Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jak ten gameplay może się nie podobać. Klimat niszczy, dźwięki wydawane przez grzybiarzy są niesamowite. Polecam słuchawki, wrażenia są w tedy znacznie mocniejsze. Do każdego wroga jak ludzi czy grzybki, trzeba będzie podchodzić inaczej, co fajnie wróży na przyszłość.

Autoaim? To nie fps, ani gearsy, to nie ten typ gier. Nie sądze aby psuło to rozgrywkę

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Tak, czy siak, zobaczycie ze TLoU na metacritic nie bedzie mialo wiecej niż 88 - 89, a najwyzsza ocena to bedzie 9.0 . A ten gameplay jest słaby.

Opublikowano

Przecież najlepsze gry nie mogą mieć więcej niz 87. Zresztą ci recenzenci są ... nic niewarci skoro COD co rok ma 9 i ohy ahy.

Opublikowano

Tak, czy siak, zobaczycie ze TLoU na metacritic nie bedzie mialo wiecej niż 88 - 89, a najwyzsza ocena to bedzie 9.0 . A ten gameplay jest słaby.

Na pewno ocena będzie wyższa niż 87 halo 4.

Opublikowano

Ale mendrek mówi, że jak niżej niż 88 to crap.

Opublikowano

Ale serio dla kogos(oprócz Mendrka) oceny na MC są ważne? Znam wiele gier które pomimo swojej oceny na MC w przedziale 70-80 sprawialy więcej funu niż te 80+...

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Kazda ocena powyzej 87 to tylko dowod jak grubo posmarowal wydawca recenzentom. Kto wie moze Sony posmaruje to bedzie 88-89.

Opublikowano

Przestałem patrzyć na oceny kiedy BulletWitch dał mi wiecej radości niż ogrywany w tym samym czasie i chwalony Lost Planet.

Opublikowano

Ale serio kogos(oprócz Mendrka) oceny na MC są ważne? Znam wiele gier które pomimo swojej oceny na MC w przedziale 70-80 sprawialy więcej funu niż te 80+...

Niby nikogo, ale jak masz wydać 2 paczki uczciwie zarobionych pieniądzy ( nie na hazardzie) na gierke to jednak te procenty robią.

Opublikowano

Wiesz zawsze możesz sprawdzić wersje demo(o ile jest),popytać znajomych,ekolegów na forumku

Opublikowano

No dokładnie. Rising na wyroczni metacritic pewnie wyciągnie z 80, ale po demie jestem tak najarany, że już się nie mogę doczekać, aż będę siekał przeciwników.

Opublikowano

Nie sądzę, wydaje mi się że w przypadku The Last of Us do najgorszych pierdół będą się przyczepiać. Wina hype ale też uwagi że nikt doskonały nie jest. Im lepsza gra tym coraz mniejsze babole wyciągają.

Opublikowano

Wiesz zawsze możesz sprawdzić wersje demo(o ile jest),popytać znajomych,ekolegów na forumku

Dema są zdradliwe w chuj, ta bo na forumku się znają lol.

Opublikowano

Niby nikogo, ale jak masz wydać 2 paczki uczciwie zarobionych pieniądzy ( nie na hazardzie) na gierke to jednak te procenty robią.

Ze niby co ? Procenty na metacritic uzyskane dzięki "pismakom" mają decydować o tym jaka gierka jest warta moich pieniędzy ? :rofl:
Opublikowano

Twoich pewnie nie, bo jesteś człowiekiem myślącym, ale jest grupa odbiorców, która na pewno bierze to pod uwagę.

Opublikowano

ale jest grupa odbiorców, która na pewno bierze to pod uwagę.

To wiadomo nie od dziś że są tacy co liczą się dla nich tylko "procenty" , no ale sądziłem ze wypowiadają się tu raczej (po za paroma wyjątkami) osoby trzeźwo myślące przy wyborze na jakie gierki przeznaczyć $ :sorry:
Opublikowano

W obecnych czasach jest moda na 'youtube walkthrough' oraz twitch.tv.

Rzal dupę ściska.

Opublikowano

W obecnych czasach jest moda na 'youtube walkthrough' oraz twitch.tv.

Rzal dupę ściska.

Cicho bo forumkowy ekspert w tym temacie się jeszcze obrazi....
Opublikowano

Ze niby co ? Procenty na metacritic uzyskane dzięki "pismakom" mają decydować o tym jaka gierka jest warta moich pieniędzy ? :rofl:

aha czyli czekasz na jakąś gierke i wszystko idzie dobrze (zapowiedzi, screeny wszystko gites) i dochodzimy do momentu w którym sypią się recenzje gry

gdzie praktycznie każda to besztanie gry i oceny pokroju 5/10 i co wtedy nadal lecisz do sklepu i wydajesz 200zl? Ja nie mowie o opcji, że tylko mc (bo mam to w du'pie akurat ich) wchodzi w grę, ale nie jest tak, że nie biorę pod uwagę żadnej oceny i z klapkami na oczach biegne do sklepu i kupuje to czym karmili mnie wydawcy.

Opublikowano

ale jest grupa odbiorców, która na pewno bierze to pod uwagę.

To wiadomo nie od dziś że są tacy co liczą się dla nich tylko "procenty" , no ale sądziłem ze wypowiadają się tu raczej (po za paroma wyjątkami) osoby trzeźwo myślące przy wyborze na jakie gierki przeznaczyć $ :sorry:

Nie, ale tak serio. Jakie jest wiarygodne źródło informacji na temat wartości danej gierki? To, że na forumku 30 osób napisze, że gra rządzi i w ogóle, nie oznacza, że tym samym znalazłem wiarygodde źródło na temat jakości danej gry, bo jak zagram i mi się nie spodoba, to do kogo mam zgłaszać pretensje? Nie przypominam też sobie sytuacji, że powszechnie jechana w mediach giera na forumku zbierała same pochwały. Opinia jest opinią i czy stoją za nią grube pieniądze czy indywidualne preferencje, nigdy nie mam pewności, że będzie zgodna z moją oceną. Jechanie po MC z zasady "bo przecież są inne źródła, bardziej wiarygodne" warto byłoby poprzeć jakimś naprawdę wiarygodnym źródłem, na tle którego MC wypada blado.

Opublikowano

A czy ja gdzieś napisałem że nie zwracam w ogóle uwagi na recenzje ? jedynie wyśmiałem fakt podejmowania decyzji o zakupie danego tytułu na podstawie procent jakie uzyskał na metacritic.

Opublikowano

Wybacz zasugerowałem się tą wypowiedzią:

No ale wydźwięk tej całej nagonki na MC jest taki "MC jest (pipi) warte" i stąd mój post.

Opublikowano

No ale wydźwięk tej całej nagonki na MC jest taki "MC jest (pipi) warte" i stąd mój post.

Aż tak źle to chyba nie jest , ale serio to ma być "głównym" wyznacznikiem tego czy dana gra jest warta czyichś pieniędzy ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.