Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monografia Realu Madryt

Featured Replies

Opublikowano

Chcę napisać prace dyplomową o Realu, potrzebne mi jednak są materiały, mógłby ktoś polecić jakieś lektury? Interesuje mnie historia, to co jest na stronie rm.pl to kawal materiału, ale jednak mało, mało i jeszcze raz mało. Chciałbym wiedzieć i mieć "na papierze" jak to było z "koronacja" Realu, jaki wpływ miały same sukcesy Królewskich na kibiców, mieszkańców i ogólnie ludzi w Hiszpanii, czy Madrycie a może nawet i świecie. Jaki stosunek mieli do gwiazd zwykli ludzie (np do Di Stefano) i jaki gwiazdy miały wpływ na ludzi wtedy (bo teraz to wiem i ogólnie nie trudno się domyślić).

Albo też na temat generała Franco i jego "miłości" do Realu, co na to Katalończycy wtedy itp. W takim sensie jakieś książki gdzie chociaż pobieżnie ale dało by się wyczytać jaki wpływ na ludzi miał Real Madryt.

Mogą być tytuły w języku angielskim, nawet bardzo chętnie. Na pewno ktoś coś czytał, więc proszę o pomoc :)

Ewentualnie, bo to mój "zapasowy" temat, coś o baskach i Athleticu, bo np ich wpływ na chęć wyodrębnienia się od Hiszpanii, ogólnie klub jako symbol niepodległości to też ciekawy temat na prace, ale zdecydowanie bardziej wolałbym pisać o merengues

Edytowane przez Oran

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• (ur. 4 grudnia 1892 w Ferrol, zm.20 listopada 1975 w Madrycie   To poszedl do podstawowki chyba w wieku 40 kilku lat :F

Opublikowano

jakbyś chciał coś o Barcelonie to mógłbym popytać znajomego, który jest baaaaaaaaaaardzo mocno zajawiony tym klubem + skończył dziennikarstwo więc pewnie parę książek przeczytał. O Real też go mogę w sumie spytać bo piłka hiszpańska to jego konik.

btw. ile ostatnio prze(pipi)ałeś u buka? :>

Opublikowano

Myślę, że pytanie możesz zadać również na forum realmadrid.pl - tam uzyskasz więcej odpowiedzi niż na forum o kąsolach. Tylko uważaj, bo jak czasami czytam newsy na ich stronie to Ci newsami to totalni debile i gimbusy.

Opublikowano

Tak z ciekawosci, na jakiej uczelni sa takie tematy dyplomowki ?

Brzmia duzo lepiej od mojego: Metody prognozowania i sterowania stanem cieplnym obiektow stalowniczych z zastosowaniem dostepnych technik pomiarowych.

Opublikowano

No napisałem tam i przekopiowałem tutaj, bo mówie a nóż widelec.

Tam zero odezwu także mega fani 14 letni co nigdy nie czytali książek zapewne.

@ofsajd

U buka prze.(pipi)ałem 200 zł TYLKO (ostatnio)... Już nie gram xD

No to popytaj, ja tylko teraz książek szukam, pisać będę pewnie w lutym ;)

Edytowane przez Oran

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Anyone? Potrzebuje w sumie powoli już tych ksiażek, bo deadline się zbliża :(

Opublikowano

Malaga Riki taki

Opublikowano

Sprawdzałeś czy twój promotor nie jest fanem Barcy ?

Opublikowano

Ma 85 lat, i mówi, że generał Franco to jego ziomek z podstawówki, elo rap.

Opublikowano

Licznik ma cofany -.-