Jump to content

Jaki kabel VGA wybrać?

Recommended Posts

Posted

Witam, zamierzam kupić kabel VGA do Xpudła, coby podłączyć to ustrojstwo pod monitor (stary CRT 17"). Pytanie brzmi: jakiej firmy kabel najlepiej kupić? Na allegro ceny wahają się od 17 do ok. 100 zł, więc rozrzut jest dosyć spory. Kabel za 17 zł będzie znacznie różnił się jakością obrazu od tego za 40-50? A może jednak warto dozbierać i kupić oryginalny od M$?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Obraz z kabla za 17 zł będzie znacznie różnił sie jakością od tego, co wyświetli oryginał. Doświadczenie podpowiada, że najlepiej od razu kupić kabelek MS.

Posted

Ja mam jakiegoś noname'a kupionego za 50zł i sprawuje się świetnie od 4 lat - obraz ostry, wyraźny, żadnych artów ani nic w ten deseń. Chociaż najlepszym wyborem wśród właśnie takich noname'ów są kable z pozłacanymi wtykami - nie jest to tylko efekt wizualny, ale zwiększa ich trwałość i niezawodność.

Posted

Ja z kolei jechałem na nonoame i nie polecam, miałem też do porównania kabelek MadCatz i różnica w obrazie była naprawdę zauważalna, brak zakłóceń, na noname zakłócenia były.

Albo bierz M$, albo taniej MadCatz.

• 1 month later...
Posted

najlepiej kup jakąś FIRMOWĄ "używkę" - właśnie np. oryg. M$ lub MadCatz ; za ok. 25-30zł spokojnie kupisz na Allegro

za 25-30zl nie kupi oryginala, to ze ktos napisze ze to oryginal nie znaczy ze tak jest

oryginal musi miec w zestawie zlaczki do dzwieku i VGA przejsciowke, czego praktycznie nigdzie nie ma w licytacjach pod haslem ORYGINAL MS...

to samo ma w zestawie BIGBEN i tez go polecam, nawet wykonanie lepsze niz MS i pewnosc ze nie dostanie sie podrobki...