05mateo10 5 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Witam, już niedługo zostanę szczęśliwym posiadaczem konsoli Nintendo DSi. Jako, że nie mam dużo pieniędzy na gry (gry to drogie hobby), a piracić nie będę, chciałbym kupić sobie dosyć długą grę, która by mnie zatrzymała na długie dni, tygodnie itd.. Lubię wszystkie gatunki, więc nie ważne czy to jakaś przygodówka czy strzelanka. Mam nadzieję, że znacie kilka takich gier. Wymieniając je tutaj nie pomagacie tylko mi, ale nawet całej społeczności tego forum. Pozdrawiam. Quote
django 549 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Pierwsze to mi przyszlo do glowy to Dragon Quest IX. Jak wejdziesz w te wszystkie mapy, alchemie i inne "poboczne" sprawy to nie ma bata zeby na liczniku bylo mniej niz, powiedzmy120 godzin (a pewnie w cholere wiecej). Quote
Guest ragus Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 DQIX, Final Fantasy Tactics A2, Pokemony Quote
Yano 3697 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) EDIT do kasacji, myslalem ze chodzi o gry na 3DS Edited February 27, 2013 by Yano Quote
grzybiarz 10305 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 W Puzzle Quest gralem pol roku! 1 Quote
stoodio 2075 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) Zależy od twojego podejścia - ja np. lubię masterować gry NDS i tak z Laytonem spędziłem relatywnie dużo godzin (nie użwyałem żadnych faqów, a są pewne zagadki, na których można się nieźle zawiesić, co ciekawe druga osoba może je przejść "z marszu" ). Ale to tylko ciekawostka, bo przygody dżentelmena Hershela i jego sidekicka Luka nijak się mają to czasu spędzonego przy wspomnianym Final Fantasy Tactics A2 Grimoire of the Rift, Puzzle Queście czy DQIX. Ogolnie jRPGi potrafią być długie (takie np. masterowanie DQV zajmie ci masę czasu). Do tego na pewno Poki. Od siebie polecam combo długiej gierki + coś na rozluźnienie (jakiś przyjemny, krótki tytuł, w który grasz w momencie zmęczenia "głównym kąskiem"). Edited February 27, 2013 by stoodio Quote
genjuro 85 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 kiedys na ppe byla wzmianka o jednym kolesiu ktory wymaksowal DQ9 i zajelo mu to bagatela ponad 900 godzin. Quote
Dante 448 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Disgaea ma potencjał na setki godzin jeśli ktoś chce bawić się w wymaksowanie wszystkiego. Quote
Recommended Posts