Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

nie pierdolcie że to jest prawdziwe, wygląda jak:

14082008032.jpg

model 16GB fajnie teraz czytać wypociny sonybotów broniące takiej wersji a jeszcze ileś stron temu były wojny o x360 4GB mimo że nie ma wymaganych instalacji i można wykorzystać dowolne pamięci podpinając pod USB w przeciwieństwie do plejsztejszona, samo gt5 z patchami to kilkanaście GB i uj wie czy się zmieści, powodzenia :)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 315,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Konsola pewnie wygląda lepiej niż na zdjęciach. Na gafie wpadli na pomysł, że klapka u góry może być rozsuwana, a nie otwierana do góry. I z porównania wielkości wejść wychodzi na to, że będzie podobnych rozmiarów co obecna wersja, tylko niższa i trochę krótsza. Ciekawe kiedy zapowiedzą i na jakich poziomach cenowych.

Opublikowano

no na pewno lepiej trochę co nie zmienia faktu że wygląda jak elektronika z lat 90tych, te same rozmiary właściwie co ps3slim, jeszcze bardziej okrojona, brzydsza i z gorszych materiałów (?) to jest przepis sony na sprzedawanie tego samego, na bank cena spadnie co powinno zmusić w końcu MS to obniżenia ceny x360 która od 3 lat jest taka sama.

ciekawe kiedy będzie wersja ostateczna ps3 slim +

e276bf2b57ce414514542331cf6482cd.jpg

Opublikowano

No fajnie, teraz czytam że 20 minutowe instalki i notoryczne robienie miejsca na dysku dla nowej gry to nie problem, a jeszcze niedawno zmiana płyty w żydboksie to był powód do beki :confused:

No robienie wolnego miejsca na dysku to nie problem dla wszystkich w przeciwieństwie do wymiany płyt, która dotyczy wszystkich posiadaczy danej gry :] Poza tym gadamy tutaj o modelu konsoli który nawet się na rynku nie ukazał.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

No wymiana plyt w 1% tytulow to nie lada problem xD Oj betony betony.

Opublikowano

Beka w ogóle z tego, że takie coś jest.

Opublikowano

No fajnie, teraz czytam że 20 minutowe instalki i notoryczne robienie miejsca na dysku dla nowej gry to nie problem, a jeszcze niedawno zmiana płyty w żydboksie to był powód do beki :confused:

No robienie wolnego miejsca na dysku to nie problem dla wszystkich w przeciwieństwie do wymiany płyt, która dotyczy wszystkich posiadaczy danej gry :] Poza tym gadamy tutaj o modelu konsoli który nawet się na rynku nie ukazał.

Wymiana płyty, która trwa 20 sekund. Faktycznie... lepiej instalować 20 minut grę, jak zabraknie miejsca na nową instalkę, to kasować i instalować, a jak stwierdzimy, że jednak teraz w nią nie będziemy grali, to odinstalować i znowu instalować 20 minut poprzednią grę.

Poważnie się zastanawiam gdzie byłaby tu beka, heh.

Wyżyny hipokryzji - najpierw M$ niby oszukuje sprzedając konsolę bez HDD, a jak to samo robi Sony gdzie 80% gier nie odpalisz bez instalacji, to "nie problem". :D

Tak czy siak wydaje mi się, że to jednak chodzi o 160 Gb. Ale pamięć flash w konsoli to fajna sprawa, kumpel ma X360 Slim 4 Gb i jak odpaliłem u niego Trials Evolution, to gołym okiem widać, że są szybsze loadingi. Nowe konsole mogłyby się opierać w 100% na flashu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Własciciele ps3 w tym temacie to chyba jakieś podstawione osoby, ośmieszają siebie i sprzęt zamiast wskazywać zalety.

Jak można twierdzić że 16 gb dla przymusowej w instalki konsoli jest lepsze niż 4gb w konsoli z opcj. instalacją?

Nawet hela który raczej głupot nie gada się zbłaźnił.

I te zmienianie płyt, no coś strasznego xD

Chociaż z drugiej strony czekanie przy palącym snejku też miało swój urok, no ale była to przykrywka dla pewnej formy nędzy i ułomnności konsoli.

Opublikowano

Nie czepiaj sie Kojimy, tylko 4 lata zajelo mu dodanie pelnej instalacji, a jako juz w ogole mega ficzer beda trofea xD (pipi) jak sobie przypominam te teksty o tym, ze ta gra nie poszlaby na 360tce i musialaby gra by wyjsc na pieciu plytach (co i tak byloby o wiele lepszym rozwiazaniem niz te zalosne instalki) to az zwieracze mi popuszczaja ze smiechu xD Sonoklapy dawaly czadu, nie ma co :)

PS. Nienawidze Hideo po tym jak z genialnej serii zrobil srakowata opere w postaci czwartej czesci sagi.

