Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ogólnie to mam zawsze ubaw z ludków pokroju tego trolla z bloga, który sugeruje się jakimiś śmiesznymi tabelkami i benchmarkami. No ale niech dzieci w CW mają trochę radochy. Nie ma Daddiego to chociaż ten Władzisław robi za dostawcę sucharów i beki. Szkoda tylko, że niektórzy czytają te jego wypociny i myślą, że to jest prawda :confused:

Spokojnie za rok nie będzie trzeba sugerować się żadnymi tabelkami. Pojawia sie prawdziwie nextgenowe gry , nie crossgenowe porty  wyjdą nowe karty i nagle z obecnych moc wyparuje bo bedzie trzeba sprzedawać nowe. Tak wygląda LA noir i blops  na karcie grafiki 3 x mocniejszej od xboxa 360- 8800gt ( 3 razy gorsze działanie) :yucky:

LANoire+2013-09-02+19-37-02-64.jpgLANoire+2013-09-02+19-30-50-30.jpgLANoire+2013-09-02+19-31-43-58.jpg

shot0001.jpgshot0002.jpg

Edytowane przez władzisław pierwszy

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Hehe, Yeti nawet tobie zbrzydnie szybko blogowiec z tymi tabelkami. Z Bf-em 4 nie wyszło to teraz jakieś ni z dupy ni z pietruchy screeny z La Noir xDDDDDDDDDDDD Akurat La Noir nawet na lipnym kompie chodzi pięknie na Ultra i 30 klatkach ( ustawione przez twórców ale kto chce może znieść ten limit ). Lul 8800 GT ? Zaraz zaczniemy o mojej pierwszej karcie z komunijnego kompa "do nauki" Riva TNT2 32 MB gadać xDD

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Jak to się dzieje, że na mojej karcie z 2010 roku - Radeonie 6850 BF4 działa stabilnie na poziomie 55-60 fpsów w singlu i multi na ustawieniach medium? Dziwnym trafem wygląda prawie identycznie jak filmiki z youtube'a z wersji PS4 (słabe porównanie, ale innego nie ma). Czy Ty Władzisław wiesz o czym w ogóle piszesz czy przypadkowe zdania na klawiaturze wpisujesz i cieszysz się, że doebałeś PCtom?

Popatrz na wykres kolegi 6850 się nie łapie, a ustawienia grafiki w battlefieldach wyglądają tak, low medium, brzydko i potem high ultra ładnie takze medium to sporo w dół i bardziej przypomina wersje ps3. Zrób na high i podaj screna z framrate, zobaczymy czy będziesz wiedział co powiedzieć.  No własnie słabe porównanie z youtuba, mamy tymczasem opinie gamtrailers " ...close  to maxed out pc version" ,  ign ciężko odróżnić" eurogamera składającego peceta za 800 funtów i wspominającego tylko o różnicach w rozdzielczości,  oraz golem.de( portal pecetowy)"

"Jeśli masz peceta za mniej niż 1000E, będzie wyglądała gorzej niż wersja ps4 jesli celujesz w 60fps. tymczasem na ps4 60fps jest dostępne bez problemu. Są nawet pewne efekty których nie ma w wersji PC jak krople wody na szybie samochodu. Biorąc pod uwagę niska cene ps4 jest to wersja zdecydowanie godna polecenia

fair enough. edytowałeś post z wyliczeniami rozdzielczości.  Żeby nie manipulować lepiej posługuj się procentami zamiast pojęciami połowa bo jak widzisz bardzo względne są.  

Przejdźmy do istotniejszych rzeczy

Jak to się stało ze radeon 7850 wyciąga jedynie ok 1/3 tego co wyciąga w ps4,przeciez ma wyższy zegar?  W dodatku pewnie ze zmytymi teksturami bo 2GB bo te wymagają powyżej 3 na karcie.  ma potężne cpu w zestawie( lub nie) szybkie dyski i Kilkanaście gigabjtów ram po drugiej stronie .? A to tylko port z pc pewnie robiony na szybko bez wielkich optymalizacji bo nie ma takiej możliwości na premiere. 

Ustawienia najbliższe tego co ponoć jest na PS4 ( high, 1680x1050 ) :

Radeon 7850 za 600zł robi średnio 56fpsów.

Wyjdzie wersja na ps4 porównamy dokładnie ,   Pisałem do gościa który wspominał o ultra 60fps i 4x AA 

bf4_gpu_ultra2_1920aa.png

wyrabia nie ma go już na liście wyrabia  nie ma go nawet na liście. A powinien dac rade bo ma zegar 1000mhz a nie 800

BTW  czy single ( w bf3 sa takie miejsca w singlu gdzie mnimalne  konfuguracje wyrabiaja 60fps ) czy mulit  , Co powiesz na to

Władzisław, który manipuluje "faktami" cały czas zarzuca komuś manipulację bez dowodów. Mistrz xD Chyba chce przenieść nawyki i zagrywki ze swojego bloga tutaj.

