrać w Hustle Kings, mogłem dalej grać w Ridge Racer 7, mogłem odpalić Motostroma: Apocalypse czy LBP2, a nie je.bać ciągle w jedne i te same tytuły śliniąc się do tych co wyjdą za rok, bo innych wartych uwagi nie ma.

Napiszę ostatni raz - to że np. nie zagrałem w jakąś zaje.bistą grę, nie sprawia że przestaje być zaje.bista. Nie wiem po co ta spinka. No chyba, że xbot jakiś chciałby właśnie powiedzieć że God of War, czy Uncharted nie jest zaje,biste. ŚMIAŁO DAWAĆ! Pośmiejemy się :)

od kiedy dead space 2 jest exem na ps3 ?

Opublikowano

A czy ex'em być musi? Nie pisałem o P+ w kontekście ex'ów akurat :)

Czekam na te odmienne prawdy, że Uncharted czy God of War jest słabe :) I czekam aż wrócimy do dyskusji o grach.

Opublikowano

Mendrek, mówisz jaki to na PS3 jest ogromny i różnorodny wybór świetnych exów a sam marnujesz swój "cenny" czas na takie starocie jak Riiiiiiidge Racer 7 czy najgorszą odsłonę serii Motorstorm - Apokalipsę. Gdzie tu logika??

Tak więc spójrz w lustro, Mazzeo. W cudzym oku drzazgę widzisz, w swoim belki nie dostrzegasz.

Pisząc:

Lepiej niech nowi użytkownicy nie czytają kłamstw i manipulacji, a opierają swój wybór na podstawie opinii kogoś obiektywnego.

Możesz wyjść z tego tematu, bo się skreśliłeś. Powtórzę. Ty ODRADZASZ tytuły z PS3, obrażasz je i wyzywasz od samograjów, nie kierując się NICZYM OBIEKTYWNYM, tylko hejterstwem do PS3 które wyssałeś z mlekiem Gatesa i Ballmera. Powinieneś teraz przeprosić tych, którzy przypadkowo nabrali się na twoje hejty do PS3. Czekam na przeprosiny, w imieniu tych ludzi.

Jeśli Mazzeo miałby opuścić temat czy kogoś przepraszać, to ty tak samo powinieneś zrobić, bo ty robisz dokładnie tak samo tylko że w stosunku do X360.

I przestań gadać o tym, że masz dostęp do wszystkich current genów, bo taki dostęp jaki ty masz (kolega/sklep/youtube) to mają wszyscy inni, a jakoś się tym nie chwalą w każdym poście.

Opublikowano

Fajnie sie czyta te wywody sonyfanów którzy głoszą wyższość exów PS3 nad innymi grami po zdobyciu platynki na YT w 360p :rofl2:

A tymczasem ja jako xboxt idę POGRAĆ w te hujowe gry a wy oglądajcie dalej te swoje buforujące sie filmiki jakiegoś hitu z PS3.

Karas słusznie zwrócił mi uwagę, nie mam na myśli wszystkich użytkowników PS3 tylko wiadomo kogo.... :*

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Czekam na te odmienne prawdy, że Uncharted jest słabe :)

Graficznie jest genialne, humor swietny, fabula cienka, i najwiekszy zarzut, przez 99,9% gry jest zbyt prosta.

Opublikowano

Ale kompromitacja... Jak wtedy ze Zwyrolem :D

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Fajnie sie czyta te wywody sonyfanów którzy głoszą wyższość exów PS3 nad innymi grami po zdobyciu platynki na YT w 360p :rofl2:

Te nie wrzucaj wszystkich lubiących konsole sony i gry na nią do tego samego worka co M... , zresztą po stronie jak to sam napisałeś "xbotów" też są pewnie takie osobniki tylko nikt ich jeszcze nie przyłapał.

Ps.łap minusa za myślenie typowego "betona" a co , poczułem się urażony jako posiadacz ps3

i x360

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Mbeniek:

Ridge Racer 7 to moim zdaniem najlepsza arcade ścigałka w tej generacji, a to że do tej pory nie wyszło nic lepszego, to cóż...