Opublikowano

Ekipa z neo plus pewnie wychodziła równo ze snejkiem na ćmika na balkon i mysleli o sensie istnienia. Ten sam balkon co przy mgs2.

Opublikowano

Ale słabo ten nowy model wygląda. Ciekawe o co tak naprawdę chodzi z tymi 16GB pamięci i jaki spec z Sony to obliczył. Przecież gdyby ktoś chciał jakąś większą grę z PSS kupić to nawet nie da się jej ściągnąć. Chyba że to pomyłka o jak Don wspomniał - chodzi o 160GB.

Opublikowano

Na pewno chodzi o 160GB, na obrakzu widać klapkę na dysk po prawej stronie... a nikt nie pakowałby dzisiaj dysku 16GB ;)

btw. Co do instalacji to... Lionel (pipi)nął z tymi 20-30min a wszyscy już się tym podniecają. Raptem kilka gier instaluje się dłużej niż kilka minut (RE5, DMC4, MGS4 - jeśli zsumować wszystkie instalki, plus chyba jeszcze większa porażka czyli GT5 - prawie godzina instalacji).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

model 16GB fajnie teraz czytać wypociny sonybotów broniące takiej wersji a jeszcze ileś stron temu były wojny o x360 4GB mimo że nie ma wymaganych instalacji i można wykorzystać dowolne pamięci podpinając pod USB w przeciwieństwie do plejsztejszona, samo gt5 z patchami to kilkanaście GB i uj wie czy się zmieści, powodzenia :)

najpierw pojdz do kolegi i sprawdz ile naprawde potem zacznij pisac tutaj.

mam gt5 i wszystkie patche dlc = 6 gb ?

co do napedu jak ps2

to ja chetnie wymienie moj naped szczelinowy na taki otwierany

a jesli ma byc tansza to konsola moze byc nawet robiona ze sklejki lub styropianu. Wali mnie to. ja na tym gram a nie pokazuje przechodnia aby podkreslic jak za(pipi)isty jestem

Edytowane przez szpic

Opublikowano

mnie najbardziej rozdu*cylo w ps3 jak posciagalem pelno stuffu z sklepiku, chce odpalic a tu wyskakuje instalacja o.O co za (pipi) hahaha, kolejna slaba opcja to synchronizacja pucharkow :) a najlepsze w tym wszystkim jest to ze w ps3 250gb padl mi naped po tygodniu, a to ponoc x360 taki awaryjny ;) tak czy inaczej ogralem gry na ktorych mi zalezalo, pozniej pozyczylem konsole az w koncu sprzedalem

Opublikowano

Świetne wygląda te nowe Ps3. Za gówniarza zawsze podobały mi się mini-wieże tak zwane pralki. W których było widać się kręcącą płytę/y na zasadzie właśnie przezroczystej klapki.

Opublikowano

Na promocyjnym picu wygląda 100x lepiej, ale "grill" śmieszny.

Ciekawe czy z tą rewizją doszli już układu CPU/GPU na jednej płytce.

EDYTA: Jednak 16 Gb O_o

PS3-Slimmer-Leak_006.jpg

No ciekawe co będą mówić fanatycy Sony, pewnie coś w stylu "super opcja kur*o" :P, ale wiadomo, wiatr i te sprawy ;)

Ciekawe czy przedziały cenowe będą 200-300$ czy 150-250$

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Świetne wygląda te nowe Ps3. Za gówniarza zawsze podobały mi się mini-wieże tak zwane pralki. W których było widać się kręcącą płytę/y na zasadzie właśnie przezroczystej klapki.

ale ta górna czersc jest chyba przesuwana, tak wynika z widoku z boku.

Opublikowano

ale ta górna czersc jest chyba przesuwana, tak wynika z widoku z boku.

Tak, klapka jest rozsuwana w bok.

Opublikowano
No ciekawe co będą mówić fanatycy Sony, pewnie coś w stylu "super opcja kur*o" :P, ale wiadomo, wiatr i te sprawy ;)

no mam nadzieję, że trollujesz [']

Opublikowano

Eeeee szkoda, zasugerowałem się zdjęciami Disvertego.

Na tym zdjęciu właśnie widać wyraźnie jak się klapka rozsuwa ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.