Parę stron wcześnie był on dość zabawnym userem, który próbował wypełnić lukę po zmarłych Xbotach. Teraz jest jedynie żenua.

Blog boli? tam pikseli nie liczę zajmuje się istotniejszymi rzeczami :>

Powiem krótko. Nie mamy o czym gadać. Ja przynajmniej na własne oczy widziałem grę a Ty jedyne o czym możesz pogadać to o jakiś tabelkach itp. pierdołach. Jeszcze będziesz kit wciskał, że dopiero na high albo ultra gra wygląda jak na PS4 xD Dodatkowo mam brać na poważnie opinie "renomowanych" serwisów jak IGN czy GT. Może jeszcze Butchera dodaj do zestawienia i jego słynne twierdzenie, że BF3 wygląda na konsolach jak na PC. Zapomniał tylko dodać, że musiałyby to być ustawienia niższe niż low na PC. Było śmiesznie przez jakiś czas, ale teraz to już jest kabaret z Twojej strony na całego.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

jedziesz z nimi vlad, bądź jak Gwiazda Śmierci która była wytworem Imperium Galaktycznego, zbudowanym w celu unicestwienia Rebelii i ostatecznego zyskania kontroli nad planetami Galaktyki.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Przypomnij jeszcze jak Gwiazda Śmierci skończyła. ;D

Opublikowano

nie wiem, skopiowałem to z wikipedii

Opublikowano

Władzia dobrze zaczął ale im dalej tym coraz gorzej : <

Opublikowano

Hehe, Yeti nawet tobie zbrzydnie szybko blogowiec z tymi tabelkami. Z Bf-em 4 nie wyszło to teraz jakieś ni z dupy ni z pietruchy screeny z La Noir xDDDDDDDDDDDD Akurat La Noir nawet na lipnym kompie chodzi pięknie na Ultra i 30 klatkach ( ustawione przez twórców ale kto chce może znieść ten limit ). Lul 8800 GT ? Zaraz zaczniemy o mojej pierwszej karcie z komunijnego kompa "do nauki" jak Riva TNT2 32 bity zaczniemy gadać xDD

YYY co nie wyszło? przecież jak byk okazło sie ze dwuletni pc w cenie do 3000  nie dotrzymuje kroku ps4.  

Nie komunijnej karcie  tylko potworowi  która miała zmiażdzyć konsole i wystarczyć "na cała generacje" :woot:

Na dodatek potwierdziłes mój poprzedni post o magicznym wyparowywaniu mocy z pecetów odpowiedzią " LOl 8800"

która według specyfikacji powinna ciągnąc te porty w 1080p:> Tymczasem pececiarzy zmuszono do kilku wymian od tego czasu:D

Ale dlaczego mam nie wierzyć redakcji pecetowej nawet i najpopularniejszemu youtuberowi od bF który gra na pc? :D

Tak wyglada BF3 na low, też pewnie na tej potęznej karcie , poszukaj watek , "pc low settings thred" na neogafie

bf32012-06-1214-53-27yni6r.jpg

Opublikowano

battlefield-3-image-quality.gif

Nie wiem już o co tobie chodzi. "Słowotok" nieopanowany i kolejnych dziesięć pomysłów na minutę jeśli jeden nie wyszedł.. Cześć. A tak dobrze się zapowiadałeś. I jak się okazało buda od podstaw dla Bf4 w jakości ponoć jaką będzie miał PS4 ( High, 1680x1050 ) można nabyć daleko poniżej 3 kafli a jak się dobrze zakręcić to i za 2.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Nie wiem już o co tobie chodzi. "Słowotok" nieopanowany i kolejnych dziesięć pomysłów na minutę jeśli jeden nie wyszedł.. Cześć. A tak dobrze się zapowiadałeś.