Właśnie, to że Motorstorm: Apocalypse poszedł w stronę jeszcze większego arcade i nacisk położył na różnorodność pojazdów, sprawia że dla mnie jest najlepszym Motorstormem, ale to dla mnie. Obiektywnie muszę przyznać, że większość wolała Pacific Rift i to ma przesłanie w ocenach chociażby na MC. Dużo ludzi gra po sieci. Zdaje sobie sprawę, że miał pecha wyjść po Split/Second i przed premierą nie robiło wrażenia. Dlatego kupiłem kiedyś Pacific Rift, ale wolałem wersję na PSP (co nie znaczy że jest to słaba gra - po prostu lubię full arcade styl jazdy). Czy jeszcze chciałbyś mi coś "zarzucić" ? :)

Ja staram się kierować najpierw obiektywnymi źródłami, a potem subiektywną opinią własną :) Widzę, że wolisz jak Mazzeo napisze o Heavy Rain samograj i jest ok, nie czepiasz się. Ta hipokryzja jest do wyrzygania, jak kółko wzajemnej adoracji xboxa wzajemnie się wspiera i jest wobec siebie protekcjonalne, nawet jeśli chwilę potem zarzucają innemu że robi to samo co ich kolega z XBL . BLEH.

Opublikowano

@Voytec

a co ze Zwyrolem było?

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano
  • Autor

Możesz wyjść z tego tematu, bo się skreśliłeś. Powtórzę. Ty ODRADZASZ tytuły z PS3, obrażasz je i wyzywasz od samograjów,

Czego beczysz jakbym ci matkę obraził?

nie kierując się NICZYM OBIEKTYWNYM, tylko hejterstwem do PS3 które wyssałeś z mlekiem Gatesa i Ballmera. Powinieneś teraz przeprosić tych, którzy przypadkowo nabrali się na twoje hejty do PS3. Czekam na przeprosiny, w imieniu tych ludzi.

Ja nikogo nie namawiam do kupna jakiejkolwiek konsoli. Gó.wno mnie obchodzi kto jaki sprzęt kupuje, niech się bawi dobrze tak jak ja ze swoim klockiem. To nie ja prowadzę agitację ludziom na PSN i na PW na tym forum by kupowali PS3 i subskrypcję PS+

Dla mnie Metacritic to coś więcej - w końcu oni zbierają średnie z wszystkich liczących się źródeł. Trzeba być głupcem albo snobem by ich ignorować.

A kto je ignoruje? Ważne żeby nie tylko na nich się opierać, ale także na autopsji, ty tego nie robisz, mimo tego kreujesz się na znawcę i konsultatora dla nowych użytkowników.

Skoro mi zarzucasz kłamstwo, to wypadałoby byś pokazał gdzie kłamię, a nie rzucał błotem bez pokrycia.

Prosiłem cię o to samo na PW kiedy notorycznie w tym temacie sugerowałeś mi (innym też) że plusuje swoje posty z alter kont. Oczywiście bez odzewu.

Swoją drogą jak zapatrujesz się na swojego kolegę, który prowadzi serwis o xboxie, dostaje promki za dobre słowo, i ZBIEGIEM OKOLICZNOŚCI akurat pisze o tych grach i o tej konsoli najlepsze słowa? Tak tak, tego który nawet się tym chwali w sygnaturze :) On jest pewnie WZOREM OBIEKTYWNOŚCI? :D :D :D

Po pierwsze pisząc to nie miałem nikogo na myśli ani nie wskazuje na nikogo.

Po drugie już ci don dosadnie wytłumaczył że promki się dostaje od wydawcy gry, a nie od producenta sprzętu. Byłeś rzekomo redaktorem w MIEŚCIE GIER, nie wiesz o tym?

Po trzecie skąd wiesz o czym i co don pisze na swoim portalu? Niedawno jak don zarzucił screenem z komentarzem rzekomo kogoś podszywającego się pod ciebie to napisałeś że nie odwiedzasz "xbockich serwisów".

Zabawna jest ta twoja desperacka obrona. Aż dziw bierze że dopiero teraz to wyszło na jaw. Pisz sobie coś chcesz o liczbie exów na klocku, ja przynajmniej je w znakomitej większości ogrywam, wiesz dlaczego? Bo tak wygląda mój proces myślowy

1. Zapowiedź zacnej gry

2. Oczekiwanie na pierwsze recenzje

3. Recenzje i opinie graczy wskazują na hit

4. Zamawiam grę.

5. ???

6. PROFIT

tak wygląda twój

1. Zapowiedź zacnej gry

2. Oczekiwanie na pierwsze recenzje

3. Recenzje i opinie graczy wskazują na hit

4. Poczekam aż stanieje

5. Poczekam aż Sony da w PS+

6. ???

