Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hannibal - Brian Fuller - NBC - 2013

Featured Replies

Opublikowano

28 lutego start drugiego sezonu. Po finale "jedynki" byłem bardzo ciekawy w którą stronę pójdzie akcja w drugim sezonie. Po trailerze już wiem. żałuje że obejrzałem.

• Odpowiedzi 165
  • Wyświetleń 12,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• JA PIE.RDOLĘ TAKIEGO GÓ.WNA TO SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM. PIERWSZY ODCINEK -DOBRY, ZACHĘCA MIMO UPROSZCZEŃ DO DALSZEGO OGLADANIA. TEN TRZECI JAKI DZIŚ ZMĘCZYŁEM TO JUŻ KOMPROMITACJA, LECTER JAKAŚ PI.ZDA, J

• Masorz odpisal jakiemus typowi tu na forum, ze mnostwo obejrzanych seriali nie zrobi z niego konesera i jak ktos ma ch ujowy gust to ma ch ujowy gust. Tak wiec masorz moze cytowac teraz samego siebie

• Hannibal S01E01 720p HDTV x264-DIMENSION       !!!!!!

Opublikowano

Mnie tam w ogóle po pierwszym sezonie nie ciągnie do kolejnego. Może na przewijaniu do kotleta będę oglądał. Sam Hannibal nieźle obsadzony, ale fabularnie nic specjalnego.

Opublikowano

fabularnie może nic specjalnego, ale willa i hanibala swietnie się ogląda, przy serialu trzymało mnie również "gotowanie" i uczty Hanibala :)

Opublikowano

Will jak dla mnie irytujacy, poza tym to procedural tak czy siak. Moze w drugim sezonie bedzie inaczej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hannibal.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION

!!!!!!!!!!1111111111111

No, ciągle jest grubo. Po scenie otwierającej byłem pewny, że okaże się

jakimś snem Grahama albo Hannibala a tu wyjeżdża napis TWELVE WEEKS EARLIER

S(pipi)iele wiedzą jak człowieka przyciągnąć do ekranu o_O

Edytowane przez Masorz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda tylko, że

Beverly bankowo zostanie zabita, pokrojona, zamarynowana i zjedzona przez Hannibala i jakieś osoby postronne

Serial ciągle na wybitnym poziomie, dla inteligentnego widza.

Opublikowano

Najnowszy odcinek pozamiatał całkowicie. Scena gdy

Abel Gideon zjadał kawałki własnej nogi przyrządzone w danie była znacznie mocniejsza od tej, uwaga tutaj spoiler z filmu Hannibal

kiedy koleś wpieprzał łyżeczką swój własny mózg

ponieważ Gideon był całkowicie świadom sytuacji

.

Odcinek na miarę 7ego z pierwszego sezonu. Ten serial jest tak bardzo obrzydliwy momentami a moje oczy tak bardzo kochają go doświadczać.

Podobnie mam z Oz.

Opublikowano

idzie przeboleć luki w logice postępowań postaci, ale strasznie mnie w tym serialu irytuje ostentacyjne wyłożenie laski na jako taki realizm popełnianych zbrodni, wygląda to jakby Lecter był ubermenschem, który wchodzi, gdzie ma ochotę, morduje kogo chce i błyskawicznie realizuje ekspozycję trupa, po czym bez problemu się ulatnia

rozrywkowy serial na max 8/10, można było się bardziej przyłożyć, ale (pipi), oglądam dalej, Chilton nieźle został napisany, nie przypomina kretyna z filmów

Opublikowano

Yakimono to był najlepszy jak dotąd odcinek tego serialu.

Napiszę to - absolutna czołówka jeżeli chodzi o odcinki telewizyjnych seriali.

Opublikowano

lol

zabili chiltona, typowi wyciągnięto flaki, porusza się o lasce, a nagle miałby być seryjnym mordercą

co za debilny wątek, nie wiem do czego ten serial zmierza

Opublikowano

say what?

gideon z chiltonem ci się pomylili albo nie wiem co

Opublikowano

lol

zabili chiltona, typowi wyciągnięto flaki, porusza się o lasce, a nagle miałby być seryjnym mordercą

co za debilny wątek, nie wiem do czego ten serial zmierza

wpis, boje się co będzie w nastepnych odcinkach, a szkoda bo serial bdb.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2x09 ale do(pipi)ali:) goty odcinek!, najlepszy ep w drugim sezonie, Fajna postac pojawiła się w 8 odcinku, w najnowszym tez dostała chwilę. (aktor z justified, nr 2 - za boydem)

Opublikowano

2x10 fajnie obrócił historię. Ciekawy twist, czekam na następny odcinek, bo atmosfera się zagęszcza.

Opublikowano

Uff, niesamowita radość z mojej strony.

Jeden z niewielu obecnie seriali, które są mądrze napisane i których targetem nie są amerykańskie debile.

Ostatni odcinek mocno pojechał po bandzie, Will

wpie.przający ludzkie mięso przy stole z Hannibalem to coś, czego nigdy bym się nie spodziewał. 

Ale podejrzewam, że to tylko gierka z jego strony, że powiedział mu, że mięso pochodzi z tej babki a tak naprawdę pojechał do Tesco.

Z drugiej strony, Lecter chyba nie dałby się oszukać, w końcu spożył trochę 'ludzizny'.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano

to mogło być mięso z typa przebierającego się w zwierzę

Opublikowano

Bryan Fuller powiedział, że Chilton wcale nie jest definitywnie martwy i żebyśmy się nie zdziwili jak go zobaczymy w 4ym sezonie np.

W ogóle Jimmy grający Masona Vergera to GOTY kreacja, świnki także  :thumbsup:

Coś mi się zdaje, że Margot będzie miała z nimi bliskie spotkanie 4ego stopnia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje skonkretyzowane wrażenia po obejrzeniu finału:

łojaciepierdole

Na poważnie, sure - wiadomo było od pierwszego odcinka czym skończy się ten sezon, ale kolejny raz twórcy Hannibala przeszli samych siebie w kwestii jakości wykonania. Ostatnie ~20 minut tego odcinka to mistrzostwo świata, zarówno w kwestii audiowizualnej, jak i aktorskiej. Kwestię sensowności takiego a nie innego rozwiązania tematu już pomijam, aczkolwiek teraz bardzo ciekawi mnie jak będzie wyglądał 3 sezon.

BTW, dla tych co się trochę pospieszyli z wyłączeniem, po napisach końcowych jest jeszcze krótka scenka z Hannibalem