Jaki piękny korytarz, nie sposób go nawet brzydszego zrobić. zapomniałeś tylko dodać na DOKŁADNIE jakim sprzęcie działa, kiedy kupionym i z jaką specyfikacją. Wszystko po to aby udowodnić jak współcześnie "gotowy od 2 lat pc" który nawet dzisiaj moze sobie jakoś radzić z BF4 będzie wyglądał za powiedzmy dwa latka w tytułach muliplatformowych i że zupełnie nie trzeba będzie dalej wydawać kasy

karta za 700zł z 2005 ( premiera xbox360) ciągnąca konsolowy przeciętny  port z 2007

http://www.youtube.com/watch?v=VfiXy6MQcFw

Opublikowano

No jak ktoś kupował w 2004 roku "pokrojony" GeForce 6600GT z myślą o hulaniu w nowej generacji która miała nadejść za 1,5 roku to powodzenia. PC trzeba kupować z głową i w odpowiednim czasie. Wiem , że to straszne ; d Dodatkowo wtedy technologia naprawdę gnała do przodu. Dzisiaj jest to już bardziej umiarkowane. Oczywiście PC-et to droższa zabawka, do tego nikt nie ma wątpliwości przecież, można sobie jednak odbić cenami nowych gier. No ale zaraz będzie o wymianach na konsolach.

Ja tam kupuję PS4 ale pozostaję multiplatformowcem jeśli gotówka nadal będzie dopisywać ; d

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

No jak ktoś kupował w 2004 roku "pokrojony" GeForce 6600GT z myślą o hulaniu w nowej generacji która miała nadejść za 1,5 roku to powodzenia. PC trzeba kupować z głową i w odpowiednim czasie. Wiem , że to straszne ; d Dodatkowo wtedy technologia naprawdę gnała do przodu. Dzisiaj jest to już bardziej umiarkowane. Oczywiście PC-et to droższa zabawka, do tego nikt nie ma wątpliwości przecież, można sobie jednak odbić cenami nowych gier. No ale zaraz będzie o wymianach na konsolach.

Doskonały dzisiejszy odpowiednik kart które dziś przytaczacie, klasa średnia ,premiera rok wcześniej 600-800zł... to że jakoś działa w BF4 absolutnie o niczym nie świadczy , nadawały się tez do cod2 podczas premiery xbox360, gra która dwa lata póxniej była żartem jeśli chodzi o oprawe.

Najlepsze jest to że na 6600 nie kończy sie to porównanie kolejne lata to 7600, 8600 które to sami możecie zobaczyć na youtube jak sobie radziły z portami. Ba nwet wyższe karty sobie już nie radzą jak 7800 i nawet 8800 z poprzednich postów.

Pecetowcy tak naprawdę nie  mogą się czuć komfortowo  bez grafiki co najmniej 4-6 x mocniejszej i z co najmniej taka sama ilością ramu. jak konsola co jest żelazną zasadą od wielu generacji

xbox1 64MB ram                 - muliplatformy wymagały 64-256MB na karcie

xbox360/ps3 512 MB ram   - muliplatformy wymagają conajmniej 512MB na pokładzie karty

ps4/xbone 8GB                   -  obecne dobre karty mają 2-3 GB i zostaną wgniecione tytułami z 2014/15, 

Opublikowano

Najzabawniejsze jest że blacharze wchodzą w dyskusje z władkiem który na prawo i lewo pokazuje, screeny, tabelki, filmiki nie dysponujac niczym poza marzeniami :-D

Juz jeden rozliczony zostal i tematu wiecej nie tyka, mam na mysli o suteq, kazdy tylko mocny w gebie ale screena z FRAPSa nie poda :-D

Opublikowano

Najzabawniejsze jest że blacharze wchodzą w dyskusje z władkiem który na prawo i lewo pokazuje, screeny, tabelki, filmiki nie dysponujac niczym poza marzeniami :-D

Juz jeden rozliczony zostal i tematu wiecej nie tyka, mam na mysli o suteq, kazdy tylko mocny w gebie ale screena z FRAPSa nie poda :-D

Właśnie się zbłaźniłeś, bo wczoraj w statusie zarzuciłem screena z licznikiem FPS. Także pozdro. :)

Masz specjalnie dla Ciebie:

http://i.imgur.com/YooPP3n.jpg

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Człowiek wchodzi do tematu a tu same PC'towe pierdu pierdu :yucky:

Może ktoś pociągnie wątek o tym która konsola jest bardziej budżetowa ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Słabo widzisz więc.

Ok, Władzia napisz jak wpadniesz na coś nowego. Póki co wyszło , że można zmajstrować kompa za 2 koła który pociągnie Bf4 w podobnej jakości co ponoć PS4. A jeszcze niedawno było , że trzeba do tego sprzętu za 3-4 tysiaki xD Oczywiście ja nadal uważam, że na teraz kupno kompa który ma wytrzymać cała generację to jeszcze za wcześnie. Niech konsole się zadomowią a wymagania ustabilizują. Wtedy można uderzać już wiedząc co i jak. 