7. ???

8. :(

Opublikowano

Ridge Racer 7 najlepszą ścigałką arcade? Zagraj w PGR4. Albo w NFS: HP. Burnout Paradise. Blur. Split-Second. Cokolwiek

Opublikowano

Ja mam Xboxa parę lat, i z topowych exów grałem tylko Gearsy 2. Wolę inne gry. I nie jestem nerdem co non stop gra, przeciwnie gram rzadko, a już z rok nie łączyłem się na Live. Z drugiej strony, nie muszę mieć PS3 by wiedzieć że tam się dużo w temacie gier na wyłączność dzieje.

Opublikowano

Propsy dla Mazzeo. Jest tutaj choc jedna osoba (poza Dixim LOL), w oczach ktorej nasz ulubiony moderator nie zostal jeszcze zdyskredytowany ? miec takie podejscie do swojego ukochanego sprzetu i ogrywac najlepsze gry na standach w MM.

Czyli przynajmniej 15-16 gier/serii z tej (i tak niepełnej) listy od mate5 to niby jest na kilka godzin? Oj, chyba komuś się na mózg rzuciło i to nieźle. Tam większość gier ma multi, lub nie jest na "kilka godzin", a krótkie tytuły to bolączka wszystkich konsol (w zasadzie obecnej branży gier), więc nie jęcz mi tutaj że "ex'y na PS3 lądują na allegro"

Juz wiem, dlaczego sie (pipi) znasz na grach ! Po prostu w nie nie grasz, wiec dla Ciebie multi, ktore jest zalosne w porownaniu nawet do gier multiplatformowych jest PrzeKOTEM !

Edytowane przez easye

Opublikowano

jak ktoś chce pograc w lepiej wyglądające gry i lubi grać po sieci to niech smiało wezmie xboxa, zawsze znajdzie się ktos chętny do gry z mikrofonem założy się jakaś grupa na xbl 5-6 osobowa i można cała noc gadać i grać, jak ktoś gra 1-2h dziennie bo ma rodzine prace i normalne zycie niech wezmie ps3 bo itak nie zobaczy różnicy xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ridge Racer 7 najlepszą ścigałką arcade? Zagraj w PGR4. Albo w NFS: HP. Burnout Paradise. Blur. Split-Second. Cokolwiek

PGR 4 posiada elementy "symulacyjne", tak do końca to trudno mówić by to było arcade, a do Ridge Racera 7 daleko jej jak stąd na Marsa. NFS-y fajne, ale jakoś zawsze mi się kojarzą z gimbazą :P Ale MW kiedyś kupię, a Burnouty wolałem klasyczne. W Ridge Racer 7 za to grają po sieci cyborgi jakieś, potrafiący na jednym nitro i kontrolowanych poślizgach przejechać trzy okrążenia :)

Czego beczysz jakbym ci matkę obraził?

Zwracam uwagę niezdecydowanym ludziom szukającym obiektywizmu w tym temacie, że jesteś hipokrytą i zupełnie nie masz pojęcia o czym piszesz, nigdzie nie płaczę z tego powodu, ot chciałbym żeby wszyscy mieli tą świadomość że jesteś ostatnią osobą której należy się słuchać, w tym twoje opinie o mnie też są bardzo z du.py, tak samo jak opinie o grach na PS3.

Ja nikogo nie namawiam do kupna jakiejkolwiek konsoli. Gó.wno mnie obchodzi kto jaki sprzęt kupuje, niech się bawi dobrze tak jak ja ze swoim klockiem. To nie ja prowadzę agitację ludziom na PSN i na PW na tym forum by kupowali PS3 i subskrypcję PS+

Oh, nie próbuj unikać teraz odpowiedzialności za swoje słowa. Każdy widział jak jechałeś tu gry z PS3, nawet te które jeszcze nie wyszły. Każdy wie, że jesteś fanbojem X360, ale najgorsze że robisz na złość ludziom po prostu, bez prób podjęcia obiektywnej dyskusji. Ja przynajmniej opieram się na źródłach, w przeciwieństwie do Ciebie. A to, że może dwóm ludziom doradziłem PS+ na PSN? Tylko dlatego, bo wiedziałem że im się bardzo spodoba. Ty nigdy niczego nikomu nie polecałeś, zwłaszcza tego co było dobre Twoim zdaniem?

