Opublikowano 22 stycznia 20169 l Jak jestes weteranem turowek to powinno byc ok, jesli jednak jestes laikiem no to moze byc za ciezko.
Opublikowano 22 stycznia 20169 l Weteranem to nie, ale w kilka turówek grałem, więc wiem na czym to polega. Kiedyś bym nie miał problemu i wybrał normal+classic, ale teraz hard to często jest na poziomie dawnego normala. Edytowane 22 stycznia 20169 l przez agst
Opublikowano 8 lutego 20169 l Warto używać second seal czy lepiej od razu master seal? Mam właśnie dylemat co zrobić z moją postacią i Chromem.
Opublikowano 9 lutego 20169 l 20 lvl -> master seal -> 20 lvl -> second seal. Warto poczytać o zmianie klas, czasami można prawdziwe bestie zrobić, jak np. Nowi jako Wyvern Lord czy Donnel jako Hero.
Opublikowano 8 kwietnia 20169 l Kupiłem dzisiaj gierkę, mój pierwszy Fajer Emblem i mam pytanie - jak odpaliłem wcześniej demo to były jakieś dwa tryby gry do wyboru, jeden jakiś "zwykły" a drugi, że zabite jednostki nie powracają. Ktoś rzuci trochę światła na tą mechanikę?
Opublikowano 9 kwietnia 20169 l Tak jak napisałeś, w jednym jednostki które polegną na polu walki umierają na dobre, a w drugim (dla noobków) wracają do życia po misji.
Opublikowano 9 kwietnia 20169 l Don, to musisz napisać jakie masz doświadczenie w tego typu grach, serii FE. Jeśli nie masz obycia, a tylko jakieś proszte QB , to cie tutaj na Hard/Classic poskładają w mig. Edytowane 9 kwietnia 20169 l przez Tankietka
Opublikowano 26 maja 20168 l Nie graj na najniższym poziomie, bo po 15 godzinach gry będziesz miał tak przypakowane postacie, że wrogowie będą ginąć od samych kontrataków. Nudy
Opublikowano 26 maja 20168 l Ta opcja (definitywny zgon) akurat zubaża rozgrywkę i nie podoba mi się. I tak w większości wypadków po zgonie będzie off i ładowanie stanu gry, więc lepiej ułatwić sobie życie i po prostu ją wyłączyć
Opublikowano 26 maja 20168 l Grać w FE bez permadeath Wydam osad jak skoncze gre, to moje pierwsze FE Pierwsze FE i od razu hard?
Opublikowano 26 maja 20168 l Ja też lubię dreszczyk emocji, wyjście do 'home' konsoli i kolejne próby.
Opublikowano 26 maja 20168 l Ja z bomby na lunatic, pierwszych kilka walk to byla masakra, jeden zły ruch i koniec. Chociaz pod koniec z dzieciakami i odpowiednimi klasami było juz duzo prosciej.
Opublikowano 26 maja 20168 l Lubię gry gdzie trzeba myśleć strategicznie i z wyprzedzeniem. Dlatego nabiłem ~200h w Magic the Gathering na Xone Podobają mi się kombinacje z szykiem postaci i łączeniem ataków. Czasem wystarczy dobrze umiejscowić jedną, dwie postacie, które nie atakują, żeby inni z przeciwnikami szybciej się rozprawili za sprawą boosta statów.
Opublikowano 28 maja 20168 l Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać.
Opublikowano 28 maja 20168 l Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać. Trzeba sprzedawać bulliony. Niektórzy wrogowie je mają, wystarczy ich zabić, a potem sprzedać zdobyty bullion w sklepie.