Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Szkoda, ze konsole nie wystartowaly 2 lata temu tak jak powinny :<

Juz bysmy sie zagrywali w fajne gry :confused:

Z takimi parametrami spokojnie mogłyby wystartować dwa lata temu

Mejm- a co dopiero ktoś, kto current gena kupił wczoraj.

Opublikowano

No nie, nie byłoby 8 gb GDDR5. Z gpu o takiej mocy, wystartowałoby z 499 dolców

Opublikowano

szoker że jakiś recenzent sie uchował bez kieszeni wypchanej kasą microsoftu, ale to już było widac na gameplayach, grafika ładna ale walka to kompletne dno

Miło przeczytać, że konsolomaniaki stojące po stronie SONY widzą, że PS4 nie jest lepsza tylko mniej słaba od XO.

bo tak naprawde to ZAWSZe nowy sprzęt brany na premiere jest rozwiązaniem lekko naiwnym

po pierwsze znikoma ilość gier, dopiero po przynajmniej roku konsola ma jako taką biblioteke gier w które można pograć, tak żeby po kupnie konsoli nie kurzyła sie czekając na cokolwiek do pogrania (zwłaszcza że większość dzisiejszych gier to gierki na 6-10 godizn)

po drugie zawsze też pierwsze modele są bardziej awaryjne i zawodne niż późniejszy rzut sprzętu

i tu nie chodzi czy to sony czy MS, czy numerek 1 2 czy 3 albo 6, zawsze na początku tylko najwieksi zapaleńcy kupują, a każdy rozsądny poczeka na konkrety

Opublikowano

postanowiłem skomentować starania grega który próbuje zabłysnąć reklamując wiiu jako najlepszą maszynke...

co z tego że wyszedł setny klon mariana który zdobywa oceny 95%, to nadal jest setny klon mariana i jak ktoś go kocha to będzie grał 100 raz w to samo a jak ktoś sie nim znudził już na pegazusie to nie będzie sie nim podniecał nawet jak by miał świednią 100%, to po pierwsze

po drugie wiiu to nadal jest pastgen - nintendo kolejny raz wypuściło konsole o mocy pastgenów w momencie gdy za rogiem stoją nextgeny, wiec nie można oczekiwać że gracze znudzeni 7 letnimi konsolami kupią nowa konsole o mocy 7 letnich staruszków

tak więc komentarz obrazkowy

25g6rv5.jpg

EDIT

i żeby nie było, ja sie nie jaram nextgenami i pewnie kupie ps4 dopiero za rok, a narazie gram na 3DSie, ale to nie zmienia faktu że wiiu o małe dziecko które urodziło sie starcem, ma wszystkie wady nowej konsoli (brak gier) i jednocześnie wady starej konsoli (słabe bebechy) , dlatego wiiu sprzedło sie zasłużenie przez rok w ilości takiej jaką nextgeny zrobiły w 1 dzień w samej ameryce

Wiesz, ja mogę grać nawet na taborecie drewnianym, nie robi mi różnicy co stoi pod TV. Różnicę robią mi gry. I jeżeli ma, do wyboru konsolę na której są megahity i konsolę na której szczytem jest gierka na 7/10... Bitch please.

Po drugie, widzę, że bardzo znasz się na Marianach. Jeżeli dla Ciebie Marian z NESa to to samo co Super Mario Galaxy to proponuję... może zagrać? Chociaż pewnie zaraz mi powiesz, że nie lubisz platformówek, infantylne, pedzio Mario i tak dalej. A wiesz co jest najzabawniejsze? Że osoby tak mówiące zaraz piszą, że Crash rządzi, Spyro masakruje, Ratchet jest super i tak dalej :D

Opublikowano

Wiadomo, że konsola byłaby droższa, ale powiedzmy sobie szczerze, że te kilkaset złotych więcej przy naprawdę mocnych parametrach nikomu źle by nie zrobiło (i tak byłoby taniej niż na start PS3). Dzisiaj konsola kosztowałaby jakieś 1500 zł i byłoby w co grać.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wiadomo, że konsola byłaby droższa, ale powiedzmy sobie szczerze, że te kilkaset złotych więcej przy naprawdę mocnych parametrach nikomu źle by nie zrobiło (i tak byłoby taniej niż na start PS3)

Myślę, że jednak lepiej, że poczekaliśmy. Hardware jest teraz dojrzalszy, lepszy, a my dostaliśmy piękne pożegnanie generacji.