A kto je ignoruje? Ważne żeby nie tylko na nich się opierać, ale także na autopsji, ty tego nie robisz, mimo tego kreujesz się na znawcę i konsultatora dla nowych użytkowników.

Robię, na ile mogę. I wiem że mój gust nie powinien być wyznacznikiem dla niezdecydowanych, a raczej skromnym kierunkowskazem. Jeśli mi jakaś gra nie podejdzie, nie oznacza że przestaje być fajna. Dlatego mogę śmiało polecać Uncharted 2, God of War 3, tak samo jak LittleBigPlanet 2. Jeśli uważasz, że jednak nie mam racji polecając te zaje.biste tytuły, słucham twoich obiekcji. Ale pewnie jak zwykle będzie w zamian... wymowna cisza :)

Prosiłem cię o to samo na PW kiedy notorycznie w tym temacie sugerowałeś mi (innym też) że plusuje swoje posty z alter kont. Oczywiście bez odzewu.

Nie odwracaj kota ogonem i nie zmieniaj tematu. Czekam na przykłady, albo przeproś za te oszczerstwa. I jak już, to nie chodziło o plusowanie o ile pamiętam, a ty chyba wcale.

Po pierwsze pisząc to nie miałem nikogo na myśli ani nie wskazuje na nikogo.

Po drugie już ci don dosadnie wytłumaczył że promki się dostaje od wydawcy gry, a nie od producenta sprzętu. Byłeś rzekomo redaktorem w MIEŚCIE GIER, nie wiesz o tym?

Tyle, że Miasto Gier nie jest ukierunkowane na jedną tylko platformę. Dwa, że dziwię się że obojętnie traktujesz fakt przynależności swojego kolegi, który pięknie komponuje się z faktem otrzymywania promek na X360 i jego poglądów.

Po trzecie skąd wiesz o czym i co don pisze na swoim portalu? Niedawno jak don zarzucił screenem z komentarzem rzekomo kogoś podszywającego się pod ciebie to napisałeś że nie odwiedzasz "xbockich serwisów".

Bo się czasami sam chwali, jak np. jego rage i apel w sprawie Konami i ich olaniu patch'owania na X360.

Zabawna jest ta twoja desperacka obrona. Aż dziw bierze że dopiero teraz to wyszło na jaw. Pisz sobie coś chcesz o liczbie exów na klocku, ja przynajmniej je w znakomitej większości ogrywam, wiesz dlaczego? Bo tak wygląda mój proces myślowy

Zabawne są wasze (tj. xbockie) desperackie ataki, jako że nie potraficie już walczyć z obiektywnymi ocenami, faktami, danymi statystycznymi, i po prostu widoczną jak byk agonią X360, to zaczęliście atakować samych posiadaczy - tak jakby cokolwiek to miało zmienić To że jakkolwiek mnie tu zaatakujecie, nie zmieni tego, że PS3 prowadzi w Polsce, a także w Europie (i Japonii też), nie zmieni tego że P+ > Gold, nie zmieni tego że PS3 nadal jest supportowane najlepszymi grami na wyłączność (i to taką TRUE wyłączność, a nie że za moment na PC-ta wyjdzie). Co najwyżej pokaże to jak bardzo mnie nienawidzicie za mówienie o tym głośno, by każdy mógł wiedzieć że priorytetem w tej chwili powinno być PS3, a X360 jako uzupełnienie. Względnie można też wybrać PS3 + Wii/Wii + PS3 :)

Ps. Nie czekam na gry w Plusie wyłącznie, ale nie zmienia to faktu, że jest to zaje.bista oferta, ale pewnie tego nie zauważyliście, bo tego nie chcieliście chyba widzieć :)

Ps. 2 Serio wróćmy do dyskusji o grach. Np. o exclusive'ach. Znaczy wiem, że na X360 nadal musicie czekać na Halo 4, ale no...

Opublikowano

Ale tu "koMuś" tyłek ściska, bo ciągle jakieś przytyki do mnie :) Gram na X360, na PS3, kupuję gry na obie konsole, nikomu nie wmawiam, która jest najlepsza i którą ma kupić, ale jestem mniej obiektywny niż user z jedną konsolą, który gry platynuje na jutiubie.