Karas zgadzam, no ale tego chcieliście mrowiąc tu blogera który gada tylko o PC ; d Blacharze z forum to multiplatformowcy i gadają często pozytywnie o konsolach a ten tylko o PC ; ) Póki co, log out, chociaż Władzia zapewne wyskoczy  z kolejnym pomysłem z GPU z 486 już chyba. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Wyszedl wkoncu na pc Rdr lub Gears of war?Sa jakies ciekawe gry ktorych nie ma na konsolach?

Opublikowano

Wyszedl wkoncu na pc Rdr lub Gears of war?Sa jakies ciekawe gry ktorych nie ma na konsolach?

Tego akurat pierwsza część wyszła na PC

Karas zgadzam, no ale tego chcieliście mrowiąc tu blogera który gada tylko o PC ; d Blacharze z forum to multiplatformowcy i gadają często pozytywnie o konsolach a ten tylko o PC ; ) Póki co, log out, chociaż Władzia zapewne wyskoczy  z kolejnym pomysłem z GPU z 486 już chyba.

A to ktoś go tu zapraszał ? Myślałem że z przypadku się napatoczył :sweat:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Właśnie się zbłaźniłeś, bo wczoraj w statusie zarzuciłem screena z licznikiem FPS. Także pozdro. :)

A specyfikacja??

Opublikowano

A sa jakies ciekawe gierki ktorych nie ma na ps3/xbox?NIe liczac gierek typu lol/warfcratf itp

Opublikowano

A sa jakies ciekawe gierki ktorych nie ma na ps3/xbox?NIe liczac gierek typu lol/warfcratf itp

Nie wiem od dłuższego czasu już nie gram na PC(tak miałem takie epizody w swoim życiorysie gracza) więc się nie orientuje.....

Opublikowano

Macie tą specyfikację, chociaż i tak będą głosy "e fake to nie może tak działać" "oszust!!!111" "wypier.dalaj na cdaction" i właśnie tego chciałem uniknąć znając tutaj "znawców", którzy PC widzieli w Biedronce.

CPU: AMD Athlon X4 640 3.0Ghz, 4Gb Ram 1333Mhz, GeForce GTS 450 1Gb.

Tyle powinno wystarczyć forumowym "specom".

A przede wszystkim mam porządek na kompie, bo jak czytam w necie ludziom na Titanach ch.ujowo działa, bo prawda jest taka, że jak się nie dba to chociażbyś i się zes.rał to będzie ch.ujnia.

Pozdrawiam. :bye:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A czyli jednak 30FPS , i zmyte tekstury? No własnie widzimy że sobie radzi podobnie do ps4

Człowiek wchodzi do tematu a tu same PC'towe pierdu pierdu :yucky:

Może ktoś pociągnie wątek o tym która konsola jest bardziej budżetowa ?

Chyba już kończymy, zbyt dużo hałasu przez tego battlefielda

Jesteś więc ślepcem. Ok, Władzia napisz jak wpadniesz na coś nowego. Póki co wyszło , że można zmajstrować kompa za 2 koła który pociągnie Bf4 w podobnej jakości co ponoć PS4. A jeszcze niedawno było , że trzeba do tego sprzętu za 3-4 tysiaki xD Oczywiście ja nadal uważam, że na teraz kupno kompa który ma wytrzymać cała generację to jeszcze za wcześnie. Niech konsole się zadomowią a wymagania ustabilizują. Wtedy można uderzać już wiedząc co i jak. 

Karas zgadzam, no ale tego chcieliście mrowiąc tu blogera który gada tylko o PC ; d Blacharze z forum to multiplatformowcy i gadają często pozytywnie o konsolach a ten tylko o PC ; ) Póki co, log out, chociaż Władzia zapewne wyskoczy  z kolejnym pomysłem z GPU z Amigi chyba. 

60 fps bez przycinek( nie 30-40 za 800zl) ,  dla high ultra , radeon 7970/rd280- 1200zł, mocny procesor 8 watkowy -nastepny 1000, plus ram , mobo , dsyki 1500 i inne drobniejsze pierdoły( no i pewnie monitor bo 1/3 ma full hd:D ).  Własnie sutek pokazał wyżej jak taki za dwójkę wyrabia, spor gorzej od ps4:>

A widzisz nagle pojawiła się nuta rozsądku oczywistym jest ze BF4 nie jest zadnym wyznacznikiem , to taki odpowiednik cod2 w 2005. szkoda tylko że uciekasz w jakaś dziwną defensywę że jakiś celebry ta bloger cie bije.

Zdradzę ci tajemnice ze ja tez kiedyś pecetowiec, zamiast do matury w przerwie miedzy burnout 3 i mgs 3 był doom 3 fc i hl2:>. Ale po tej miernocie i niesamowicie niskim zwrocie prezentacji do wydanych pieniędzy i specyfikacji w ostatnich latach olewam to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.