Skocz do zawartości

Fire Emblem Awakening

Featured Replies

Opublikowano

Jak jestes weteranem turowek to powinno byc ok, jesli jednak jestes laikiem no to moze byc za ciezko.

• Odpowiedzi 179
  • Wyświetleń 66,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W ULTIMie często lecą w kulki! zamawiają trzy sztuki i reszta musi poczekać!

• Narazie mam tyle obowiazkow ze niestety nie mialem czasu dograc:/

• Jeśli chodzi Ci o główny wątek to nie. Jeśli zaś chodzi o "drobne akcenty" poboczne to tak ( jak choćby przedstawienie króciutkiej historyjki o dalszych losach każdego bohatera - tak było choćby w je

Opublikowano

Weteranem to nie, ale w kilka turówek grałem, więc wiem na czym to polega. Kiedyś bym nie miał problemu i wybrał normal+classic, ale teraz hard to często jest na poziomie dawnego normala.

Edytowane przez agst

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Warto używać second seal czy lepiej od razu master seal? Mam właśnie dylemat co zrobić z moją postacią i Chromem.

Opublikowano

20 lvl -> master seal -> 20 lvl -> second seal. Warto poczytać o zmianie klas, czasami można prawdziwe bestie zrobić, jak np. Nowi jako Wyvern Lord czy Donnel jako Hero. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem dzisiaj gierkę, mój pierwszy Fajer Emblem i mam pytanie - jak odpaliłem wcześniej demo to były jakieś dwa tryby gry do wyboru, jeden jakiś "zwykły" a drugi, że zabite jednostki nie powracają. Ktoś rzuci trochę światła na tą mechanikę?

Opublikowano

Tak jak napisałeś, w jednym jednostki które polegną na polu walki umierają na dobre, a w drugim (dla noobków) wracają do życia po misji.

Opublikowano

Don, to musisz napisać jakie masz doświadczenie w tego typu grach, serii FE. Jeśli nie masz obycia, a tylko jakieś proszte QB , to cie tutaj na Hard/Classic poskładają w mig.

Edytowane przez Tankietka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj ruszyłem, jest sztosik. Czuję, że będzie mój top na 3DS :)

Opublikowano

Nie graj na najniższym poziomie, bo po 15 godzinach gry będziesz miał tak przypakowane postacie, że wrogowie będą ginąć od samych kontrataków. Nudy

Opublikowano

Gram na hard + definitywny zgon postaci.

Opublikowano

Ta opcja (definitywny zgon) akurat zubaża rozgrywkę i nie podoba mi się. I tak w większości wypadków po zgonie będzie off i ładowanie stanu gry, więc lepiej ułatwić sobie życie i po prostu ją wyłączyć

Opublikowano

Wydam osad jak skoncze gre, to moje pierwsze FE :)

Opublikowano

Lubię dreszczyk emocji gdy gram ;)

Opublikowano

Ja też lubię dreszczyk emocji, wyjście do 'home' konsoli i kolejne próby.

Opublikowano

Ja z bomby na lunatic, pierwszych kilka walk to byla masakra, jeden zły ruch i koniec. Chociaz pod koniec z dzieciakami i odpowiednimi klasami było juz duzo prosciej.

Opublikowano

Lubię gry gdzie trzeba myśleć strategicznie i z wyprzedzeniem. Dlatego nabiłem ~200h w Magic the Gathering na Xone :P

Podobają mi się kombinacje z szykiem postaci i łączeniem ataków. Czasem wystarczy dobrze umiejscowić jedną, dwie postacie, które nie atakują, żeby inni z przeciwnikami szybciej się rozprawili za sprawą boosta statów.

Opublikowano

Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać.

Opublikowano

Jedno płatne dlc daje banalna misje na ktorej farmi sie levele i kase.

Opublikowano

Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać.

Trzeba sprzedawać bulliony. Niektórzy wrogowie je mają, wystarczy ich zabić, a potem sprzedać zdobyty bullion w sklepie. 

Opublikowano

No właśnie się zorientowałem, że mam jakieś dwa.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jestem przy koncowce Awakening, która gra następna w kolejce?

Opublikowano

Pora na Birthright.