Opublikowano
Ale on mówi też o przyszłości, o Naughty Dog, infamous itp. W całym filmiku chodzi o wybór jednej konsoli ( na co może sobie pozwolić większość graczy ). No i jednak tasiemce się sprzedawają. Nie każdy żyje grami day one, super że xbox ma te dwa czy może 3 exy więcej, ale nie róbmy z tego gadania, że na ps4 nie ma w co grać

W takim razie myśląc o przyszłości nie powinno się kupować żadnego sprzętu teraz. O czym powiedział i z czym się zgadzam.

Opublikowano

PGR boże święty co ja bym oddał za następną część tego best racer eva...

chyba wszystkie gry startowe z ps4 i xone

Przy DC pracuje sporo osób odpowiedzialnych za PGR.
Czuć to w gameplayu
Opublikowano

Po drugie, widzę, że bardzo znasz się na Marianach. Jeżeli dla Ciebie Marian z NESa to to samo co Super Mario Galaxy to proponuję... może zagrać? Chociaż pewnie zaraz mi powiesz, że nie lubisz platformówek, infantylne, pedzio Mario i tak dalej. A wiesz co jest najzabawniejsze? Że osoby tak mówiące zaraz piszą, że Crash rządzi, Spyro masakruje, Ratchet jest super i tak dalej :D

ja nie lubie platformówek więc nie będe chwali crasha czy spyro

ogolnie wiiu to może i jest dobra maszynka do mario, ale ogolnie jako konsola dla ogółu (czyli nie-fanów mario) to leży i kwiczy pod każdym względem

- beznadziejna sprzedaż

- słaba moc

- praktycznie brak gier (oprócz mario) oraz to że większość twórców jawnie powiedziała że olewa ten sprzęt

ta konsola jak narazie jest trupem większym niż psv, ninendo chciało drugi raz zagrać tą samą kartą i myślało że powtórzą sukces wii idąc podobnym torem, ale okazało sie że miliony casuali 2 razy do tej samej rzeki nie wchodzą więc konsola sprzedaje sie beznadziejnie, a brak zapowiedzi jakichkolwiek gier poza 2-3 flagowymi markami ninendo skutecznie odstrasza typowego gracza który już ostrzy zęby na graficzne wodotryski na nextgenach

Opublikowano

Wiadomo, że konsola byłaby droższa, ale powiedzmy sobie szczerze, że te kilkaset złotych więcej przy naprawdę mocnych parametrach nikomu źle by nie zrobiło (i tak byłoby taniej niż na start PS3)

Myślę, że jednak lepiej, że poczekaliśmy. Hardware jest teraz dojrzalszy, lepszy, a my dostaliśmy piękne pożegnanie generacji.

Ja się upieram przy swoim. Generacja była za długa, takie SONY jakkolwiek miało więcej exów, to fajniej byłoby je zobaczyć w skondensowanej formie, a nie rozwleczone na 7 lat. W takich dawkach jakie dostawaliśmy, wychodziło, że tych z kategorii premium w ostatnich 2 latach było po dwa na rok (u M$ średnio 1 na rok) . Moim zdaniem obie firmy specjalnie się nie wysilały (zwłaszcza patrząc na poprzednie generacje), a ludzie specjalnie nie protestowali, kiedy dostawali 95% tytułów multiplatformowych skopanych względem wersji na PC.

Opublikowano

Gdzie i kiedy grałeś że czujesz to w gameplayu?

Wczoraj gralem w Dublinie, w PS4 Rooms organizowanym przez Sony

Driveclub,AC IV, Knack, Resogun, Killzone, Cod Ghost, Fifa 14, Contrast i cos jeszcze smieciowego do czego nawet nie podchodzilem.

Opublikowano

@ex4ct_pl Przecież ty nie chciałeś kupić gta v bo model jazdy był za słaby( oceniony po 7 sekundowym filmiku xD) nawet jakiś cytat był z tobą :P

Opublikowano

jakie exy na X0 zapowiedzieli na przyszły rok?