Generalnie BEKA :D

Opublikowano

jeszcze tylko 41 dni i 8 h ... i król powróci!

nie możemy wrócić do dyskusji o grach bo wyszło że nie grałes w prawie żadną o której się wypowiadasz :(

to własnie przez takich ludzi jak Ty na forach jest taki rage na Sony :(,

Opublikowano

jak ktoś gra 1-2h dziennie bo ma rodzine prace i normalne zycie niech wezmie ps3

Czyli co według ciebie x360 jest dla no-life'ów mających nie normalne życie ? :rofl2:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Czy to znaczy, że się mylę, pisząc że np. God of War 3 jest zaje.biste? Czy nie jest? Proszę o odpowiedź "tak" albo "nie".

Opublikowano
  • Autor

O jezu, ja wiem że twoje słowo musi być ostatnie ale na prawdę czas się pogodzić z faktem że każdy już na tym forum się na tobie poznał i takie pocieszne odwracania kota ogonem i zmiany tematu na kolejne przytyki w stronę innych sprzętów nic nie dadzą :) Każdy już wie że twoje słowo jest nic nie warte, im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla twej psychiki.

Powtarzam, zrobiłem to z troski o innych. Wiesz, sam bym nie chciał być uczestnikiem takiej rozmowy kiedy, dajmy na to, zajeżdżam autem do warsztatu by oddać je pod rękę doświadczonego specjalisty.

- Panie, tu tu i tu jest zepsute, zaraz zrobimy to to i to i będzie git.

- Wow, tak szybko już Pan ma diagnozę? Skąd Pan o tym wie.

- Przeczytałem w Auto Moto

- -_-

Aha i jeszcze jedno: żadna recenzja nie jest obiektywna, obojętnie czy z IGN, GT, game informera czy miasta gier. Aż dziw bierze że tego nie pojmujesz.

Pozdrawiam ciebie, twoją konsolę i twoje gry z jutuba.

Opublikowano

O jezu, ja wiem że twoje słowo musi być ostatnie ale na prawdę czas się pogodzić z faktem że każdy już na tym forum się na tobie poznał

Błąd nie wszyscy przykładem niech będzie Dixi który wziął w obrone M.. , a więc są na tym forum osoby jeszcze nie uświadomione w dokonanym w dniu dzisiejszym odkryciu.
Opublikowano

Ale tu "koMuś" tyłek ściska, bo ciągle jakieś przytyki do mnie :) Gram na X360, na PS3, kupuję gry na obie konsole, nikomu nie wmawiam, która jest najlepsza i którą ma kupić, ale jestem mniej obiektywny niż user z jedną konsolą, który gry platynuje na jutiubie.

Generalnie BEKA :D

Piszesz, że masz dwie konsole ba wiecznie to podkreślasz tylko jakoś wiecznie głupkowate komentarze odnosisz tylko do jednej. To, że masz dwie konsole nie oznacza, że jesteś obiektywny, bo nie jesteś w ogóle w swoich ocenach. Na każdym kroku szukasz czegoś na PS czy to w formie rzekomej prawdy czy w formie sarkazmu. Szkoda, że tego samego nie piszesz w druga stronę. Ot taki z ciebie ekspert.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Spoko, przyjmuję Mazzeo twoją kapitulację. Wiedziałem, że do tego dojdzie - jako że od początku byłeś na straconej pozycji, wytykając komuś coś, co sam uprawiasz na chorą skalę.

Mam nadzieję, że wyciągniesz wnioski z tego co ci wytknąłem. Mam nadzieję że przeprosisz mnie i innych, których naganiałeś na x360 i co gorsza odganiałeś od PS3, kierując się wyłącznie ślepą niechęcią.

Powtarzam, zrobiłem to z troski o innych. Wiesz, sam bym nie chciał być uczestnikiem takiej rozmowy kiedy, dajmy na to, zajeżdżam autem (Renault) do warsztatu by oddać je pod rękę doświadczonego specjalisty:

- Panie, tu tu i tu jest zepsute, nie da się i koniec, mógł pan kupić Mercedesa.

- Wow, tak szybko już Pan ma diagnozę? Skąd Pan o tym wie.

- A BO TO RENAULT, A JA CH.UJÓW Z RENAULT NIE LUBIĘ

- -_-

Aha i jeszcze jedno: żadna recenzja nie jest obiektywna, obojętnie czy z IGN, GT, game informera czy miasta gier. Ale niemniej jest to głos krytyka, a średnia z tych wszystkich liczących się recenzji jest pokazywana w Metacritic. Dlatego jakieś artefakty piszącego np. że Infamous 2 to kupa, zginą w peanach reszty recenzentów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.