Opublikowano

ja nie lubie platformówek więc nie będe chwali crasha czy spyro

ogolnie wiiu to może i jest dobra maszynka do mario, ale ogolnie jako konsola dla ogółu (czyli nie-fanów mario) to leży i kwiczy pod każdym względem

- beznadziejna sprzedaż

- słaba moc

- praktycznie brak gier (oprócz mario) oraz to że większość twórców jawnie powiedziała że olewa ten sprzęt

ta konsola jak narazie jest trupem większym niż psv, ninendo chciało drugi raz zagrać tą samą kartą i myślało że powtórzą sukces wii idąc podobnym torem, ale okazało sie że miliony casuali 2 razy do tej samej rzeki nie wchodzą więc konsola sprzedaje sie beznadziejnie, a brak zapowiedzi jakichkolwiek gier poza 2-3 flagowymi markami ninendo skutecznie odstrasza typowego gracza który już ostrzy zęby na graficzne wodotryski na nextgenach

Generalnie się z Tobą zgadzam. Z tym, że ryra mnie większość tego co napisałeś. Beznadziejna sprzedaż? Blah, co mnie to interesuje? Słaba moc? Odpalając Wind Wakera i oglądając filmiki z Mariana jakoś nie czuję tej słabej mocy. Przeciwnie, gry wyglądają cudownie. Praktyczny brak gier? Jestem trzeźwo myślący i nie spodziewam się, że nagle na sprzęt Nintendo wyjdzie milion gier od 3rd party. Nie było tak przy N64, GCN, Wii, więc nagle miałoby być na WiiU? Konsole Nintendo kupuje się dla gier Nintendo. Nie jesteś fanem platformówek? Spoko. Rozumiem, że fanem gier przygodowych też nie jesteś? Ogólnie na WiiU jest mało gierek, nie przeczę. Ale takie megahity jak Wind Wakera czy SM3DW powinien ograć każdy Gracz. Bo to są gry, które powinny się spodobać każdemu kto gry lubi. Serio.

Opublikowano

Już nieraz jakiś dziennikarz pisał, że czuć trochę PGR.

jakie exy na X0 zapowiedzieli na przyszły rok?

Quantum Break, Sunset Overdrive, Titanfall, Halo. Osobiście najbardziej czekam na SO.

Opublikowano

dziennikarze nie grali w PGR 3 i 4, skoro piszą, że jest podobne?

Opublikowano

Generalnie się z Tobą zgadzam. Z tym, że ryra mnie większość tego co napisałeś. Beznadziejna sprzedaż? Blah, co mnie to interesuje? Słaba moc? Odpalając Wind Wakera i oglądając filmiki z Mariana jakoś nie czuję tej słabej mocy. Przeciwnie, gry wyglądają cudownie. Praktyczny brak gier? Jestem trzeźwo myślący i nie spodziewam się, że nagle na sprzęt Nintendo wyjdzie milion gier od 3rd party. Nie było tak przy N64, GCN, Wii, więc nagle miałoby być na WiiU? Konsole Nintendo kupuje się dla gier Nintendo. Nie jesteś fanem platformówek? Spoko. Rozumiem, że fanem gier przygodowych też nie jesteś? Ogólnie na WiiU jest mało gierek, nie przeczę. Ale takie megahity jak Wind Wakera czy SM3DW powinien ograć każdy Gracz. Bo to są gry, które powinny się spodobać każdemu kto gry lubi. Serio.

- słaba sprzedaż powinna cie interesować bo zwiazstuje szybki zgon konsoli (która już teraz jest zombie bo cieżko to nazwać życiem) wiec wydajesz kase na coś czym sie wiele nie pobawisz

- odpalając zelde i mariana widzisz ładne gierki jak na pastgeny, ja mówie o grafice na poziomie roku 2013 a nie 2005

- konsole nintendo kupuje sie dla 2-3 tasiemców nintendo? można i tak, ale nie zmuszaj postronnych ludzi żeby wydali 1500zł na zabawke z 3 tasiemcami

- każdy powinien zagrać? nie przypuszczam, są gry które są bardzo wysoko oceniane i głośne np halo, mass efect, a nawet fifa itp - ale jak ktoś nie lubi kosmicznych strzelanin albo piłki nożnej to dla niego to będą poprstu nedne gry a nie hity na 9/10

Edytowane przez Yano

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.